Figo AUQ je oznaka motora. 132KW Manje ih je napravljeno u kombinaciji sa tim motorom i 4 Motionom,nego Rallye Golfova,tako da imam raritet

Mikula ova moja ide jako dobro. Ja iskreno zadovoljan. Motor je serijski,ništa nije rađeno na njemu i ne mislim ništa ni raditi dok god ide. Kome je malo ovih 132KW uvijek može probati neki remap za dizanje snage. Ja neću,meni je dosta i ovo.Jedini problem koji sam imao su crijeva od oduška uljnih para,koja ispucaju vremenom,pa se osjeti miris ulja. U ovlaštenom su skupa,ali neko sa foruma mi je dao link,pa se mogu naručiti zamjenska preko Alliexpresa. Dođu 38 dolara. Ostalo ništa. Mjenjaj ulje i filtere i vozi. Ova moja troši sa 225/40-18 gumama prosječno 10-tak litara gradske,tako da sam s obzirom na sve(težinu,snagu,pogon,gume) zadovoljan. Najmanje što sam uspjeo da potroši u gradu je 8,2,a najviše 15,3,s tim da sam je bukvalno klao za ovih 15,3. Inače testiranje je obavljano tako da se naspe pun rezervar,pa nakon stotinjak kilometara naspe opet do vrha i izračuna. Ako je uredno održavan,svaka preporuka od mene za 1,8T.