Autor Tema: Golf 4, kako proveriti ima li daljinsko otključavanje  (Pročitano 6334 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže pedjaTDI

• VW Početnik
  • Pol: Muškarac
  • Auto: VW Sharan 1.9 tdi 4motion
Golf 4, kako proveriti ima li daljinsko otključavanje
« poslato: Novembar 10, 2013, 03:20:50 posle podne »
Pre par dana sam pazario Golf 4 karavan 1.6 16v iz 2004. radi se o restajlingu sa "pacific" opremom koji je uvezem iz CH. Uz auto sam dobio dva obična ključa, ne skakavca, koji niti se otvaraju, niti imaju dugme za daljinsko. Kad dam kontakt na tabli se upale pa zatim izgase signalne lampice, među njima i ona sa autom i ključem (valjda za imobilajzer), auto upali najnormalnije. Sad me zanima kako da saznam ima li taj auto daljinsko zaključavanje i imobilajzer? Jel postoji varijanta da je imobilajzer isključen na neki način jer ovaj ključ koliko vidim nema transponder. Ako moze napravio bih jedan skakavac sa daljinskim.

U prilogu je slika ključa koji imam, ima li on transponder?
« Poslednja izmena: Novembar 10, 2013, 03:58:43 posle podne od strane pedjaTDI »

Van mreže Sarajlic

• VW Početnik
  • Auto: Passat V5 4motion
Odg: Golf 4, kako proveriti ima li daljinsko otključavanje
« Odgovor #1 poslato: Novembar 10, 2013, 04:01:40 posle podne »
Sve ijedan kljuc u mk4 generaciji ima transponder u sebi.Ako je iskljucen immo to ce pokazati na dijagnostici :)
Imas li centralno zakljucavanje?
Pa cemo dalje o utvrdjivanju imas li daljinsko :)

Van mreže pedjaTDI

• VW Početnik
« Odgovor #2 poslato: Novembar 10, 2013, 04:04:34 posle podne »
Centralno zaključavanje imam i radi bez problema, lampicu na tabli za IMMO isključi kad i ostale, u voznji se nista ne pali a na dijagnostiku nisam jos uvek isao.

Van mreže Sarajlic

• VW Početnik
« Odgovor #3 poslato: Novembar 10, 2013, 04:11:25 posle podne »
Gasenje immo lampice kad i ostalih je normalno i tako treba.Samo da li ona blinka dok se ne ugasi,ako blinka to bi trebao da bude znak da je immo off.Moj ti je savjet otidji na dijagnostiku radi sebe a i da prekontrolises auto posto si ga tek uzeo :)
Posto imas centralno imas ogromnu sansu da imas i daljinsko.
Inace sami transponedr se nalazi u plasticnom oklopu kljuca u obliku male staklene kapsule,velicine mozda nekih 6-7 mm x 2-3mm :)
"Kapsulu" moe prebacivati iz obicno u daljinski i obratno tako da ne moras kodirati novi skakavac.

Imas li el. prozore i retrovizore posto to ide sve preko jednog modula?
Cak i da auto nema opciju daljinskog da se sve ukodirati ako si otisao kod pravog servisera.
ALi daleko najlaksi nacin provjere svega toga je da iscitas kod sa modula,i napises ga ovdje i ja cu ti odmah reci sve i koje jos dodatke ti podrzava.
Modul ti se nalazi ispod volana,sa lijeve strane iza kutije osiguraca.Na njemu imas 2 dzeka,jedan plavi i jedan smedji,sa iste strane.
Broj samog modula pocinje sa 1J i onda ima ostale brojeve.Ako si u mogucnosti iscitaj to,trebalo bi da moze i kada skines poklopac osiguracke kutije koji ti je sa lijeve str cim otvoris vrata.

