Brate,što se mučiš?
Idi kod autoelektričara krštenog da ti to sredi.
I otisao
prosto neverovatno kako su nasi majstori operisani od mozga. U tri servisa sam bio racunajuci i jedan veliki skupi cije ime necu da blatim sad, i otprilike sam dobio isti retard-ogovor:
ne znamo sta mu je.
proverene svecice, provereni releji i osiguraci, sve je ispravno.
Onda je jedan car uzeo onu rucku sto se vrti u kontroli svecica i zamenio je misleci da je ona problem ali i dalje auto nece da upali zagrejan.
Onda sam sam provalio da oce da upali zagrejan al tako sto ga verglam pri punom gasu i negde oko 40te vergle uhvati jedva, i samo sto ne ispadne iz gasa.
onda kad sam odustao od nesposobnjakovica otisao sam kuci i komsija koji nije zvanicno mehanicar rece mi:
"zeza te sinko monopoint"
e sobzirom da je "monopoint" naziv za sistem a ne za deo automobila, pretpostavljam da je u pitanju karburator .. ?

e sad sobzirom da je jedan od ovih amza isproveravao sve zajedno sa svecicama koe je izvadio i ocistio, ostaje zapravo jos samo to.
Ja se poprilicno razumem u osnove rada 4taktnih motora na osnovu skutera i opsteg obrazovanja, te je moje sledece pitanje:
sobzirom da je ovaj auto stojao par godina, da li mogu ocistiti karburator u nadi da ce da se popravi situacija sa paljenjem .. ? Kolko vidim ne bi trebalo da bude komplikovano: par elektricnih isntalacija, dovodne i odvodne dizne, 2 puta po 3 srafa 12tica... ?
hvala u napred