E ovako, danas sam bio kod mehanicara i situacija je bila sledeca:
da ne bi mozgao odmah mi je oprao ceo hladnjak, celog ga izvadio odvojio elipsu i oprao rebra. Takodje je i izbacio svu onu stroku koja mu je bila u crevima za hladjenje (prizor je bio takav kao da ste metnuli tamo pola kila zemlje i posle prosejali). Takodje je nesto cackao cini mi se oko termostata ako sam dobro razumeo, pokazao mi je i rekao da je odvojio jedan deo jer je sada toplo vreme a kada zahladni stavicemo nov ( izgled kruga sa nekim metalom preko celog precnika, i oko njega je neka gumica). I kada je hteo da ga testira, ono zicu o zicu poce da se smeje, kaze bre ovo ti je suprotno povezano, ja molim? Kaze umesto ona da izduvava onaj topao vazduh elipsa je vrtela u suprotnom smeru i usisavala ga i hladnjak maltene nije imao nikakav efekat u voznji. Ponovo je povezao zice i proverio sve i sada radi kao bajka. Pored toga je sipao 4 kila destilovane vode, i kada sam ga upitao dal da stavljam antifriz, kaze nemoj jos posto ne znamo kako ce da reaguje. Obrnuo sam jedan krug, malo izakao motor i ugrejao ga, kada jedva da je skazaljka presla onaj prvi pravougaonik, tj. ono kao neko ogranicenje.
I dalje se lampica s vremena na vreme upali, ali to cu vec videti kod elektricara, ali sada mi je vazno da mi se kola ne zagrevaju.
Pitanje jedno, kada samo trebam da stavim antifriz i u kolikoj kolicini?
Hvala na vasem vremenu i strpljenju i pozdrav!!!