Mene pre neki dan džandar zaustavi u Požezi i kaže nisu ti upaljena dnevna (kod mene pod dnevnim su pozicije, migavci i maglenke na 40% snage), ja mu kažem da se ova kombinacija u Evropi podrazumeva kao dnevno svetlo, a on u Srbiji SAMO srednja.
Ja da ga zadovoljim upalim srednja, kad on veli Pa tebi letnje gume (ovo se dešavalo 7 dana pre montiranja zimskih), ja mu pomenem da je moje vozilo sa stranim tablama i da zakon ne kači mene i da imam lance u gepeku. A on meni kaže:
U ovoj zemlji zakon je za SVE isti i pozove me do svog PežoVa da mi napiše prijavu.
Ja pređem preko puta i priđem njegovom sokoćalu u koje je seo i izvadio ćitap da piše prijavu.
Ja pogledam u njegovu prednju gumu, a na njoj znak SUNCA ko slonovo uvo i kažem mu:
Dragi gospodine, pošto ste mi napomenuli da je zakon za SVE isti, moliću vas da prvo sebi napišete prijavu, jer je vaše vozilo sa letnjim gumama i čim sebi napišete prijavu, ja ću vam potpisati prijavu protim mene.
On mi reče da idem da se žalim u stanicu i vrati mi moje papire, naravno BEZ prijave . . .
:D