Autor Tema: Mašina za dubinsko - saveti, iskustva, preporuke. . .  (Pročitano 22511 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Gagi

• Ice Cool
  • Master Member
  • Pol: Muškarac
Mašina za dubinsko - saveti, iskustva, preporuke. . .
« poslato: Oktobar 04, 2013, 11:01:06 posle podne »
Došao sam na ideju da kupim mašinu za dubinsko pranje,da ne bih svaki put pozajmljivao i molio ljude za istu !!! Trenutno razmišljanje mi je da mi ta mašina treba, ne samo za automobile , već i kao korisna stvar za održavanje čistoće u stanu!!! Mislim da bi bilo dobro nekada oprati ugaonu garnituru,fotelju ili tepih na profi način,a da ne moram da plaćam servise za takve vrste usluga!!! Ako neko ima iskustva sa ovim mašinama neka piše,svaka informacija je dobro došla!!!

Trenutno sam zapazio ovako nešto za kućnu upotrebu,ali ne znam kakav je ovo kvalitet ,obzirom da je polovna stvar?!?

http://www.kupujemprodajem.com/thomas-twin-tt-aqua-puzzi-usisivac-7932971-oglas.htm?filter_id=22119191

Van mreže Peca_Nis

• VW KLUB Maniac
  • Ultimate Member
Odg: Mašina za dubinsko - saveti, iskustva, preporuke. . .
« Odgovor #1 poslato: Oktobar 05, 2013, 02:44:02 pre podne »
Evo kako ja to radim ( odrzavam tako i svoja kola i tepihe ) :)

Prvo ti treba dobro sredstvo za tepihe ( sa time mozes i sedista i namestaj ) ja koristim ovaj

Prvo rastvorim u vodi( 1: 3 ili  1:5 ), za enterijer auta mi je dovoljno 1,5l vode i nekih 300g hemikalije,  i krpom natrljam sedista time. Posle toga dolazi na red usisivac sa parocistacem i vodenim filterom da moze da usisava tecno stanje. U isto vreme pustam paru i usisavam, a mozes i posebno da uzmes usisivac sa vodenim filterom ( oko 10.000 su u TEMPO super marketu, neki malo bolji i 15000)   i parocistac ( oko 5-7000) i da uradis to. Preko mokrih sedista pusis paru, i na kraju sve usisas usisivacem.  Ja sam koristio taj usisivac 2u1, ali bez problema moze i posebno.

Rezultat je vrhunski. Sve fleke nestaju, a voda u vodenom filteru da ne pricam kakva je, iako nesto izgleda veoma cisto.

Znaci moja preporuka:
Dobra hemikalija
Usisivac sa vodenim filterom za usisavanje suvog i tecnog stanja
Parocistac

Mnogo jeftinije nego masina za dubinsko pranje
« Poslednja izmena: Oktobar 05, 2013, 02:48:09 pre podne od strane Peca_Nis »
nemam ja. to su gile i ljilja iz borce. kruska jebe tu zenu on ima br

Van mreže 2busy

• Master Member
  • Family guy
« Odgovor #2 poslato: Oktobar 05, 2013, 08:20:47 pre podne »
I ja sam koristio ovaj MER,doduše sa sirotinjskim metodama trljanja i oslanjanja na spoljnu temperaturu sušenja.Za prvo pranje sam prezadovoljan,čak sam i nebo oprao.
Moj savet ti je da ne bacaš novce.Sem ako "krečiš" po autu ili radiš bukake ili pising,onda je potrebno. thumbup  Sa ovim sredstvom sasvim korektno možeš oprati auto.
« Poslednja izmena: Oktobar 05, 2013, 08:27:14 pre podne od strane 2busy »
Rupa + alu felna = Reparirano rame

Van mreže RUS

• Super Moderator
  • Ultimate Member
  • Boban-Rus
  • Auto: GOLF 5 1.9 TDI-DSG
« Odgovor #3 poslato: Oktobar 05, 2013, 10:07:22 pre podne »
Momci, covek je trazio savet za masinu, a ne za nacin i sredstva cime i kako cistiti. Tako da vas molim, budite korektni i pisite po faktu zadatog pitanja autora teme i pomozite coveku ako imate iskustva sa nekom od masina za ovu delatnost. U protivnom molba ne pisati samo da bi bilo nesto napisano.

