Kupio sam uvezen auto iz Italije i od samog starta ne radi mi drugi cilindar.
Sve sam majstore obisao i sve pokusao ali niko ne moze da pronadje o cemu se radi.
Golf 4 02god 1.6 16V BCB
Prvi simptomi su da se motor lagano trese i da na prvom leru (semafor,guzva) pali se lampica za nepravilan rad motora i motor krece da poskakuje. Na dijagnostici stoji da izostaje paljenje na drugom cilindru.
Kompresija je bila 12 ,svecice sam nove kupio,dizne ultrazvucno ocistio,nove bobine,sipao preporucenu Motul hemiju,stavio drugi kompijuter i uvek se ponavlja problem sa drugim cilindrom
Jedan od najboljih elektronicara u cije znanje ne sumnjam usmerio me je da je problem sa ventilima
U drugom navratu skinuo sam glavu,odneo na masinsku obradu,kod skidanja videlo se da je motor vec otvaran i da su stavili neki levi" dihtung ali nema vidljivih ostecenja
Na masinskoj obradi odradili su mi komplet glavu,ventile,stavio sam nove podizace,obradio i blok motora i morao sam da menjam aksijalne lezajeve jer su navodno pojedeni od drzanja kvacila. Proverili sve ostalo moguce,nigde nismo ni falsh vazduh nasli.
Nakon svega ovoga lampica za nepravilan rad motora se ne pali vise ali i dalje je prisutno ono podrhtavanje motora zbog spavanja drugog cilindra,ali cak i vise nego kod prvog puta. U voznji kad dodje do 2000 obrtanja cuje se i neko zujanje za koje mislim da je zbog istog kvara.
Zanimljivo je npr sto kad iskljucim dzek sa druge dizne nema nikakve promene,onda kad iskljucim treci cilindar krene ocekivano poskakivanje e a kada bi vratio dzek sa druge opet na diznu kao da bi se motor malo za nijansu umirio. Svecica baca varnicu i vidi se da je vlazna kada se stavi sto znaci i da gorivo ulazi.
Sada je kompresija na drugom cilindru 13 a ujedno sam i odradio mali i veliki servis
Ako neko zna da me usmeri ili uputi negde ...........veliko hvala