Van mreže pedjaTDI

• VW Početnik
« Odgovor #4 poslato: Novembar 10, 2013, 04:20:55 posle podne »
Lampica za IMO ne blinka već se samo ugasi, imam sva 4 el.podizača, el.retrovizore, kad zaključam ključem zatvori sve prozore ako su otvoreni ili ih otvori ako otključavam i zadržim duže ključ u tom položaju.
Kod sa modula ću očitati u toku dana.
Ako ovaj ključ već ima transponder zadržao bih njega a napravio još jedan skakavac sa daljinskim i upario transponder. Koliko bi to koštalo?

Van mreže Sarajlic

• VW Početnik
« Odgovor #5 poslato: Novembar 10, 2013, 04:36:02 posle podne »
Onda ti je immo ukljucen.Posto si naveo da imas full el. paket sa 99% sigurnoscu smijem reci da imas opciju daljinskog zakljucavanja.
Da bi dobio daljinsko zakjucavanje,treba da kupis kljuc skakavac sa elektronikom i trebas dobrog majstora koji poznaje kodiranje sa VCDS.
Cijene u Srbiji nezz ali moj majstor bi mi uzeo nekih 25 eura za kodiranje i da to sve upogoni.Kljuc je nekih takodje 25 eura polovan.
Sto se tice prebacivanja samog koda potreban ti je sto manji novcic i tanji,snjime ces rasklopiti svoj stari kljuc.Na kljucu imas unaprijed odredjeno mjesto za to ubacis novcic i okrenes ga.kod ces vidjeti u kljucu.Samo budi ooprezan.Kod ti drze 2 male plasticne zabice.Trebas njih razmaketi i kod ce sam ispasti.Budi pazljiv,ampula je od stakla i mozes je slomiti.
Ugl nista sto 10 min slobodnog vremena i mirne ruke nece uraditi.
Sto se tice kljuca trebas paziti da uzmes kljuc kojem je frekvencija pravilna.
Golf 4 ima frekvenciju 434mhz.
Mada ja bi ti preporucio da uzmes nov kljuc sa elektronikom u ovlastenom jer em je nov em sigurno po broju sasije dobit ces kljuc ispravne frekvencije.

Van mreže pedjaTDI

• VW Početnik
« Odgovor #6 poslato: Novembar 10, 2013, 04:56:10 posle podne »
Samo nisam razumeo ovo oko prebacivanja koda, što bi otvarao svoj stari ključ ako već kupujem novi skakavac sa elektronikom, zar se on kao takav ne dodaje sa svojim kodom, tj uparuje sa racunarom?

A nasao sam i video kako to izgleda kad se prebacuje  boodala
Extract sensor from Volkswagen Key
« Poslednja izmena: Novembar 10, 2013, 05:40:52 posle podne od strane pedjaTDI »

Van mreže Sarajlic

• VW Početnik
« Odgovor #7 poslato: Novembar 10, 2013, 07:17:09 posle podne »
Ne moras ga otvarati i prebacivati ampulu,ali onda moras platiti kodiranje a prije svega pronaci ko ti to moze uraditi,i da kodiranje je najskuplje od svih troskova gore navedenih :)

Van mreže topmarko

• Master Member
  • Firefighter K-540
  • Auto: golf
« Odgovor #8 poslato: Novembar 10, 2013, 11:01:12 posle podne »
ako nemas pin kod u servisnoj knjizi,onda mora da se izvuce pin kod iz instrument table.To kosta otprilike oko 20 e,sa tim pin kodom ukodiras novi kljuc,skakavac ili obican.

Van mreže pedjaTDI

• VW Početnik
« Odgovor #9 poslato: Novembar 10, 2013, 11:04:07 posle podne »
Imam valjda kompletnu servisnu knjigu ali nista ne razumem jer je to nemački, francuski ili koji se već jezik govori u CH, koliko cifara ima taj kod da po tome trazim, da ne prevodim celu servisnu u google translate?

Van mreže topmarko

• Master Member
  • Firefighter K-540
« Odgovor #10 poslato: Novembar 10, 2013, 11:06:27 posle podne »
trebalo bi 4 cifre

Van mreže Shomi

• Hero Member
  • Auto: Vozim shta stignem ;)
« Odgovor #11 poslato: Novembar 11, 2013, 10:11:06 pre podne »
Jeeeesteeee sad ce da rastura stari kljuc, da vadi ampulu.... Mislim ljudi uozbiljite se... Bio jedan takav na forumu pre par godina, pa je polomio transponder, i u svakom slucaju morao da plati to famozno kodiranje....

