Na mom konkretno remontovan menjac, dva puta menjan egr i što me je najviše nerviralo stabilizatori stalno odlazili skoro kad i mali servis sam ih menjao. Na b6 čini mi se da sam samo jednom radio ceo trap, kao tenk je.
EGR na B7 (posebno na 1.6) je crkavao cesto zbog softverske ispravke za emisione gasove. Ovo vazi za sve EA189 motore.
Otvorili su EGR na max, prepravili mapu ubrizgavanja (uveli dodadno ubrizgavanje pred kraj takta pa zbog toga i dizne crkavaju cesto, kao i ucestali problemi na common railu jer rade pod dodatnim opterecenjem), ogranicili pasivnu regeneraciju DPF i pojacali aktivnu da se radi na skoro svakih 250-300km u zavisnosti od uslova. I jos par sitnih nekih stvari.
Sve to je dovelo do toga da EGR brze strada, ucestalije DPF regeneracije, vecu potrosnju, manje obrtnog momenta na nizim obrtajima i bucniji rad motora.
U sustini svi koji imaju SW verziju ECU iznad 9970 imaju tu softversku ispravku, a VW cak ima i na zvanicnom sajtu stranicu gde se po broju sasije moze proveriti da li je ispravka uradjenja, jer je bio opoziv za sve.
Ja imam B7 uvezenog iz Francuske gde mu je uradjena ta ispravka na 56000km jos dok je bio kod prvog vlasnika, sto je zabelezeno i u servisnoj dokumentaciji.
Istrazivao sam jako dugo sta je sve uradjeno u toj softverskoj nadogradnji i posledice toga. Kod nas vecina krivi majstore, delove i sl. ali ovaj put je VW zajebao za neke stvari.
Jedan mozda od razloga zbog cega vise ne bih ni kupovao VW novije generacije.
Da ne duzim, gledacu da otvorim temu i predstavim auto, mogao bih tamo detaljnije pisati o iskustvima i problemima koje sam imao/imam zbog ove nadogradnje.
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro