Zajebana je tu situacija kod tebe... Koliko vidim auto je već spušten. Pošto je GTI, fabrički je bio spušten 2 cm u odnosu na ostale, a ti bi verovatno sada neku srednju vrednost, otprilike 2 cm niže nego kad je bio fabrika.... Teško je to sad izvesti onako na mah, a ti budeš zadovoljan. Po meni prva varijanta, ako možeš da nađeš negde opruge od 1.4 ili još bolje od MK2 1.3, imate iste šešire za šolje, pošto ti je auto '93-će, opruge su identične, a slabije su i može da se spusti malo. Govorim o prednjoj strani. Što se tiče zadnje strane, dešavalo mi se da na MK3 stavim zadnje opruge od MK2 (od običnog modela) i da se spusti malo... I ako zadnje opruge od MK2 i MK3 nose različite kataloške brojeve, nije neka velika razlika u prečnike žice, nego mislim da su ove što sam ja našao bile poprilično propale.... Ali i kad bi našao neke takve, mislim da to nije dobra ideja, lepo on izlgleda, ali kad sednu dvoje pozadi, legne maximalno, jer su loše.... Tako da za zadnje, a i za prednje postoji varijanta sabijanja. Pri tom mislim na sabijanje, gde se opruga greje kao što kovači rade, a ne brenerom kao što sam čuo da neki rade.... Mnogi ovde na forumu su to radili kod Gorana u Batajnici, a da si u BG-u ja bi te poslao kod Djape u Bulevar. Jedno 7-8 puta sam kod njega sabijao opruge što na MK2, što na MK3, i uvek sam bio zadovoljan, i nikad ništa loše nije bilo. Čovek maltene nema reklamaciju. Otac mu je bio kovač, a i on se sam time bavi već 40 godina. Zapali neki ugalj u peći, tamo greje gornje ili donje krugove opruge (zavisi da li su prednje ili zadnje) onda je sabija, i kad dobije meru koju hoće, onda je stavi u vodu. Na taj način kali materijal...
Ovo ti sve pišem da na sabijanje opruga ne gledaš kao na neki bauk, pogotovo što ti hoćeš 2-3 cm da spustiš. Pozdrav.