Autor Tema: variranje ler gasa golf 3  (Pročitano 11368 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže KingDamjan

• VW Početnik
  • Pol: Muškarac
  • ja znam..menE brat radi u Italiju.
  • Auto: Golf 3 GTI 8v
variranje ler gasa golf 3
« poslato: Oktobar 09, 2013, 12:46:21 pre podne »
Pozdrav drustvo. Vozim golfa 3 2.0 8v, imam plin ugradjen i variraju mi obrtaji na leru. Ne stalno, ponekad vise ponekad manje, i na benzin i na plin. Posjecivao sam razno-razne majstore,neki kazu to je protokomjer neki regulator ler gasa, medjutim nije nista od toga...radi normalno na leru i odjednom polako padaju obrtaji na 800,700 i onda skoce na 1500,2000 i onda pocne da varira.... I ja dodjem na ideju da mu povecam ler gas,na sajlu od gasa kako ne bi mogli da padaju tako nisko i pretpostavio sam da nece varirati, i uradim ja to,medjutim dodjem na semafor izbacim iz brzine i obrtaji se dizu polako 1000,1100,1200 i tako do 3000 dodje dok se upali zeleno, i onda sam opet smanjio ler gas tamo na sajlu i sad isto varira kao prije. Vec pola godine imam ovaj problem i nikako da rijesim..Ima li neko da ga je zezala ista stvar da me spasi...

Van mreže wolf1

• VW Početnik
Odg: variranje ler gasa golf 3
« Odgovor #1 poslato: Oktobar 28, 2013, 12:28:12 pre podne »
Probaj istekati davac temp. motora pa vidi da li se isto ponasa. Pregledaj dobro masu na sasiji i na motoru, zna i to praviti razne probleme! Ako ne bude nista od toga, onda ipak skini ventil ler gasa, ocisti ga dobro sprejem za kocnice i naspricaj malo wd40.( mozes probat malo kucnut kljestima po ventilu kad ti se to desi da vidis mjenja li se sta, ako bude onda ti je ipak do ventila). Provjeri takodjer senzor leptira gasa na klapni i vakuume!
« Poslednja izmena: Oktobar 28, 2013, 12:31:10 pre podne od strane wolf1 »
PA JA SAM UPORAN DEČKO!!!

Van mreže sasa46xy

• VW Početnik
  • Auto: Golf 3
« Odgovor #2 poslato: Novembar 10, 2013, 02:38:17 posle podne »
Druže i ja imam isti problem kao i ti samo što je kod mene umeo da popne obrtaje i na 5000 gde sam morao da gasim auto da ne dodje do nekog karambola.kod mene je 1.8 motor monopoint gledali raznorazni majstori i dundjeri ali ništa,zamenio svećice kablove razvodnu kapu ruku,gledali struju dizne step motorsve dobro a on zeza,čak sam i veliki servis uradio 50 hiljada pre vremena. E sad posle velikog servisa jedino što se promenilo je da obrtaji variraju od 900 do 1000 i na plinu i na benzinu,stim da na benzinu to radi stalno cim je u leru on ide gore dole a na plinu malo redje napravi pauzu od 5-6 sekundi pa brm brm i opet pauza i tako u krug. Ako uspes da resis problem javi kako si rešio da sredim i ja pošto mi pokida živce a ni para nemam više da me klepaju razni dun.djeri

TTS

• Gost
« Odgovor #3 poslato: Novembar 10, 2013, 08:43:16 posle podne »
Skini motorić minimuma,operi ga iznutra s razrijeđivačem,poslije uštrcaj unutra WD 40,i spoji na akumulator direktno,čut češ kad škljocne. Prekini ga tako par puta dok lijepo ne proradi vrati na auto i neče više praviti probleme,osim ako nije crkao skroz. Vidjet češ kako otvara kad ga spojiš direktno,samo gledaj kroz one rupe i sve če ti biti jasno.

