Autor Tema: Auto sedišta za decu  (Pročitano 6368 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže zex84

• Full Member
  • Pol: Muškarac
  • Auto: golf IV
Auto sedišta za decu
« poslato: Januar 17, 2014, 11:14:27 posle podne »
Interesuju me vaša iskustva sa auto sedištima za decu. Neke preporuke oko marke sedišta,šta vi koristite,kvalitet materijala,prednosti sedišta,lakoća montiranja,sigurnost,udobnost,pranje delova,način vezivanja deteta itd
prvenstveno me interesuju sedista u cenovnom rangu oko 10000 din  plus-minus par hiljada(do 15000). i sedista kategorije 0+
dete mi je staro 3 meseca
« Poslednja izmena: Januar 17, 2014, 11:16:58 posle podne od strane zex84 »

Zrnojed

• Gost
Odg: Auto sedišta za decu
« Odgovor #1 poslato: Januar 17, 2014, 11:42:27 posle podne »
Jedno ću ti reći iz iskustva. Nemoj da si lud da bacaš velike pare na sjedišta. Ja sam za malca platio 65 eura Bertoni. Triput je bolje od Chiccovog koje sam platio 150.

Van mreže zex84

• Full Member
« Odgovor #2 poslato: Januar 17, 2014, 11:48:13 posle podne »
ma ok planirao sam do 10-tak hiljada da dam.mada ako je kvalitetno sediste moze i vise .
gledao sam po Valjevu sve je to go k.plastiketina sa nekim platnima.cini mi se kad bi dete samo udarilo glavom o te naslone da bi zaradio modricu  biggrin
kako si zadovoljan tim sedistem

Zrnojed

• Gost
« Odgovor #3 poslato: Januar 17, 2014, 11:51:50 posle podne »
Ma odlično je za manje klince,iako je isto plastika sa malo sunđera i platno preko.  Srećom ne vozim često klinčadiju neđe dalje,tako da za moje potrebe odgovara ;)
Probaj da nađeš polovno kod nekog kome su klinci veliki. Ili po oglasima. To ti je najbolja varijanta ;)

Van mreže martinvet

• Jr. Member
  • *
  • Auto: vw golf 4
« Odgovor #4 poslato: Januar 18, 2014, 06:25:04 pre podne »
Za dete staro 3 meseca,sediste nosiljka,od prve godine treba da sedi,slaba je tu kicma a misici mlitavi da sedi vezano u bilo kojem vecem sedistu. Ja imam decu od 4 i 1godine,znaci imam nosiljku i dva sedista(do 18kg i 36 kg),nosiljka je vec van upotrebe od kad je sin napunio 11mes.
Zasto prosto,kad moze komplikovano!

Van mreže s.radonjic

• VW Početnik
« Odgovor #5 poslato: Januar 18, 2014, 08:18:04 pre podne »
Mozes da uzmes Nania sediste od 0-3 kategorije.Moju ceru sam vozio u takvom i prrzadovoljan sam.Kmaju mogucnost obaranja,vezuju se za kola pojasem i ima svoj pojas sa podesavanjem.

Van mreže 2busy

• Master Member
  • Family guy
Одг: Auto sedišta za decu
« Odgovor #6 poslato: Januar 18, 2014, 09:41:59 pre podne »
Nania je super sedište.I cena je taman.Ja sam pre 2 godine u Merkatoru našao jedno takvo na akciji za 4500 RSD.Mada,ni polovnim sedištima ništa ne fali.Po meni je sve preko 5000 bacanje para.

2 Busy from Sony Miro

Rupa + alu felna = Reparirano rame

Zrnojed

• Gost
« Odgovor #7 poslato: Januar 18, 2014, 11:30:58 pre podne »
+1

Van mreže Twister

• Master Member
« Odgovor #8 poslato: Januar 18, 2014, 01:39:01 posle podne »
Nania je super sedište.I cena je taman.Ja sam pre 2 godine u Merkatoru našao jedno takvo na akciji za 4500 RSD.Mada,ni polovnim sedištima ništa ne fali.Po meni je sve preko 5000 bacanje para.

2 Busy from Sony Miro

Kad je dete u pitanju ni milioni i milioni nisu od znacaja...... Da imam para uzeo bih ono najnovije Recaro, jer ne bih da jednog dana kazem sebi cepajuci mi se dusa ''ZASTO NISAM!!!!!!!!!!!!!''

Ako se nista ne desi (hvalabogu) onda je svaki dinsar bacanje para zbog zakona, a ako se nedaj boze desiii.......... valjda i sami znate sta mislim.
« Poslednja izmena: Januar 18, 2014, 01:40:46 posle podne od strane Twister »

Van mreže zex84

• Full Member
« Odgovor #9 poslato: Januar 18, 2014, 02:03:46 posle podne »
@Twister slazem se. mada kazem vise od 100-130 eura ne bih dao za sediste
gledao sam  nania sedista sinoc na netu.sva imaju podesavanje polozaja tj da li ce biti u sedecem ili polu lezecem polozaju.i imaju platnene dodatke za male bebe.
 i do 9 kg tj negde do oko godinu dana se sedista postavljaju suprotno smeru kretanja vozila.
e sad svuda pise da idu na prednje sediste i da se iskljuci airbag. ja tu opciju nemam. pa me zanima mogu li se postaviti suprotno ali na zadnjem sedistu.?

