Autor Tema: RCD 310kod  (Pročitano 1781 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže mileziv

• VW Početnik
  • Pol: Muškarac
  • Auto: golf 6
RCD 310kod
« poslato: Decembar 19, 2013, 08:52:59 pre podne »
Da li negdje u servisnoj knjizi postoji kod za RCD 310 koji se nalazi u Golf VI 2.0 TDI? Mozda kod rezervnog tocka na onoj naljepnici ili tako nesto? Kako doci do tog koda?

Van mreže zlaja011

• Old.Jr Member
  • **
RCD 310kod
« Odgovor #1 poslato: Decembar 19, 2013, 09:34:44 pre podne »
Kod mene je bio u servisnoj knjizici u onom delu koji je samo od radia... Ako nemas tu knjizicu moras u Porsche da odes olaca se ja msm oko 3.000din i mora auto da se vodi na tebe. Takodje radio mora da bude bas od tog auta da bi ti izdali code. Cudno je da ti ga uopste trazi jer koliko ja znam ako je fabricki iz tog auta preko Canbus-a cita code

Van mreže mileziv

• VW Početnik
  • Auto: golf 6
Odg: RCD 310kod
« Odgovor #2 poslato: Decembar 19, 2013, 10:21:52 pre podne »
Imam tu knjizicu, ali nisam uspio da ga nadjem. Je li kao neka naljepnica ili nesto slicno? Mozes li molim te da mi malo pojasnis tu pricu oko Canbus-a cita code?

Van mreže cDa

• Hero Member
  • Auto: Škoda Octavia mk4 1.5 TSI
« Odgovor #3 poslato: Decembar 19, 2013, 10:26:30 pre podne »
Da ista je prica bila i sa mojim rcd300mp3, nisam dobio knjizice sa autom, a rekli su mi da posto je njegov originalni radio (fabrika je ugradila bas taj), nece nikada traziti kod, jer je uparen u canbusu (u "kompjuteru"). Neko kaze da ljudi iz porshea daju za dz kod kad odes, ja sam probao preko maila da dobijem, skinuli me sa dnevnog reda samo tako..

Van mreže topmarko

• Master Member
  • Firefighter K-540
  • Auto: golf
« Odgovor #4 poslato: Decembar 19, 2013, 01:00:08 posle podne »
kad uneses kod (cetvorocrifreni),motorni kompjuter pamti taj kod,da ga ne bi unosio svaki put kad palis uredjaj(CAN komunikacija).Ako nemas taj kod,mozes do porsea,ili kod nekog da ti izvuce kod iz uredjaja,kosta 20e.

Van mreže zlaja011

• Old.Jr Member
  • **
RCD 310kod
« Odgovor #5 poslato: Decembar 19, 2013, 01:07:12 posle podne »
Fabricki radio je vezan za br sasije koji je ukodiran u inst tablu, kada se poveze sa autom cita taj br i ako se ne poklapa sa onim upisanim u memoriju uradjaja onda trazi kod (moje laicko shvatanje)... Posto tebi trazi kod radio je vrv menjan. Ovl uvoznik auta, dakle ne ovl servis moze da ti izda kod, ranije su mogli samo tako sto im das br sasije i castis neki dinar ali posto su tako nesvesno otkljucali mnoge ukradene uredjaje dobili su nalog da kod izdaju iskljucivo kada auto bude on line sa njihovim serverom i kada se utvrdi regularno vlasnistvo kako auta tako i uredjaja (opet kazem tako je meni receno). Sve to kosta 3500din.  Ja kad sam prodao svoj uredjaj iz auta trazio je code koji sam nasao u knjizici od radia na nekoj nalepnici sa bar code-om. Ovo sve znam zato sto mi prethodni vlasnik nije dao servisnu knjigu a bio je na putu kad sam prodao radio pa sam se raspitao u medjuvremenu covek se vratio dao mi te knjizice i sve sam resio laksim putem...

Bosnian

• Gost
« Odgovor #6 poslato: Januar 14, 2014, 11:49:25 pre podne »
code dolazi nalijepljen na NOV uređaj, donja slika
prilikom montiranja skida se naljepnica i lijepi na karticu ili se prepisuju serijski broj i code (4 cifre) na tu karticu koja izgleda kao kreditna kartica i koju vam je morao dati onaj ko vam je auto prodao