Autor Tema: pali se lampica od ulja i zujalica....golf 2 1.6td  (Pročitano 9468 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže milos96

• VW Početnik
  • Pol: Muškarac
  • Auto: VW golf 2 1.6 turbo dizel
pali se lampica od ulja i zujalica....golf 2 1.6td
« poslato: Decembar 13, 2013, 07:40:37 posle podne »
imam  problem koji me uzasno nervira... pali mi se lampica od ulja i zujalica kada dodjem do 2000 obrtaja i kada se upale ne gase se dok se auto ne ugasi
eee sad ovako stoje stvari ..... meni je u golfu bio 1.6d  koji ima jedan braon davac u glavi a pre oko nedelju dana sam stavio 1.6 turbo dizel( motor ceo odradjen sve novo na njemu tako da do njega nije problem 99,9%) pomislio sam da je davac u pitanju kupio sma ga malopre i zamenio..... nisam imao puno vremena da ga oprobam ali sam primetio da mi opet pali sve isto samo sada na 3000 obrtaja (ali sam probavao u mestu a veceras cu proveriti u voznji... jbg nisam imao vremena)
da li moze biti problem u tome sto ja sada na turbo dizelu imam samo jedan davac u glavi ( braon boje mislim da je 0.45 bara ) a nemam onaj dole na hladnjaku ulja? 
da li treba uzeti neki drugi davacc a ne taj braon??? 
svaka pomoc dobro dosla

Van mreže bolestruja

• VW Početnik
  • Auto: golf 2 gtd
Odg: pali se lampica od ulja i zujalica....golf 2 1.6td
« Odgovor #1 poslato: Decembar 13, 2013, 08:39:06 posle podne »
Dobro proveri i taj 1%,jer ako nije struja,ode motor!!!Probaj sada, i prvo proveri da li ta zica koja je ostala slobodna( bez davacaa) ne pada negde na masu motora,to hoce isto da pravi problem, posle probaj da li ce se paliti kad skines tu buksnu sa braon davaca. Samo kad skines zakaci je negde da ne pada na masu i probaj kratko.Ako i tada pali zujalicu i lampicu,moraces da dodajes i taj drugi davac,a mislim da ima mesta dole na nosacu filtera da se zavije drugi....A ako ne pali kada su obadva kabla otkacena,podhitno meri pritisak ulja,ONDA NE STIMA NESTO U MOTORU....Pozdrav congratulations
« Poslednja izmena: Decembar 13, 2013, 08:46:52 posle podne od strane bolestruja »

Van mreže milos96

• VW Početnik
« Odgovor #2 poslato: Decembar 13, 2013, 08:54:03 posle podne »
stvar je u tome sto nemam ni jednu zicu koja visi ( neku koja bih trebala da ide na taj drugi davac ) a sto se tice prvog davaca i kada skinem zicu opet zuji

Van mreže bolestruja

• VW Početnik
  • Auto: golf 2 gtd
« Odgovor #3 poslato: Decembar 13, 2013, 09:17:57 posle podne »
potrazi je druze,ako ti je bila na prethodnom motoru mora da je negde tu.Mozda je negde pogresno zakacena pa ti pravi problem...A ako ne onda negde u instalaciji je problem

Van mreže milos96

• VW Početnik
« Odgovor #4 poslato: Decembar 13, 2013, 10:36:58 posle podne »
nije je bilo ni na prethodnom motoru

Van mreže RaDiO LJuBaV

• Sr. Member
« Odgovor #5 poslato: Decembar 14, 2013, 12:01:31 pre podne »
na glavi ti je davac za nizak  pritisak, a na hladnjaku ulja za visok. jel ti trepti lampica kad se upali, ili gori stalno ? Ako gori stalno, vidi da nađes sa nekog turbodizela davac polovan, ali sa glave, i mora ti bit plava zica na taj davac. ako je fabricka instalaciija.

Van mreže boćanac GTD

• Master Member
  • Mašinac
« Odgovor #6 poslato: Decembar 14, 2013, 12:07:53 pre podne »
Imam taj problem i otkacio sam obrtaje pa mi ne pali zujalicu , ako ti pali zujalicu samo ako ti je prikacen W izlaz sa alternatora onda je problem do table , a ako ne , onda imas problem ili do davaca koji se nalazi na filteru od ulja ili do motora . Znaci probaj otkaci W izlaz ako ne pali zujaloicu sve ce ti biti jasno , majstor za tu popravku je dobri nas Djole DMC.

Van mreže milos96

• VW Početnik
« Odgovor #7 poslato: Decembar 14, 2013, 04:50:34 posle podne »
ipak mora da se stavi davac na hladnjak ulja 
danas sam izvukao istalaciju(zuta zica sa table)  doveo sam je tamo do hladnjaka ii trenutno sam je spojio direktno na masu zato sto nisam kupio davac ( to cu ovih dana)
ali sve u svemu ne pali mi vise ni lampicu ni zujalicu.... resio sam problem

Van mreže milossssgti85

• VW Početnik
« Odgovor #8 poslato: Decembar 24, 2013, 08:27:32 posle podne »
Da se nadovezem na ovu temu i ja imam problem od skoro sa tom zujalicom i paljenjem lampice a simptomi su sledeci, ujutru upalim auto sve ok odma gasi sijalicu motor radi normalno nit se cuje lupkanje i slicno ulje sam zamenio i filter pre nekih 500km ovako vozim ga nekih 15 min autoputem 120 140 ne pali se kad smanjim brzinu negde oko 80  90 tad se upali dodam gas samo i lapica se ugasi tako se upali posle nekih 10 sec i tako nekoliko puta i posle vozim po gradu ne pali se. Zamenio sam davac braon na njemu ide plava zica i opet se isto ponasa izbacuje ulje gore normalno, a donji davac beli sto je 2 bara skinem zutu zicu nista se ne desava ne znma dali tako treba il mozda i njoj neki problem svaka informacija bi mi bila od koristi jer me uzasno nervira.Hvala unapred

Van mreže bubatk

• VW Početnik
  • Auto: golf
« Odgovor #9 poslato: Decembar 24, 2013, 09:07:30 posle podne »
Problem ti je struja. zamijenio si zice od visokog pritiska ulja i niskog. E sad taj braon davac je za nizak pritisak a instalaciju si povukao od visokog pritiska ulja. Nadji zicu ili povuci nanovo i neces imati problem 100%.
Odgovor se odnosi na golfa
« Poslednja izmena: Decembar 24, 2013, 09:09:09 posle podne od strane bubatk »

Van mreže milossssgti85

• VW Početnik
« Odgovor #10 poslato: Januar 03, 2014, 11:35:43 pre podne »
Resio sam problem bilo je do filtera ulja neki les nije imao oprugu bio je supalj stavio sam neki kao bosch i sad je sve ok