Gagi ja sam u Rusiji koristio ovo u svoje licne svrhe kao sto si naveo primer i oko kola i oko namestaja. Meni je odradjivao posao za sve pare. Izvrsi malo monitoring i vidi po mocnosti.

http://telemarket.by/11270/16/95/3869/
Boban-Rus

Van mreže DzonyVw

• Full Member
« Odgovor #4 poslato: Oktobar 05, 2013, 10:44:12 pre podne »
Drugar je skoro otvorio perionicu. I kupio je masinu za dubinsko pranje od lika sa N.bg... Decko mu doneo i objasnio sve kako sta treba. Platio je 220e Nova sa garancijom.
 Mogu da se raspitam za br. ako si zainteresovan
Vreme leti,vreme leti Danijela ti se seti,jednog momka ispod breze ako neces nema veze !!!

Van mreže Peca_Nis

• VW KLUB Maniac
  • Ultimate Member
« Odgovor #5 poslato: Oktobar 05, 2013, 02:45:44 posle podne »
Bobane, usisivac sa vodenim filterom koji dubinski usisava je poznat po tome da vadi grinje i ostalo iz kreveta, a to isto radi i masina za dubinsko pranje. Znaci, uz hemikaliju i usisivac za dubinsko usisavanje sa vodenim filterom ( da moze da usisava tecno stanje, to je bitno ) i uz parocistac, sedista ce biti kao nova, kao i kreveti, i tepisi a imace i jos neke namene za kucu:
Parocistac - kupatilo, dezinfekcija wc solje, kade uz pomoc pare, kuhinja,plocice, masnoce oko  sporeta, rerna,  razne zamascene povrsine
Usisivac sa v. filterom - skuplja prosipane tecnosti, usisava sve, a moze se koristiti i uz kombinaciju sa parocistacem u onim poslovima iznad.

Van mreže RUS

• Super Moderator
  • Ultimate Member
  • Boban-Rus
« Odgovor #6 poslato: Oktobar 05, 2013, 03:37:18 posle podne »
E ovo sam upravo cekao da napises detaljno jer znam da si u tim vodama. tapsac  :26
Boban-Rus

Van mreže Peca_Nis

• VW KLUB Maniac
  • Ultimate Member
« Odgovor #7 poslato: Oktobar 05, 2013, 03:47:45 posle podne »
Iskreno Bobane, onaj sto sam ja koristio do pre par dana ( vratio sam ga kompaniji ) je kostao 1617 eura. Za 10x manje novca moze da se dobije istii efekat, samo da se zove drugacije. (Kao kad bi prodao sharana i uzeo seat alhambru za 1000e manje  biggrin ) :)
 A ako Gagiju treba nesto sto moze da koristi i za kucu, i za kola, i za garazu mozda, ona je najbolje da sam napravi kombinaciju, koju moze i posebno da koristi  biggrin

Van mreže misa-goga gti

• Hero Member
  • Auto: Skoda Octavia
« Odgovor #8 poslato: Oktobar 05, 2013, 05:07:43 posle podne »
Došao sam na ideju da kupim mašinu za dubinsko pranje,da ne bih svaki put pozajmljivao i molio ljude za istu !!! Trenutno razmišljanje mi je da mi ta mašina treba, ne samo za automobile , već i kao korisna stvar za održavanje čistoće u stanu!!! Mislim da bi bilo dobro nekada oprati ugaonu garnituru,fotelju ili tepih na profi način,a da ne moram da plaćam servise za takve vrste usluga!!! Ako neko ima iskustva sa ovim mašinama neka piše,svaka informacija je dobro došla!!!