Za dete staro 3 meseca,sediste nosiljka,od prve godine treba da sedi,slaba je tu kicma a misici mlitavi da sedi vezano u bilo kojem vecem sedistu. Ja imam decu od 4 i 1godine,znaci imam nosiljku i dva sedista(do 18kg i 36 kg),nosiljka je vec van upotrebe od kad je sin napunio 11mes.

kakva je nosiljka u pitanju i kako je postavljas? sto se tice sedista naravno da cu morati da kupim dva ali otom potom

Van mreže Guarana

• Master Member
  • Auto: Toyota
« Odgovor #10 poslato: Januar 18, 2014, 03:28:38 posle podne »
imas ovde objasnjenje koje grupe sedista postoje
http://www.childcarseats.org.uk/types/
ako ima samo 3 meseca moras ove kao korpa, premala/li je za vece. kad ga preraste (a moj maleni je sa mozda 7-8 meseci plafon, veliko dete jbg) uzmi 0+ do 1 kategoriju, mislim da se samo "1" ne prodaje preterano.. ona mogu da se obaraju u polu-lezeci polozaj, kad idete igde dalje na put trebace ti da moze da drema u autu. kad to preraste uzmi 1-2 ili 1-3 ne secam se koja kombinacija ide.. u principu uvek uzmes neko koje ima isto kao i trenutno za "prelaznu" fazu.. meni je maleni bio sirok u ramenima za ovo 0-1, pa sam uzeo 1-3 gde i dalje odgovara po visini, ali ima prostora sa strana.

sto se tice marke.. odi u radnju, vidi sta imaju na raspolaganju pa vidi recenzije na internetu.. "chico xxx blabla review" i najcesce pored ocene ima i iskustva roditelja, tako sam recimo preskocio jedno, jer je brdo njih napisalo da se lako izvuku iz pojasa, jer ne mora jako da se pritisne da se otvori. pare nisu garancija da ce biti najbolje :)

meni su se sva vezivala pojasevima, ne znam koliko je lakse ako imas isofix.. najvise bas za tu 0+ grupu (kao korpa) gde dok stavis pojas imas dosta akrobacije, jer stalno moras da vadis i vracas celo sediste.. kod ostalih namontiras jednom ljudski i ne moras da ga cackas, sem za pranje. svima se skida presvlaka, pitaj u radnji uzgred, ali ne bi trebalo da ima ijedno gde je usiveno i sl.

na predja sedista NE SMES da stavljas decu. ja sam malenog ranije stavljao iza suvozaca, tako mogu da ga dohvatim najlakse ako zatreba. sad je na sredini posto imam tu mogucnost, citao sam negde da je tu najsigurnije, a i moze da razgleda dok se vozimo lakse. evo ti kako se vezuje ta grupa, mozes i da vidis kolko je lakse kad ima isofix bazu
Emmaljunga First Class 0+ Base Car Seat
lollol

Van mreže 2busy

• Master Member
  • Family guy
Одг: Auto sedišta za decu
« Odgovor #11 poslato: Januar 18, 2014, 04:50:22 posle podne »
@Twister A tebe su kao vozili u Recaro sedištu kad si bio bebac?!
Jao ljudi,daj,ne bacajte pare,ispoštujte zakon po nsjmanjoj ceni.Nikakve kolevke,nosiljke,cediljke za bebe u autu koje nam donose sa zapada nemogu trajati duže od 3 meseca!
Ova tema je kso ona sa letnjim gumama i zimskim:Hankook,Nokian,Mišelin,Tigar,simetrična i asimetrična šara,zimski i letnji setovi...Sad svi znamo koliko guma i sedišta čuvaju nas i one koje prevozimo.A naši očevi i dedovi do juče vozili 10 godina sve 4 gume cele godine.I vozili nas na zadnjem sedištu bez vezivanja i kopčanja.I svi smo zdravi i živi.Ako nije ovo istina nek me Wele ili Fred demantuju!Da ne pominjen BladeBG...

2 Busy from Sony Miro

Van mreže Twister

• Master Member
« Odgovor #12 poslato: Januar 18, 2014, 05:11:03 posle podne »
2 Busy, nisu, ali bih voleo.... jer ni sad sa 36g se ne zalim kad stavim guzu u recaro :-P

Van mreže Miro MNE

• Master Member
  • Auto: ŠKODA FAVORIT 135L
« Odgovor #13 poslato: Januar 18, 2014, 05:20:58 posle podne »
@2busy: zalosan ti ovaj komentar. Ni pojasevi nisu korisceni pa ne treba ni mi da ih vezemo? Sto si onda kupio auto sa ABS-om i airbagovima kad ih tvoj stari i djed nisu imali? Kolko je djece ostalo invalidima i nastradalo bas zbog takvih "savjesnih" roditelja koji nisu htjeli ili onih savjesnih koji bi htjeli ali nisu imali za sjediste/auto sa zadnjim pojasevima?

