Autor Tema: prosvirao mi zvucnik :/  (Pročitano 4053 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Bartan

• VW Početnik
  • Pol: Muškarac
  • Auto: VW Passat B5.5 1.9 TDI
prosvirao mi zvucnik :/
« poslato: Januar 17, 2014, 06:00:49 posle podne »
Slabo se razumem oko ozvucenja, ko je voljan da pomogne neka mi pomogne bracski :) pa sad mene zanima, dosta sam citao oko tih zvucnika... dosta ljudi kaze da se uzmu polovne originalne, sta mi vredi da uzimam polovne ako su u losem stanju bacanje para u vodu... da li uzeti nove ili polovne zvucnike i kojem nisam bas upoznat sa zvucnicima u kolima.  za nove bi dao do 50e. Ako uzmem novi zvucnik moram da menjam distancere? ili kako vec taj proces ide?
U pitanju je radio delta 6
Zahvaljujem svima u napred!
« Poslednja izmena: Januar 17, 2014, 07:40:30 posle podne od strane Darko80 »

Van mreže Strbac

• Master Member
  • Auto: VW
Odg: prosvirao mi zvucnik :/
« Odgovor #1 poslato: Januar 17, 2014, 06:18:14 posle podne »
Ja isto imam Deltu 6 i preporucujem ti samo i jedino original zvucnike.
Nema busenja lepljenja jebavanja sojki, original je original i barem toga ima da se nadje na otpadima.
"Nikad se ne prepirite s glupim ljudima. Prvo će vas spustiti na svoj nivo, a onda pobediti na iskustvo"

Van mreže Boki Mk3

• Sr. Member
  • ne brze od zivota...
  • Auto: Golf Mk3
« Odgovor #2 poslato: Januar 17, 2014, 06:18:44 posle podne »
kakvi distanceri? zavisi gde bi stavljao zvucnike, ako bi do prozora u rupu otprilike idu 10cm precnik pa i manji dvokanalni (fabricki negde su samo visokotonci-1 kanal) sto vise kanala bolji zvuk samo dal moze da udje u rupu, ako pak idu u vrata idu 13cm u Juga, 15cm ili 17cm precnika za vecinu automobila... imas nove fine u Tehnomaniji da kupis Pioneer, Kenwood, Magnat... za te pare... ja sam kupovao tamo i Sony xplode i Kenwood neke za po 2500 din dal 13 cm pre 2 god... evo ti sad http://www.tehnomanija.rs/index.php?mod=catalog&op=browse&filter_submited=1&view=category&category_id=127&show_filters=1&sort=&filters%5Bprice_min%5D%5B%5D=&filters%5Bprice_max%5D%5B%5D=5000&filters%5BPre%C4%8Dnik%5D%5B%5D=17+cm&filters%5Bstock%5D%5B%5D= ... ako i polovne kupis ne mozes pogresiti ako rade to dal je izgreban nista mu ne smeta, a ako je u pola cene sto da ne... samo kad bi mogao da probas na licu mesta... koju god snagu jacu da kupis ne mozes pogresiti... u principu plejeri izbacuju za  4 zvucnika snagu od 35w do 50w po zvucniku... svi ce raditi...
Ko nema u glavi ima na google-u
Um caruje dok snaga ne popizdi... :)
http://www.vw-club.rs/forum/index.php?topic=55661.0

Van mreže Goran2804

• VW Početnik
  • Auto: Golf 3 GTI
« Odgovor #3 poslato: Januar 17, 2014, 06:58:02 posle podne »
Po meni najbolje da kolima odes do nekod otpada,skines svoj zvucnik i odma probas taj polovni i ako se radi ok,bez sustanja,krcanja itd.. pazaris..  fabricka muzika je najbolja :)
Sve se moze napraviti osim drvenog sporeta i secerne kade.

Van mreže Boki Mk3

• Sr. Member
  • ne brze od zivota...
« Odgovor #4 poslato: Januar 17, 2014, 07:15:22 posle podne »
Bez ljutnje Goran2804 ne bi se slozio da je najbolje, al ako je najisplativije onda ok.Kako mi kaze drugar na otpadu inace golf 1,2,3 ima. Traze mu fabricka, kaze pricaju ljudi da su najbolja, kaze koga lazu cekaju da im dam nesto da im cangrlja za 300-500 din papirne membrane zvucnici stari 20god ,  nece da plate ni 1000 din nesto bolje :) da su solidni jesu al najbolji tesko, ako ne bi vrhunski zvuk i da platis malo jace nego gledas samo tek tako da svira uzmi slobodno fabricke dzabe da bacas pare za nesto bolje, al ako planiras pojacalo i nesto ozbiljnije kasnije to menja stvar...

Van mreže Bartan

• VW Početnik
« Odgovor #5 poslato: Januar 17, 2014, 07:47:56 posle podne »
Ako bih uzimao polovne, onda moram na licu mesta da isprobam jedino tako mogu da pazarim, ne vredi da me ubedjuje preko telef. iz Novog Sada sam.. najblize mi je BG... vidim da tamo ima dosta auto-otpada. ima jedan u futogu auto strbac prvo cu kod njega da proverim. Da li je moguce da zvucnik rikne tek tako i ako je pre toga radio perfektno ?

