Autor Tema: Vufer od kucnog kina u auto?!  (Pročitano 2975 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže M.Milovic

• VW Početnik
  • Pol: Muškarac
  • Auto: VW Golf III '95
Vufer od kucnog kina u auto?!
« poslato: Januar 10, 2014, 07:26:05 posle podne »
Pozdrav zanima me da li moze vufer od kucnog kina da se spoji da radi u autu?bih li trebao kakvo pojacalo ili slicne stvari koje neznam?pa da vidim koliko bi me izislo posto sam pocetnik u ovom polju
inace imam 6 zvucnika i stavit cu jos 2 u zadnja vrata.pa bi bilo dobro da imam neki vufer iako se cuje ok ja zelim da trese malo(zvucnici to i rade ali to mi nije to)?
hvala unaprijed

Van mreže VW Diego

• Sr. Member
  • Auto: GII
Odg: Vufer od kucnog kina u auto?!
« Odgovor #1 poslato: Januar 10, 2014, 07:39:24 posle podne »
nista bez pojacala, sve preko 4 zvucnika na jedan cd-player je puno, sem ako sam od sebe nema vise od 4 izvoda za zvucnike!

Van mreže Speedey

• Transporter
  • VW Majstor
  • Hero Member
  • Auto: Passat 3C Bluemotion
« Odgovor #2 poslato: Januar 10, 2014, 09:53:28 posle podne »
Kao sto rece VW Diego  :25

ako imas player sa 4 izlaza ne smijes vise od  4 zvucnika da spojis jer sto god vise zvucnika spajas dobijes slabiju snagu i losiji zvuk i ukoliko ti nije dobra struja do radija desava se da se pri odredjenom volumenu radio restartuje pocinje da se gasi, zmika i ostale gluposti..zato ili 4 zvucnika ukoliko ima 4 izlaza ili pojacalo  mahac
Jetta 1 1982 1.6 D☒
Golf 2 1986 1.6 D ☑
Polo 9N 2002 1.9 SDI☒
Polo 9N 2004 1.9 SDI ☒
Passat B6 2007 1.9 TDI ☑
Golf Plus 2008 1.9 TDI ☑

Van mreže boćanac GTD

• Master Member
  • Mašinac
« Odgovor #3 poslato: Januar 10, 2014, 09:58:12 posle podne »
otkaci jedan zvucnik i za njegove zice zakaci taj vufer , mada videces da neces dobiti neku razliku , ovo ti kazem da probas , i shvatices da nije to to , najbolje ti kupi neki vufer i pojacalo i resi stvar , ja sam sebi kupio aktivan sall vufer , i dobio sam sta sam hteo , nije nesto preterano jako , ali meni je lepo u autu , ima lep zvuk jer i ne pojacavam puno da me svi cuju nego za sebe sam to uradio , 4 zvucnika + vufer.

Van mreže cDa

• Hero Member
  • Auto: Škoda Octavia mk4 1.5 TSI
« Odgovor #4 poslato: Januar 10, 2014, 10:47:18 posle podne »
svaki 5.1 ima pojacalo u vuferu koje deli signal na satelite, stereo signal treba da dovedes do vufera, a od njega delis na zvucnike, jedino ti treba skretnica da se sredi napajanje vufera(sa 220 da se vrati na 12), nista vise..  pre XY god jedan decko je stavio genius one drvene 5.1 u auto i radilo je sve ok.. znaci samo dobar elektronicar, i moze.

Van mreže M.Milovic

• VW Početnik
  • Auto: VW Golf III '95
« Odgovor #5 poslato: Januar 11, 2014, 02:20:15 pre podne »
Hvala vam puno momci znaci moze to sve upast u auto :)
to me je zanimalo a sad neznam dal vufer ima neko kao pojacalo u sebi ili nema to cu morati da provjerim a ono treba mi neki mali kao ovaj vufer nema uopce velike dimenzije(kao mali kovceg za pribor za jelo samo 2-3 puta je deblji a bitno mi je da mi ostane prostora pozadi posto je uvijek nesto nazad
Imam ja 6 zvucnika u njemu sad i mislim sve je okej s radiom.znaci neki stari naprijed u vratima(nasao ih u vratima neki idiot je prekinuo zice s klijestima pa sam ja to sve lijepo izmijenio i spojio)  i na komandoj ploci ali nisu losi,a zadnji su kao veci (sony xplod)
imam jos 2 para zvucnika koji su neiskoristeni  :) pa da ne stoje bezveze u garazi i skupljaju prasinudal se pocinje resetirati i stekati nakon nekog vremena?(ionako mi je u planu neki bolji radio da uzmem) pa da upakujem kakvu ok muziku nista pretjerano mi ne treba to je za moje usi i da ne cujem curu kad se naljuti i pocne vikati na mene  biggrin
opcenito meni je muzika bez bassa kao i da ne slusam muziku
sutra cu staviti slike vufera i dimenzije pa da vidite sto mislim
jos jedno pitanje
da li se ikako laiku objasniti da on to sam napravi a da me netko provede kroz to?  majstor1

Van mreže zorancile

• Hero Member
  • Auto: golf 2 gtd
« Odgovor #6 poslato: Januar 11, 2014, 06:21:18 posle podne »
Da li ti je dobar polaritet zvučnika?

Van mreže s.radonjic

• VW Početnik
« Odgovor #7 poslato: Januar 19, 2014, 11:26:55 posle podne »
Ne slazem se da su svi 5.1 sistemi aktivni iz prostog razloga sto ja imam pasivan sistem.U svakom slucaju,jeftinije je i ima manje posla da postavis neko pojacalce i vufer pozadi ili aktivni vufer predvidjen za auto,nego da se bakces sa prepravkom tog iz sistema.

Van mreže Petarz

• VW Početnik
  • Auto: z101 und scirocco
« Odgovor #8 poslato: Mart 23, 2014, 01:46:26 posle podne »
kucni zvucnici su prikaceni na asimetricno napajanje,zvucnici koriste vece signalne napone nego subwooferi za automobile koji imaju vise zavojnica,i oni koriste vecu struju od napona
zvucnici od kucnih sistema imaju bolju boju tona nego li zvucnici automobila,zato se za srednje tonove koriste kucni sistemi,a za niske tonove autosistemi