Pozdrav iz Subaje(Subotice)

Sta puno da vam pricam o ovom autu kad sve manje vise znate, Nije atraktivan, nije mlad, nije brz al se ne da lako savladat :D Ovo je moj poklon od dede koji je malte ne vise drzao u garazi ovaj auto nego sto ga je i vozio, a pre njega ga je vozio njegov prijatelj, a pre njega moj teco, znaci kruzio je u familiji, dovezen je inace iz Uzica.
Radi se Golf 2(TAS) sa nula opreme, cak i manje od toga. Najveca prednost ovog auta je da je mehaniicki koliko sam mogao da vidim i cujem tokom voznje u dobrom stanju, limarija je manje vise na nekim mestima ostecena i krenula rdja, ali nista sto se ne da resiti. Inace ima stvarnih 154760 km predjenih.
Auto nije odrzavan kod dede bas, posto nije i vozen, pa me je sacekalo menjanje svih filtera, ulja, kaiseva, svecica, remont karburatora, verovatno mini remont alternatora i alansera, ali otom potom..mehanika i sam motor su u odlicnom stanju, osim menjaca koji zna po nekad da pravi problem kod "gadjanja 1 i rikverca(verovatno je to onaj prsten ili sta vec :P)
Do sad sam odradio:
1. Registraciju i prepis :P
2. Zamenio Prednje dve zimske gume
3. Filtere goriva, ulja , vazduha
4. Ulje
5. Svecice, bile 3 sa jednim krakom bosh i jedna sa 4 kraka super bosna, stavljeni 4 ngk sa jednim krakom..
6. Ubacena muzika u kola, koja mi je ostala od prethodnog auta..
7. Zamenjena svetla u prekidacima stavljene plave diode
8. Zamenjena srednja konzola(bila TAS-ova)
9. Zamenjen volan stari tip, stavljen novi tip sa sirom glavom, morao stavljati adapter i cimati se da sve stane..
10. Zakrpio vozacevo sediste, bilo je iscepano na boku...
11.Ubacena zujalica za svetla
U planu zamena branika, posto su u losem stanju i stavljanje dubokih, napred maglenke i kristal zmigavci verovatno..farbanje branika u boju auta, zamena kedera oko vrata vozacevih, remont karburatora i alansera, alternatora..nabavka nekih felnica 14-ki ili 15-ki..spustanje auta, posto je sad podignut jako i ojacan..Mozda zatamljivanje stakala, stavljanje presvlaka onih kvalitetnijih ili ako naidje nova sedista, treba i patosnice nove da stavim, ocistim motorni prostor, sredim ostecenja na limariji, ubacim gas, zamenim instrument tablu sa onom sa obrtaljkom, ubacivanje centralne sa daljinskim, podizace stakala, jos sitnica kojih se sad ne mogu setiti tipa znakova..itd :D
Razmisljam i o masci bez znaka, kristalnim stopkama onim crveno belim negde mi je cilj da auto izgleda kao ovaj sa moga avatara 
Evo malo i slika...
Stari tip volana

Zamenjen ovim nisam siguran jel iz passata, golf trojke ili korada...

Stara srednja konzola

Zamenjena ovom sa gornje slike, ne znam koliko se vidi...
Evo i slika samog auta (zicko :D)

A evo i sta treba popraviti...

I za kraj, slika prekidaca kako svetle, u mraku je puno bolje, u planu je da se zameni tabla sa onom sa obrtaljkom i ubaci osvetljenje u deo sa prekidacem za hladjenje kabine...

Ovo je odreadjeno, na osnovu ovog upustva..
http://forums.vwvortex.com/showthread.php?2443945-DIY-Headlight-Switch-LED-Illumination&highlight=led.I danas ubacena zujalica, kada ostane svetlo upaljeno i vi krenete napolje ona zapisti, odradjeno na osnovu ovog upustva..
http://www.mojaradionica.com/Zaboravljeno%20svetlo.htmInace auto pali na pola kljuca, nista ne lupa, kocnice fino rad, fino ubrzava, ali ima problem sa ler gasom i hladnm paljenjem, pa sam resio da remontujem karburator..