Van mreže Ivan

• One & Only
  • Super Moderator
  • Ultimate Member
« Odgovor #6 poslato: Januar 17, 2014, 08:12:05 posle podne »
@ Boki MK3

Ovde se prica o zvucnicima za passata B5.5.
Onu si daleko ispred po kvalitetu za te o kojima ti pricas.

Mozda su ti zice negde u prekidu.
Proveri onu rebrastu gumu izmedju vrata i stuba.

Van mreže Bartan

• VW Početnik
« Odgovor #7 poslato: Januar 17, 2014, 09:28:28 posle podne »
Ivane, danas kad sam skidao masku i proveravao kablove, video sam da je mali zvucnik direktno povezan sa velikim.. tj mali radi, a sutra cu da proverim kod vrata tj kod stuba sto si rekao.. to mi se deslo prekljuce, tacnije kad mi je bila slava, i sestru obacio kuci, naravno ona malo popila vise i zalupila vratim dobrano  :9 e od tada mi ne radi  :8

Van mreže Boki Mk3

• Sr. Member
  • ne brze od zivota...
« Odgovor #8 poslato: Januar 18, 2014, 12:36:52 pre podne »
znam naravno poenta price je da fabrika naravno da nije najbolja, uvek ima bolje :) cak i na Alfi gde su original BOSE zvucnici i oni su onako pa moze bolje... ja volim da tresti, a ovo ako je otkad su zalupljena vrata onda je samo kontakt, jedino sto kazu ljudi da je membrana pocepana pa zato da susti al nece to od zalupljivanja  :).

Van mreže boćanac GTD

• Master Member
  • Mašinac
« Odgovor #9 poslato: Januar 18, 2014, 01:20:45 pre podne »
@ Boki Mk3 , ako hoces kvalitetnije zvucnike od fabrickih , moras debelo da platis , takodje mislim da za novije generacije auta poput passata b5.5 , golf 4 itd. najbolje zavrsavaju posao fabricki zvucnici, a ove starije aute sto vozimo ti i ja , fabricki su daleko izgubili svojstva zvucnika. ;)

Van mreže passat b4

• Sr. Member
  • Auto: Bora TDI
« Odgovor #10 poslato: Januar 18, 2014, 01:33:42 pre podne »
A koliko je prepravki potrebno da ubacim fabricke zvucnike iz passata b5.5 u passata b4? :) Ako neko zna dobrodosla bi mi pomoc :)

Van mreže Boki Mk3

• Sr. Member
  • ne brze od zivota...
« Odgovor #11 poslato: Januar 18, 2014, 05:10:30 posle podne »
hahah prica je s moje strane (mislim da fabricki su 30-40w, a da kupiti mozes za neku sumu koja po meni nije skupa do 20-30e firmu polovne od 50w :) al nema veze da ne bude samo prepiska mene protiv drugih, naravno da zavrsavaju posao :) a sto se prepravke tice samo pogledaj velicinu ili ti precnik zvucnika ako su iste velicine nema sta, nazad samo imas dve buksne za + i - koje su uvek iste deblja i uza i to ti je to... ako smo se sporazumeli, a evo su cene i oglasi sta bi ja gledao al nema veze ako je lakse da se ode na otpad i plati manje od ovog super al to su te cene, malo sam naporan znam  bonk
 Sound Barier 50w nominalne 3-sistemski (tri zvucnika u sebi)
http://www.kupujemprodajem.com/Trosistemci-16cm-Sound-Barier-150W-max-10049140-oglas.htm?filter_id=3833163
Ground Zero 3-sistemci
http://www.kupujemprodajem.com/Ground-Zero-GZIF-5203X-trosistemski-10030651-oglas.htm?filter_id=4040568
Magnat 50w nominalne 2-sistemski (dva zvucnika u sebi )
http://www.kupujemprodajem.com/Magnat-Povoljno-vredi-videti--10062867-oglas.htm?filter_id=3833163

Van mreže passat b4

• Sr. Member
  • Auto: Bora TDI
« Odgovor #12 poslato: Januar 19, 2014, 12:51:09 pre podne »
Pa mozda si i u pravu :) Ali drugar mi ovde drzi otpad i ima stvarno dosta passata b5.5 golfova 5 audi a4 a6... I stvarno imaju da kazem dobru muziku ne bas nesto preterano ali lepo se cuje :) dao bi mi 4 zvucnika za 35e i to znaci da izaberem neke dobre :) Nisam pametan sta da radim... A i ove sto si mi stavio linkove su zanimljivi :)

Van mreže Bartan

• VW Početnik
« Odgovor #13 poslato: Januar 22, 2014, 07:23:34 posle podne »
samo da javim da sam resio problem, ipak je zvucnik otisao. uzeo sam drugi originalni i sada sve radio kako treba  :41 hvala svima na savetima  :26

Van mreže Strbac

• Master Member
  • Auto: VW
« Odgovor #14 poslato: Januar 22, 2014, 07:28:02 posle podne »
Bravo i lepo je sto si javio kako si resio problem. +1
« Poslednja izmena: Januar 22, 2014, 07:30:25 posle podne od strane Strbac »
"Nikad se ne prepirite s glupim ljudima. Prvo će vas spustiti na svoj nivo, a onda pobediti na iskustvo"