Ma potraži na netu upustvo za to tvoje pojačalo, pa pogledaj šta može. Ako ima mogućnost da radi na 2-kanalnom, 3-kanalnom i 4-kanalnom modu, sve može. Ako u 2-kanalnom modu ima deklarisanu snagu manju nego te tvoje elipse, zašto ih ne bi povezao?! Imao sam Pioneer GM-X404, povezano u 3-kanalni mod. Znači, bazuka bridžovana na izlazima za zvučnike A, i dva zadnja zvučnika normalno na izlazima za zvučnike B. Od plejera idu dva kabla sa po dva činča. Jedan ide sa "rear" izlaza, jedan sa "Sub" izlaza. Bazuka je bridžovana tako da se sa izlaza na kanalu A na kome ima izlaza za dva zvučnika, + uzme sa jednog zvučnika, a - sa drugog. (po uputstvu)
Prodao sam bazuku i kabal sa činčevima. Znači ostaje jedan kabl sa po dva činča, koji ide sa Rear izlaza sa plejera, (jer će ti verovatno elipse biti pozadi, tako da komande sa plejera reaguju na zadnje zvučnike), na jedan u pojačalo. U mom slučaju je to kanal A. Pojačalo se prebaci da radi u 2-kanalnom modu, a zadnji zvučnici (u tvom slučaju elipse) se bridžuju po uputstvu ili ko zna može i bez uputstva. Malo je to komplikovano za objašnjavanje rečima bez šeme ili bez pojačala na licu mesta. Zato sam poruku i izmenio.
Inače, Pioneer GM-X404, ima recimo snagu 4x35W, a u 2-kanalnom modu 2x90... Imao sam pozadi TS-E2090, koji su u max 250W, tako da se opušteno povežu u 2-kanalni mod.... Zašto bi ih povezivao na 2x35, kad može na 2x90...