Van mreže kargus

• Hero Member
« Odgovor #4 poslato: Novembar 10, 2013, 09:41:15 posle podne »
Meni se dešava kada je hladno napolju da krene da varira ali jako malo, medjutim ne krene odmah kad ga upalim već posle par minuta. Nakon nekolko predjenih kilometara se sredi.

Van mreže Reventon

• VW Početnik
  • Auto: Passat B5 1.8T 150KS
« Odgovor #5 poslato: Novembar 14, 2013, 04:04:18 posle podne »
prvo idete od najeftinijeg rešenja jer samo par stvari to može da učini!!
1. svećice
2.kablovi
3.bomibina
4.protokomer
5. podežavaje zazora ventila
6 proveriti zupčenje kaiša (možda je loše uzupčen)
in the brightest day and in the blackest night no one shall escape my PASSAT!

TTS

• Gost
« Odgovor #6 poslato: Novembar 14, 2013, 09:19:31 posle podne »
Kako bi ti podesio zazor ventila na 2,0 motoru,de mi objasni molim te???

Van mreže Boki Mk3

• Sr. Member
  • ne brze od zivota...
  • Auto: Golf Mk3
« Odgovor #7 poslato: Decembar 17, 2013, 06:52:50 posle podne »
sad ja se ubacujem bzvz al zar nije protokomer, regulator ler gasa i step motor ista stvar ! =)))) i problem je u njemu u 98% slucajeva pa i meni je bio... zaglavljuje il ne otvara... polovan oko 20 e... probaj to... nemoj da kupujes ceo monopoint ( karburator ) bzvz preko kupujem prodajem, ima na otpadima samo step motor... i on pase na neke pezoe, citroen saxa i jos par posto je to Bosch-ov proizvod... pa je i monopoint na vise marki automobila, to je to samo obrati paznju na koliko je pinova povezan ima 4 i 6 ne znam da li ima i sa 3... http://www.ebay.co.uk/itm/Air-Control-Valve-VW-Seat-Citroen-Peugeot-0132008601-/330759462196?pt=UK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM&hash=item4d02ccdd34#shpCntId
Ko nema u glavi ima na google-u
Um caruje dok snaga ne popizdi... :)
http://www.vw-club.rs/forum/index.php?topic=55661.0

Van mreže fleepy

• Sr. Member
  • Auto: Golf 3 ABF EDITION
« Odgovor #8 poslato: Decembar 18, 2013, 03:07:24 posle podne »
Nije isto, protokomer je jedno, a regulator ler gasa je druga stvar, u narodu poznat kao step motor - sto inace nije. Po mom iskustvu, problem ti mogu praviti dve stvari, ili regulator ler gasa ili senzor pozicije leptira gasa. Tipujem da je pre ovo drugo, nalazi se na ulazu usisne grane, iza, do kabine (mali plasticni, mehanicki deo, u obliku slova T). Proveri prvo njega. Kako? Skini dzek sa njega, ako nema razlike u variranju, onda je nesto sa njim ili ti se mozda iskidala neka zica do dzeka (obe ove stvari mozes proveriti i unimerom). Ako to valja, onda to isto uradi sa regulatorom lera. Mislim da i protokomer moze da bude, ali redje, ako ti je potrosnja dobra, kao i smesa. A na kraju krajeva, prikaci ga negde na dijagnostiku, izbacice ti sigurno gresku... majstor1

Van mreže esadbar

• VW Početnik
  • Auto: golfgti2
« Odgovor #9 poslato: Decembar 07, 2014, 04:02:25 posle podne »
ja sam imao isti problem vapirao je ler gas i na plin i na benzin nijedan majstor nije znao da uredi ništa ona ti jedan dan skinem crijeva sva od vakuma i otvori na crijevo od vakuma što izazi iz aparata kocnice i sad radi sat pada polako obrtaljka tačno na 1000 obrtaja u pitanju je kod mene golf gti 8v 91 godište