Trenutno sam zapazio ovako nešto za kućnu upotrebu,ali ne znam kakav je ovo kvalitet ,obzirom da je polovna stvar?!?

http://www.kupujemprodajem.com/thomas-twin-tt-aqua-puzzi-usisivac-7932971-oglas.htm?filter_id=22119191
Ovo nije masina nego sokocalo koje pravi buku i ako duze vreme radis sa njim,tj ako se pregreje u toku rada naprosto-crkne !
za neki mini,ali bas mini poslic,moze da zavrsi,ali po meni bacene pare.
ako vec resis da kupis tako nesto,moj licni savet ti je da se preorijentises na puzzi masine i to :

-puzzi 100 izdrzljiva i dugotrajna i najpouzdanija masina sa kojom sam radio ( mogu i polovne dobre da se nadju )

-puzzi 8/1c profi masina ,sa odlicnim karakteristikama motora i kvaliteta dizni (posedujem istu-najtoplija preporuka !)  :25

Tu sam da pomognem,ako sta zatreba  mahac
kod oemovaca se na privatnim skupovima u vinci svi clanovi ljube u usta.
mislim da ti je sad sve jasno...

Van mreže Gagi

• Ice Cool
  • Master Member
« Odgovor #9 poslato: Oktobar 06, 2013, 12:02:50 pre podne »
Momci hvala svima na savetima,danas je kupljena mašina, mislim da to nije razlog da se tema zatvori,jer mislim da je korisna!!! Eventualno može da se promeni nešto u naslovu ako treba !!! beer

Danas sam bio spreman da kupim "thomas twin tt",ali je dobro što sam odustao u poslednjem momentu,jer sam kontaktirao par drugih prodavaca da ih pitam za mišljenje i svi su je napljuvali najstrašnije... tj rekli su da je kao ok mašina , ali nije profy i daleko je od toga,završava posao,ali me je najviše odbilo to što za nju ne postoje rezervni delovi!!! Jedan prodavac mi je čak rekao da je ovaj čovek što prodaje tu mašinu lud,jer traži 200 eura,što je apsurd za tako nešto,jer nova košta oko 150 eura !!!
 Elem,kupio sam polovnu mašinu Hagerty Karcher  i mogu vam reći da sam prezadovoljan!!! Mašinu sam platio malo više(250 eura) , ali sam dobio garanciju od 6 meseci!!! Dobro je očuvana , sve je ispravno i nije pohabano... nadam se da će tako i ostati!!! :) Uz mašinu sam dobio malu papučicu,izgleda kao nova,ne kaplje,lepo rasprskava!!! Za veliku papučicu je doplata bila 30 eura,ali realno mislim da mi ne treba!!! Eto toliko od mene za sad !!! beer

« Poslednja izmena: Oktobar 06, 2013, 12:10:44 pre podne od strane Gagi »

Van mreže RUS

• Super Moderator
  • Ultimate Member
  • Boban-Rus
« Odgovor #10 poslato: Oktobar 06, 2013, 09:29:39 pre podne »
Veliku papucicu jedino ako budes radio veoma velike povrsine i resis da radis tepihe i tako to...
Boban-Rus

Van mreže misa-goga gti

• Hero Member
« Odgovor #11 poslato: Oktobar 06, 2013, 09:20:00 posle podne »
nisi pogresio,masina je jako dobra,jeste matora ali je izdrzljiva i pouzdana  :25

jedino sto se meni nesvidja je mala papucica jer je neprovidna pa nemozes da razaznas da li trebas da prekines ispiranje,tj
da li je dovoljno isprano

-cestitam kupovinu  tapsac

Van mreže Gagi

• Ice Cool
  • Master Member
« Odgovor #12 poslato: Oktobar 07, 2013, 12:31:25 pre podne »
Mišo,papučicu sam dobio "karcher" novu sa providnom plastikom :)

Van mreže misa-goga gti

• Hero Member
« Odgovor #13 poslato: Oktobar 07, 2013, 08:06:39 posle podne »
e onda  :47