Pozdrav svima!
Imam trenutno Stilo (djavolu sam dusu prodo kad sam ga uzeo), planiram ga zameniti sa Golf 5, ali je sledeca situacija:
Moj prvi auto u zivotu Passat B3 karavan, stojao iza kuce 2 godine ispod cirade, povremeno paljen, hteo otac da ga da na otpade. Ja sam bio u inostranstvu tu i tamo, i zaboravio skroz na njega i odlucio da ga vratim u vozno stanje i vise od toga. U pitanju je B3, 1800 kubika benzinac, 92 godiste.
Auto je 20k pre "garaziranja" imao generalnu tako da je motor ispravan, pali kao grom, masinski je okej osim homokinetickog i plairam ga terati na veliki servis kad zamenim homokineticki. e sad idu pitanja, molio bih da odgovorite koje god znate da mi kazete:
1. Da li je pametno da na auto stavim 15'' felne ukoliko zadrzim sirinu gume (po mojoj nekoj logici ce to da smanji potrosnju jer u tom slucaju se smanjuje samo RPM dok trakcija i sve ostalo ostaje isto) i ukoliko to jeste izvodljivo, sa kojih auta 4x100 od 15" mogu da pasuju na pasata .. ? pitam jer zavisi od onog kruga, a ne samo od rasporeda bolt-ova tj srafova.
2. homokineticki: nema nigde kvalitetan, bar koliko sam trazio jer mi svi nude neki turski od 3200 dinara. Uzeti polovan nemacki iz original auta, ili novi turski koji ce garant da traje sezonu ipo .. ?
3. optimalna vrednost akumulatora za 1.8 benzin ?
4. Nisam nikad menjao ulje u njemu ja, pa me zanima ako neko zna oznaku filtera i cinjenicu da u njega ide mineralno ulje ili mogu da sipam sintetiku .. ? Sinteticko ulje kao koncept je mladjeg godista od auta
5. Gde mi je najpametnije naci: brave sa centralnom leva desna, i zupcanici podizaca ? bubanj potok ili otpadi .. ?
6. Sta je sve od 2godisnjeg stajanja moglo da istruli da mu treba hitna zamena .. ? recimo da je paljen jednom mesecno, mozda i cesce.
Hvala svima u napred za pomoc!