Autor Tema: Ne rade mali farovi na golf 2?  (Pročitano 6943 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Raske

• VW Početnik
  • Pol: Muškarac
  • Auto: Golf II GTI 16V
Odg: Ne rade mali farovi na golf 2?
« Odgovor #20 poslato: Maj 18, 2009, 05:35:55 posle podne »
E momci, sastavih vam ja ove farove po uputstvu, sijalica na belu, na onaj muski ..... nakacih braon masu. i sav srecan da vidim dal radi, kad ono rade oba sa vozaceve strane ( i mali i veliki ) a sa suvozaceve radi samo veliki i to nesto kao pozicija, cak nije ni kratko a pozicija nije 100%. sta sada da cinim,da ga bijem ili da ga ... razbijam? psujem1

Van mreže sasam82

• VW Početnik
    • http://
« Odgovor #21 poslato: Maj 18, 2009, 07:46:15 posle podne »

proveri masu na tim farovima,uzmi zicu,upali svetla,jedan kraj stavi na masu fara a drugi bilo gde na sasiju,na cist metal,vidi da li ce da zasijaju,proveri ponovo osigurace.da li imas relej za svetla?

Van mreže Raske

• VW Početnik
« Odgovor #22 poslato: Maj 18, 2009, 07:53:37 posle podne »
Ma nemam pojma da li ima relej, a kontakti su prilicno cisti al opet cu proveriti, stvarno ne znam koji im je.

Da dodam, rade kratka svetla, oba velika fara sijaju, kad upalim duga, upale se sa vozaceve strane oba fara i mali i veliki a sa druge strane ne radi ni jedan, tj samo veliki sija kao pozicija al nije posto su crvene a ovo sija belo, samo slabo.

Van mreže Rogi

• In Car Electronic
  • Master Member
  • VW
  • Auto: Golf 5
« Odgovor #23 poslato: Maj 18, 2009, 09:04:17 posle podne »
Moras krenuti od pocetka,to jest ispitati sve redom.
Ali ukoliko nemas i ne znas da koristis merni instrument,neces nikada ni namestiti to svetlo,jer se to ne radi odprilike pa kako nabodes.

Van mreže Raske

• VW Početnik
« Odgovor #24 poslato: Maj 18, 2009, 09:15:08 posle podne »
Znam kralju, al sam kont'o da ce proraditi posle saveta, i mislio sam da je neko imao isti problem i sl pa da mi pomogne kako je resio. blabla

Van mreže Rogi

• In Car Electronic
  • Master Member
  • VW
  • Auto: Golf 5
« Odgovor #25 poslato: Maj 19, 2009, 01:59:27 pre podne »
Nema tu slicnog,istog problema.kvar na instalaciji jednog potrosaca moze biti svaki put drugaciji... Svako ce ti pomoci rado,ali moras barem nesto znati da bi uspeo da popravis,jer u suprotnom mozemo polemisati do sutra...kao sto i radimo,a govori se o skoro najprostijem potrosacu na vozilu.

Halogena sijalica radi na samo jedan nacin... propustom struje i mase na zarnu nit.  sijalica ce raditi gde god da stavis masu ili struju,znaci mozes na onaj kabal staviti masu a struju na metalni deo sijalice,radice...ali naravno to nije ispravno postavljeno.

Uzmi probnu lamu i ispitaj ima li struje i mase na toj instalaciji fara,ako nema idi redom prati kablove,mozda je negde u prekidu.

Sijalicu takodje ispitaj,dodaj masu i struju sa akumulatora...ne mora da znaci da ako je na izgled citava nit,da je ispravna...