Imao sam isti problem na dvojci od pre par dana neće u prvu u vožnji a kada je ugašen ide, poučen iskustvom ovo mi je već deseti wagen,
bio sam ubeđen da je set kvačila pri kraju desilo mi se više puta da ne odvaja lepo pa kada zamenim set kvačila onda radi odlično.
Menjao sam sve one gumice i plastike pre dve godine ali samo onaj deo napred ovamo na šalt heblu nisam.
Juče odem kod drugara na kanal reko ajde da proverim ulje u menjaču, falilo oko pola litre počelo da curi na semeringu do poluosovine.
Probam posle dolivanja ulja već bolje ulazi ali nije to to ali mogu da ubacim u prvu.
Reko ajde da probam da nemenjam set kvačila uzmem opet set za reparaciju i izmenjam sve one gumice i plastikice ali ovaj put skinem i auspuh požarni lim i ceo šalt hebl kad tamo se raspala samo jedna gumica na onoj šipki od šalt hebla ka napred prošli put nisam to menjao mrzelo me da skudam auspuh zamenim to i spakujem i menjač radi kao sat.
Znači prvo zamena ulja u menjču 2 litre 1000 din i set za reparaciju 850 dinara pa tek onda ako nerešite problem menjajte set kvačila ili sinhrone.
Inače nisam nikada menjao ulje u menjaču mi na jedenom autu samo proveravao nivo ,jer većina majstora viče ma netreba to i meni tako ostalo,
ali posle ovog iskutva ću početi.