@Shomi evo za rođaka pošto mi objašnjava koliko je piće u Starom Gradu....
Carinici u turistickoj akciji
Frajerov problem je shto nije imao "Kartonce" na kome jasno pishe kada je prijavljen i koliko je dana ostao, i za koliko dana je naplacena boravisna taksa. Svako zadrzavanje u jednom MESTU duze od 3 dana, MORA da se ima evidentiran. Prijavu zavrshava gazda, ili ako on nece onda sam u turistickoj organizaciji mesta... Nekda su inspektori ishli redom po primorju i istu naplacivali na licu mesta, i izdavali potvrde... Ljudi su se slepali sa pricom, juce smo dosli. Na pitanja koliko ste bili na moru,shatro 6 dana, i to je prolazilo. Sada to NE MOZE, jer se na ulazu lepo cipovana dokumenta ubace u sistem. Meni je prosle godine rekao tacan datum, i vreme kada sam ushao u cg, predocio mi je da sam u cg boravio 15 dana i da nemam prijavu....
Dakle ne znam dal si limitiran, pa neces da shvatish, ili ne zelish ili ne citash sta pishem. Pri izlazu iz cg, moras imati 'kartoncic' koji je DOKAZ da si prijavljen bio u mestu u kome si odseo, i isti je DOKAZ da je placena boravishna taksa. I to je OBAVEZA turiste! Ako mu nije dato da trazi! Prosle godine su delili flajere sa detaljnim uputstvom, ali naravno to je kod mene zavrsilo na dnu kasete. i eto...