Pozdrav svima. pisem vam neverovatan problem pa ako neko ima ideju sta je ovo, jer su vanzemaljci iz naslova ostali kao jedino logicno resenje.
Passat B3, 1.8 monopint, 66kw
U jednom trenutku vidim ja dimchugu iz auspuha kao dimna bomba, ni prst pred okom ne mozes da vidis. Odmah odem kod drugara iz Zeleznika, mehanicar koji radi u velikom servisu i onda krece neverovatno:
U motoru se nalazilo oko 8-9 litara zitkog ulja. Majstor je odma pomislio mesanje vode, al ne lezi vraze - antifriz/voda je na maksimumu, ni casa jedna ne fali. Onda smo pomislili na benzin i probali da upalimo ono zitko, na metalni kljuc smo nakapali zitko sto smo izvadili iz auta i NECE da upali na vatru, na upaljac. Nije ni benzin

Onda smo skinuli Deklu i na poklopcu nema beli kondenz, odnosno ima ga ali kao svaki drugi benzinac, nema belog kajmaka kao sto ima kada ode glava pa krene da mesa vodu i ulje. Nit je ulje sive boje kako bi trebalo da je kada se mesa sa vodom, vec crno - a zitko.
Nakon toga je u servis doslo jos 3 mehanicara da se cude cudu, jer nije voda, nije benzin, a ima ga minimum 8 litara i zitko je. To ulje je inace Modrica 15-40 stavljeno pre mesec dana sto je jos ludje jer je trebalo biti gusce od 10-40
Meni kao empirijskom umu pade napamet los dihtung dekle koji je dozvolio emulziju ulja ili jedinjenje ulja sa necime, ali mi dva mehanicara rekose da je to nemoguce. Bar ne u meri gde 4 litara postane 8 litara.
Ja ne znam vise nijedno logicno objasnjenje za ovu pojavu. Ima li iko ideju sta ovo moze da bude ? hvala svima u napred.