Autor Tema: Skidanje lajsni i farbanje  (Pročitano 7733 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže denko

• VW Početnik
  • Pol: Muškarac
  • Auto: Golf IV
Skidanje lajsni i farbanje
« poslato: Mart 15, 2014, 06:30:04 posle podne »
Doslo lepo vreme pa reko da se pozabavim sa farbanjem bocnih lajsni,na braniku napred i pozadi
(mozda donji lip x2),i kvake u boji auta,pa me zanima kako da ih skinem i kako posle farbanja da vratim bocne lajsne jer je u pitanju Golf4 sa troje vrata,
cuo sam da se lepe 3m trakom...(da li se lepe napred na vratima i pozadi ili samo pozadi?) Ne bih zeleo da unistim farbu na kolima,pa eto ako je neko voljan da mi pomogne bio bih mu zahvalan :)

Van mreže Darko80

• Master Member
  • Auto: Audi A3 LZ9Y
Odg: Skidanje lajsni i farbanje
« Odgovor #1 poslato: Mart 15, 2014, 07:39:28 posle podne »
Bocne lajsne mozes i bez skidanja. Neki kazu da ne moze kvalitetno da se pripreme i ofarbaju bez skidanja, medjutim iz licnog iskustva kazem da moze.
Sa branika se sve skida, na zabice je.

Van mreže dejan921

• Hero Member
  • Auto: ibiza 6L
« Odgovor #2 poslato: Mart 15, 2014, 07:46:25 posle podne »
da se nadovezem, bocne lajsne se samo cupaju prilikom skidanja?

Van mreže denko

• VW Početnik
« Odgovor #3 poslato: Mart 15, 2014, 08:03:57 posle podne »
Verujem da moze,nego uslovi mi ne dozvoljavaju da ih ofarbam na licu mesta jer nemam neku garazu gde bih mogao to da odradim,
inace sve te lajsne i kvake sam hteo da ofarbam kod prijatelja koji farba stolariju i ima komoru za to ali ne postoji mogucnost da udjem kolima u nju fizicki pa zbog toga moram sve to lepo da poskidam i lagano.....
Zato me zanima kakav je proces da ih odvojim od auta a da ne unakazim kola...

Van mreže PaulGT

• Master Member
  • no syncro, no fun
  • Auto: golf country
« Odgovor #4 poslato: Mart 15, 2014, 09:07:17 posle podne »
lajsne kupis nove i ofarbas, ako ne mozes uradit na autu. skuplje ce te doci da skidas svoje, cistis ljepilo, farbas i ponovo kupis kvalitetnu traku da zaljepis ponovo
ima li neko ovde da mu auto ide na isparenja lollol ili ovi dizeli jos malo pa ce krenuti i kusur da vracaju iz rezeorvara thumbup

Van mreže denko

• VW Početnik
« Odgovor #5 poslato: Mart 16, 2014, 10:44:44 pre podne »
Znaci lajse su zalepljene i na vratima i pozadi??
Bem li ga  sad nemam pojma kako da ih skidam a da ne ostetim farbu...
A sto se tice novih lajsni nije nikakav problem da kupim nove ako bi ove stare pravile problem,bar to nije skupo...

Zrnojed

• Gost
« Odgovor #6 poslato: Mart 16, 2014, 11:05:38 pre podne »
Nećeš oštetiti farbu,slobodno. A svejedno ćeš morati da čistiš ostatke lijepka sa vrata,jer sav lijepak ostane ne vratima a ne na lajsni ;)

Van mreže denko

• VW Početnik
« Odgovor #7 poslato: Mart 16, 2014, 11:15:22 pre podne »
E to mi kazi,a posle da ih zalepim sa tom 3M trakom ili?
A sto se tice kvaka da li moram da skidam tapacirung i da razvalim cela vrata   wacko ili moze nekako na kvarno da se skinu

Van mreže Darko80

• Master Member
« Odgovor #8 poslato: Mart 16, 2014, 03:38:44 posle podne »
Na kvarno  biggrin
Ne treba tapacirung. Sa strane, kad otvoris vrata imas okrugli plasticni cep. Skines ga tankim ravnim srafcigerom i ispod je sraf. Za njega ti treba torx t20
Njega popustas i u isto vreme mrdas rukom bravu dok ne izadje, a sraf ne odvrci skroz. Kad izvuces taj deo zavij krug dva da ne ispadne sraf.
Za ostatak kvake ce ti se samo kasti kad skines ovo prvo... Ima sajlicu koju otkacis i onda vadis kvaku.