Novi transponder 10 eura, cupanje pita 15-20 eura... kodiranje 10 eura, i da te ne boli glava....
Samo da zamolim isfrustrirane osobe, nedovoljno razvijenog intelekta da shvate ironiju i sarkazam u mojim porukama, da mi sjashu sa karme i preskoce citanje mojih postova na forumu. Hvala!

Van mreže pedjaTDI

• VW Početnik
« Odgovor #12 poslato: Novembar 11, 2013, 10:55:38 pre podne »
@Shomi Znači troškovi bi bili blanko skakavac ključ sa transponderom i elektronikom za daljinsko, narezivanje i kodiranje preko dijagnostike? Koliko to košta i gde se može uraditi?

Van mreže topmarko

• Master Member
  • Firefighter K-540
« Odgovor #13 poslato: Novembar 11, 2013, 02:48:57 posle podne »
Nov skakavac da ti urade da sve radi na njemu kosta od 100-120e ,obican kljuc,bez daljinskih komandi kosta 60-70 eura-ukodiran .Ako hoces tu varijantu sam da zavrsavas ---20e za pin kod,rezanje maca kljuca je oko 600,700 dinara,da ti to neko ukodira oko 10 e,kao sto je I shomi napisao.
« Poslednja izmena: Novembar 11, 2013, 02:50:34 posle podne od strane topmarko »

Van mreže zuca92

• VW Početnik
  • Auto: VW Bora 1.9 TDI 74 kw
« Odgovor #14 poslato: Novembar 11, 2013, 06:27:22 posle podne »
@ pedjaTDI odi do Vranja kod Dace on ti to moze resiti, a cuo sam i da radi neki lik iz Leskovaca. Mozes da vidis i kod Dunje u Vranju samo nzm da li se oni bave time.
Konji inače rastu na drvetu,pa se to začas nabere koliko treba! Majko moja,pa vi se gađate tim konjima,ko grudvama.  boodala

Van mreže pedjaTDI

• VW Početnik
« Odgovor #15 poslato: Novembar 12, 2013, 12:01:53 posle podne »
@zuca92 samo mi reci gde je to u Vranju, u kom delu, neki kontakt?

U auto-dati stoji neko uputstvo na foru upaljen auto, stavi se nekodiran ključ u vratima, zaključa se preko dugmeta....jel to pije vodu ako se uzme blanko ključ, nareže pa se tako transponder doda postojećim ključevima, valjda može max 4 ključa tako. Jel neko to probao?

Van mreže zuca92

• VW Početnik
  • Auto: VW Bora 1.9 TDI 74 kw
« Odgovor #16 poslato: Novembar 12, 2013, 02:51:36 posle podne »
poslao sam ti na pp ;)
Konji inače rastu na drvetu,pa se to začas nabere koliko treba! Majko moja,pa vi se gađate tim konjima,ko grudvama.  boodala

Van mreže pedjaTDI

• VW Početnik
Re: Odg: Golf 4, kako proveriti ima li daljinsko otključavanje
« Odgovor #17 poslato: Novembar 12, 2013, 04:29:54 posle podne »
poslao sam ti na pp ;)
nisam dobio poruku, posalji opet.

Sent from my NexusHD2 using Tapatalk

Van mreže topmarko

• Master Member
  • Firefighter K-540
« Odgovor #18 poslato: Novembar 12, 2013, 04:41:31 posle podne »
kodiranje zakljucavanja I otkljucavanja je jedna stvar,a paljenja druga.sve se radi preko dijagnostike. Da bi dodao transporder,tj. da bi ukodirao kljuc da pali ,treba ti pin kod iz instrument table,za kodiranje zakljucavanja I otkljucavanja ti ne treba nista,samo kljuc I dijagnostika,i ta stvar se resava za 5 sekundi.