Autor Tema: Golf 5 tdi trza u prvoj brzini na uzbrdici  (Pročitano 1929 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Joxa86

• VW Početnik
  • Pol: Muškarac
  • Auto: Golf 5 2.0 TDI
Golf 5 tdi trza u prvoj brzini na uzbrdici
« poslato: Decembar 29, 2013, 03:42:53 posle podne »
Pozdrav svima.
E ovako,posedujem golf 5 2.0 TDI 2004 god i odprilike znam sta je problem i verujem da je zamajac,lamela i ceo taj set,ali evo da ispricam sta i kako...Auto imam vec 4 god i ono sto sam primetio kad sam ga kupio jeste da je lenj u prvoj brzini,kad dam gas kao da jedva krece,kao da jedva odvaja,na uzbrdici je to jos izrazenije,najgore je kad sam na nekoj nizbrdici i kada treba da idem u rikverc,bukvalno jedva krenem unazad,ali bukvalno...Sta se u medjuvremenu jos desavalo,prosle zime a pogotovu one preprosle sam jedno 6-7 puta spalio lamelu,jer malo me ukopa u sneg i bukvalno ne mogu da krenem i vidim da vrti u prazno i zestoko je zasmrdelo tih nekoliko puta,inace ovako sve normalno,auto od druge pa do 6 brzine kida,dakle vuce bez problema i evo konacno posle skoro 4 godine takve voznje pre neki dan na uzbrdice u Mirjevu da krenem osetim da je par puta trznuo kad sam dodao gas,juce sam to primetio ponovo i sad definitivno pored mucenja pocinje da preskace,kada krecem bez gasa sve normalno,ostalo sve ok...
Moje pitanje glasi,da li moram ceo set da menjam ili postoji mogucnost kod ovog motora da ako je zamajac ok,promenim samo lamelu i set kvacila.

Hvala svima.

Van mreže topmarko

• Master Member
  • Firefighter K-540
  • Auto: golf
Odg: Golf 5 tdi trza u prvoj brzini na uzbrdici
« Odgovor #1 poslato: Decembar 29, 2013, 04:17:42 posle podne »
ako ti je zamajac ok,samo lamela ili korpa,nema potrebe za celim setom.

Van mreže Zgubidan

• Super Moderator
  • Ultimate Member
  • Auto: Ibiza 6L & Ibiza 6J FR TDI
« Odgovor #2 poslato: Decembar 29, 2013, 11:29:50 posle podne »
Moje misljenje kad vec menjas , skidas to dole menjac -promenis sve i miran si  :25 , naravno ako ne prodajes auto ...  ;)
Slobodni smo za svaku istinu,odgovorni pred njom i obavezni da je cuvamo od lazi.

Van mreže Joxa86

• VW Početnik
« Odgovor #3 poslato: Decembar 29, 2013, 11:41:07 posle podne »
Sve mi je jasno,normalno bi bilo da sve menjam,ali treba iskesirati 500-600 evrica,tj i veliki servis je na vidiku,registracija,tako da nema odakle...a auto planiram da vozim dok se ne raspadne  driving

Van mreže Zgubidan

• Super Moderator
  • Ultimate Member
  • Auto: Ibiza 6L & Ibiza 6J FR TDI
« Odgovor #4 poslato: Decembar 29, 2013, 11:47:37 posle podne »
koliko dugo je kod tebe auto ??? koliko si ulozio ... ako hoces da se vozis moras i da ulozis ..jeste to skupa investicija ...ali ako redovno odrzavas nema problema ... a ne da cekas da crkne ...  ;)

znaci auto je kod tebe 4. god i isti problem ti se provlaci ..dugo ... ne kritikujem te da ne mislis nista lose ... ali vidis sad te ceka vise stvari ... mislim da prvo uradis komplet set kvacila ... da bi mogao sigurno da se vozis ...  :25  ... veliki servis ako ga vozis umerenije moze malo se prolongira ...  ;)

nista lose nisam mislio ...  :26
Slobodni smo za svaku istinu,odgovorni pred njom i obavezni da je cuvamo od lazi.

Van mreže tabasco

• VW Početnik
  • Auto: golf2
« Odgovor #5 poslato: Decembar 30, 2013, 12:38:35 pre podne »
I ja sam vozio golf 5 a sad 2 brate

Van mreže Joxa86

• VW Početnik
« Odgovor #6 poslato: Decembar 30, 2013, 01:02:55 pre podne »
U aprilu ce 4 god,nisam imao nikakve skuplje popravke,servisi,plocice,diskovi,zglobovi i taj potrosan materijal,jedino sto me pre 2 god neki lik zakacio pa sam puko 300e za far i krilo i tu jos neku plastiku,sve u svemu pun pogodak...Pa to tad i nije bio neki problem sto je malo lenj u prvoj brzini,nisam hteo nista da diram dok ne pocne da otkazuje,sad je krenulo i moram to da sredim,samo sto se ko za inat sve skupilo od jednom,al dobro,ne vozim ga sada kao nekad pa i ne moram da zurim jer sad radim u centru grada i nemam gde da parkiram,tako da ga sad odmaram i vozim samo kad mi treba,tako da je to olakavajuca okolnost...

@tabasko
Xax,tuzno je to brate,al sta da se radi kad muka natera...hvala bogu kod mene toga nece biti...