« Poslednja izmena: Mart 16, 2014, 03:40:26 posle podne od strane Darko80 »

Van mreže denko

• VW Početnik
« Odgovor #9 poslato: Mart 16, 2014, 04:06:34 posle podne »
Odlicno :)
Nego danas sam se razmisljao da ofarbam i prednji branik,vec kad se cimam,jer je sav izgreban od kamencica itd,nije strasno al bode ochi....
i prilikom skidanja branika naletim na problem ...zapekli srafovi koji ga drze,jedan je vec puko i navoj je ostao na veznom.....
 probao sam da ih naprskam WD-om al malo je zeznuto da pridjes svim srafovima,al sad me strah da ne popucaju ostali,e onda sam u problemu

Van mreže PaulGT

• Master Member
  • no syncro, no fun
  • Auto: golf country
« Odgovor #10 poslato: Mart 16, 2014, 08:48:34 posle podne »
kad ga skines lako se razbuse stari i ureze navoj ponovo
ima li neko ovde da mu auto ide na isparenja lollol ili ovi dizeli jos malo pa ce krenuti i kusur da vracaju iz rezeorvara thumbup

Van mreže denko

• VW Početnik
« Odgovor #11 poslato: April 13, 2014, 12:56:10 posle podne »
Evo mene posle duzeg vremena,nekako sam uspeo da se iskombinujem sa slobodnim vremenom i uradio neke stvari...
Ofarbao sam zadnje lajsne i kvake,bocne treba da pazarim i da ih ofarbam..
Nego desio mi se jedan problem,prilikom vracanja kvake,rucica je ostala  da viri spolja nekih 2-3mm,i posle 3,4 otvaranja i zatvaranja vise ne mogu da otvorim vrata,probao sa unutrasnje strane i nece,cackao sam ono dugme za zakljucavanje iznutra al opet nista,na kljuc,preko alarma i nista.(vratio sam sajlicu na rucicu)
Jel zna neko u cemu bi mozda bio problem? Na suvozacevim vratima necu jos da stavljam da mi se ne bi desilo isto pa da ne mogu u opste da udjem u kola :D
« Poslednja izmena: April 13, 2014, 12:57:50 posle podne od strane denko »

Van mreže denko

• VW Početnik
« Odgovor #12 poslato: April 13, 2014, 05:00:13 posle podne »
Uspeo sam da otvorim vrata tako sto sam izbacio onu sajlicu,problem je bio,bar ja tako mislim,sto sam previse zategao sajlu.... uspeo sam da resim i problem sa rucicom koja je virila,treba da upadne u neki deo sto ustvari drzi i vraca kvaku i sada radi perfektno...
Ali zato imam sl problem,blajznuo mi je sraf na suvozacevim vratima sto drzi onaj cilindar,da li je ikako moguce doci do tog srafa skidanjem tapacirunga i zastitnog lima ? i kako  skinuti sraf?svaki savet je dobro dosao  :45
Probao sam da nabodem cekicem sa malo vecim torexom ali ne vredi,bas je blajznuo...

« Poslednja izmena: April 13, 2014, 05:05:48 posle podne od strane denko »

Van mreže Darko80

• Master Member
« Odgovor #13 poslato: April 13, 2014, 08:00:41 posle podne »
Za prvi problem si u pravu. Kad je labava salja onda treba dosta da povuces kvaku da bi otvorio, a kad je suvise nategnuta onda posle zakljucavanja nece da otvori. Treba malo strpljenja dok pogodis na koji zub da je nakacis.
Ovo sa srafom mi se nije desilo... Ako sam dobro razumeo otisla je glava, a navoj je ok? Probaj ravni srafciger da nakucas

Van mreže denko

• VW Početnik
« Odgovor #14 poslato: April 13, 2014, 08:29:01 posle podne »
Iskreno nisam obracao paznju prilikom skidanja pa nisam ni primetio sve to,al dobro je :D
Sto se tice srafa navoj je dobar,samo je glava blajznula tj onaj deo gde naleze torx,aj probacu i to sa ravnim srafcigerom,nego da li moze nekako da se pridje iznutra?pa da ga nekako francuzem capim ili smrt klestima pa da ga odvijem..... bas bzvz

Van mreže Darko80

• Master Member
« Odgovor #15 poslato: April 13, 2014, 08:34:57 posle podne »
Mislim da je na nezgodnom mestu da bi ga iznutra, a i ostetio bi navoj klestima

Van mreže denko

• VW Početnik
« Odgovor #16 poslato: April 14, 2014, 06:03:54 posle podne »
Zavrnuo sam sraf nekako,nabio sam ravni srafciger i zategao sam ga ne nesto specjalno ali ulozak brave ne moze da ispadne..... nadam se da ga vise necu nikad odvrtati.
Ostao je jos prednji branik zajedno sa lajsnom ali to cu mozi tek od sl nedelje,dotle pauza....

Van mreže Cobrica

• VW Početnik
  • Auto: Golf IV TDI
« Odgovor #17 poslato: April 24, 2014, 12:43:35 posle podne »
Isti problem sam imao sa zaključavanjem i otključavanjem posle skidanja i vraćanja kvaki. Na ključ radilo sve ok ali kad sam preko centralne zaključao, samo na jedna vrata sam mogao da udjem u auto. Isto je bilo cimanje sa podešavanjem tih sajlica u bravama. Kao navodno je rešen problem medjutim i nakon toga, ponekad se desi da zaglavi brava odnosno da neće da zaključa ili otključa vrata. Evo sad skoro mi zaglavio zadnja desna vrata, ne mogu uopšte da otključam bravu.
Ne znam šta je problem, neka me neko ispravi... ali deluje mi kao da su te prvobitne pozicije na sajlama unutar brava na neki način memorisane i kad se daljinski zaključavanja (preko centralne brave) on zabaguje jer nije vraćeno u poziciju kao što je bilo pre skidanja kvaki.