« Poslednja izmena: Januar 18, 2014, 05:24:27 posle podne od strane Miro MNE »

Van mreže cicero

• Master Member
  • Auto: BLACK RR_LINE
« Odgovor #14 poslato: Januar 18, 2014, 05:27:36 posle podne »
ja sam pre mesec dana uzeo sediste nania u aksi od 0-17kg platio 8soma,zadovoljan za sad
NEMCI KAD NAPRAVE AUTO I RAT NAPRAVE DA BUDE SVETSKI

Van mreže 2busy

• Master Member
  • Family guy
« Odgovor #15 poslato: Januar 18, 2014, 05:56:16 posle podne »
@Twister  Ja sam svoje rekao.Ispoštovao sam zakon u skladu sa finansijama.Imao sam udes,dete mi je u tom sedištu bilo vezano,svi živi i zdravi.I gle,nije bio Recaro,Rikardo ni faking Ronaldinjo sedište.  thumbdown
@Miro Ne bih da se raspravljam sa tobom,ali moraćeš priznati da se ni vi u CG niste vozili sa Air begovima u b stubovima i zavesama na vratima na Stojadinim a iz '70-ih i '80 ih godina.
A što se tiče mog auta,nešto nisam tražio da ima ABS,ESP,EBD,OBD,ASR,da mi kuva kafu,mesi hleb i čita bajke detetu dok ga vozim po Novom Sadu ili do Požarevca.Ovaj auto sam kupio jer mi se svideo još dok smo takve vozili u firmi.

Van mreže Miro MNE

• Master Member
  • Auto: ŠKODA FAVORIT 135L
« Odgovor #16 poslato: Januar 18, 2014, 06:12:38 posle podne »
Nisi skapiro poentu komentara, nema veze.

Van mreže s.radonjic

• VW Početnik
« Odgovor #17 poslato: Januar 18, 2014, 08:39:41 posle podne »
Nebih se slozio da ce sediste da traje 3 meseca.Ja sam ceru vozao 3,5 godine u jednom sedistu i da ga nije prerasla nebih ni kupovao drugo.Nania ima sedista koja pokrivaju od 0 do 3 kategorije,tako da je to sasvim dovoljno dok ga bebac ne preraste.

Van mreže martinvet

• Jr. Member
  • *
  • Auto: vw golf 4
« Odgovor #18 poslato: Januar 18, 2014, 08:55:53 posle podne »
Nosiljka jednako korpa,na nju sam mislio,ja sam uzeo bertoni,kao i nania,montira se kontra u odnosu na smer voznje,tj.beba gleda u unazad,montiraj ga pozadi na desnu ili levu stranu,sem ako putujes sam sa bebom pa onda na prednje sediste.
Zasto prosto,kad moze komplikovano!

Van mreže zex84

• Full Member
« Odgovor #19 poslato: Januar 18, 2014, 10:26:02 posle podne »
tu korpu ce moj malac za mesec,dva da preraste.vec sad ima skoro 7 kg i dugacak(visok  biggrin) je 67 cm.koliko ja znam ne bi smeo da viri iz korpe ili iz sedista. danas sam bio do drugara i stavljali smo ga u korpu koju je njegovo dete koristilo-maltene je knap.jedino ako ima vecih.
iskreno otvorio sam temu kako bih se raspitao da li ima neko sediste kojim mogu da "preskocim " tu korpu.
recimo taj drug ima nania sediste i obori ga maltene u lezeci polozaj i stavimo i umetak ali mu sediste bude veliko(mom detetu).

sto se tice kvaliteta tog sedista i nije neko. on je platio 7500 hiljada. na oko deluje ok ali kad ga pipnem sundjer je vrlo tanak.gola plastika.
to i nije problem pri nekom blazem ceonom ili sudaru od pozadi ali udarac sa strane ne bi bio prijatan.
inace ovu temu sam pokrenuo zato sto brat od strica je skoro doziveo udes . ima cerkicu 2 god. sediste je "cam"(bocne ivice meke kao da ima purpena ili slicno na plastici-inace sediste doneli roditelji njegove supruge iz austrije). udes-bocni udarac bas iza B stuba gde je bilo to sediste.
sediste cak nije ni bilo pricvsceno pojasom.hvala bogu devojcici nista.sediste je posluzilo svrsi.
inace ozbiljan udes je u pitanju.auto nije mogao da se popravi(reno megan 2007) a jedan putnik iz automobila koji je sedeo pozadi pored deteta je podlegao povredama dan posle toga.

Zato boli me kića za policiju i kazne,treba mi sediste za bezbednu voznju deteta. a to sto moj otac ili deda,pradeda....kurajber nisu imali sta je trebalo ne znaci da ni ja ne treba da imam.
lepo sam pitao sta ko preporucuje i kakvog je kvaliteta i kako ste vi zadovoljni. jednostavno sto vise misljenja cujem bolji cu izbor napraviti.
namerno sam naglasio gornji cenovni limit kako mi ne bi preporucivali "rikardo"  biggrin  itd itd