Autor Tema: Problem sa klimom  (Pročitano 2041 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže kamamama

• VW Početnik
  • Pol: Muškarac
  • Auto: VW Polo 1.4
Problem sa klimom
« poslato: Mart 22, 2014, 05:12:27 posle podne »
Kao sto naslov kaze imam problem sa klimom,ili ja mislim da imam problem sa klimom  blink
Imam VW Polo 1.4 9n sa digitalnom klimom,kada stojim u mestu sa uplajenim automobilom,i ukljucim regularno duvanje,obrtometar je na nekih 900 u minuti ,potrosnja mi je nekih 1.1l/h,a kada upalim ECON,odnosno klimu , potrosnja se spusti na 700,a potrosnja na 0.8 l/h. E sad moje pitanje je da li je moguce da je greska na ekranu climatronic-a pa kada pise ECON,zapravo radi samo obicno duvanje,ili je nesto drugo u pitanju? Sto se tice jacine duvanja,ne primetim neku razliku,niti sam cuo nesto iz motora,paljenje komresora,kliktanje i slicno,mozda treba da odem do haube a neko da menja u autu pa da slusam ocu li cuti nesto...neki savet ako je neko imao slicno iskustvo. Hvala

Van mreže kamamama

• VW Početnik
  • Auto: VW Polo 1.4
Odg: Problem sa klimom
« Odgovor #1 poslato: Mart 23, 2014, 12:19:35 pre podne »
@igorpolic, hvala na informaciji,znam sve za dizanje potrosnje i svega,ali nisam znao da je obrnuto,jer mi je nakako logicno da je ECON klima ,a ne obicno duvanje bez kompresora,ekonomik ili sta li vec,hvala na odgovoru  beer
@pametnjakovici, mogu ja kupiti juga,ali vi ljudskost nikada necete ;)

Van mreže Burn17

• VW Početnik
« Odgovor #2 poslato: April 09, 2014, 10:40:39 pre podne »
Jeste malo nelogično, nisam ni ja znao, pa sam obratio pažnju!

Klima kompresor uvek radi , sem kad uključiš (zasvetli)  ECON!

Jel tako?

Van mreže RUS

• Moderator
  • Ultimate Member
  • Boban-Rus
  • Auto: GOLF 5 1.9 TDI-DSG
« Odgovor #3 poslato: April 09, 2014, 10:49:47 pre podne »
Zavisi od modela klima i kompresora kao i od modela i godista automobila. Obicno na econ ne radi kompresor i tada je potrosnja manja. Kod novih vozila nisam siguran kako je to reseno. Ima tu dosta da se pise  da ne razglabamo sada. :46 Plivajuce remenice sa kvacilom i te stvari kao i ventili koji regulisu na tiguanu ukljucenje iste, itd itd.....
Boban-Rus