Problem oko uljne pumpe imao je i BMP motor to su resili u CR motorima tako sto se vise ne ugradjuje osovinica od 77mm vec od 100mm, a i nije dovoljno samo zameniti osovinicu vec treba i biksnu u koju ta osovina ide, oce i ona da dobije lufta tako da ne pomaze ni nova osovina, vec bi trebalo da se zameni i biksna...
Jedan majstor mi kaze, da nije pitanje dali ce da proslajfuje ta osovinica...vec je pitanje samo kad ce da proslajfuje, jer na 99% proslajfuje i da nema pravila vec od 100000km predjenih se desavalo da imaju problema sa tom osovinicom.
Ja jos imao srece meni je proslajfovala tek na 193000km(imao sam tu srecu da nije crko ni motor ni turbo iako sam terao jos jedno 6-7km bez pritiska ulja) i ja sam uzeo ceo modul koj ide u karteru sa ojacanom biksnom i osovinom od 100mm kao sto se ugradjuje u CR motore za 610e i treba da ga ugradim ovih dana.
I ja sam probao da zamenim samo osovinicu od 6,5e...i opet ima dosta lufta nije to dugorocno resenje, treba i biksna da se zameni, evo teram tako vec 4000km i nije to to, stalno razmisljam o tome dali ce opet da proslajfuje.
Tako da sam resio da uzmem ceo ojacani modul.