Autor Tema: Aktuelan ZAKON O BEZBEDNOSTI SAOBRAĆAJA NA PUTEVIMA (ZOBS) + pravilnik  (Pročitano 455507 puta)

0 Članovi i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže svrle

• Master Member
  • Pol: Muškarac
  • Auto: Skoda Superb II TDI
Odg: Aktuelan ZAKON O BEZBEDNOSTI SAOBRAĆAJA NA PUTEVIMA (ZOBS) + pravilnik
« Odgovor #1180 poslato: Maj 16, 2011, 02:40:39 pre podne »
Pedercine, opet ce narod stradati a oni sa vezom i sa lovom ce da jure kao i do sada... Mafija=Murija
Neprimeren potpis

Van mreže Stefan91

• GTIjevi
  • Master Member
  • Auto: mk1
« Odgovor #1181 poslato: Maj 16, 2011, 03:04:51 pre podne »
jel sve ove kamere beleze sve ove prekrsaje il je ko sto je pre par meseci izaslo u novinama
neke crveno svetlo,neke zuta traka, a neke prekoracenja???

Van mreže Guarana

• Master Member
  • Auto: Toyota
« Odgovor #1182 poslato: Maj 16, 2011, 08:03:52 pre podne »
moje skromno zapazanje... sve sem 1 kamere , koja stoji ispod nacionalne stedionice, nisu brzinske.. jer prosto nijedna nema blic na sebi , sto je obaveza.. tako da mislim da ce one na brankovom recimo da snimaju genijalce koji cepaju zutom trakom, ali i dalje ce svi da voze 80ak preko... kad nije spic naravno  blabla

kad uporedis tu kod stedionice po gabaritima tacno vidis da ove po banderama nisu za brzinu
lollol

Van mreže Wele

• Ultimate Member
  • Lupo GTI, Arti
« Odgovor #1183 poslato: Maj 16, 2011, 10:26:28 pre podne »
piiiiiiiip (da znam, sad ce vec uobicajno da mi obrisu post)
piiiiiiiip**********    je samo ruka ovde. Ovo sprovodjenje zakona putem velikog brata mora tesko da se naplati mora. Prvo sto je dosta opreme i ljudi ovde ukljuceno, a drugo jer vozaci uvek imaju koji dinar na koji drzava moze da racuna. A sve iza paravana poboljsanja saobracaja. A infrastruktura daleko iza Nemacke i to one iz 1936godine. Prelazim pancevac juce ka Pancevu i rupe i krateri, ja ih izbegavam levo desno i pandur mi svira kako vozim. KAKO VOZIM? PA STO NISTE STAVILI ZNAK "PUT PRAVLJEN ZA TALJIGE" Gledaj bre ko da igram video igricu sa ciljem promasi sve rupe na putu.
Onda dalje vozim ogranicenje 60km/h. Zasto? Jer okolo imaju kuce i firme. Vozimo dalje posle Panceva regionalni put koji ide kroz sela i u svakom selu ogranicenje 40km/h. I samo sam sebe pitao jednu stvar. "Bas me zanima kako bi izgledao solunski Ringroad sa ogranicenjem 60km/h." Totalni promasaj. Pa koji retard pravi magistralni put kroz naseljeno mesto? Jel bila teska nauka pomeriti 5km u levo/desno?
Ali ne, cak i najednostavnije stvari kod nas se ne znaju iskopirati. Kad je osnova losa, sve ostalo je uzaludno.

Morate da znate da milosti zato nece biti, a ovo tolerisanje... ja na to ne bi racunao. Zmigavac na prestrojavanju, lose parkiranje, ogranicenja i sl "nevidljive" stvari lepe pare donose. Najbolje bi bilo kad bi elektronski ogranicili vozila na 60km/h, pa bi smo bili rame uz rame sa Fred Kkremenkom.
Sad kad izadjem iz Zemuna vozim polako kao da teram nitroglicerin u gepeku, a traku ne menjam, pa makar mi i tramvaj isao u susret. Ili jos bolje bajsom ili avtobusom. Bar ne trosimo gorivo i time hranimo lopove.
« Poslednja izmena: Maj 19, 2011, 10:27:22 posle podne od strane Kosta »
Svaka pobuna, svaki otpor počinje jednom rečju - Ne!

Van mreže martini_u_kuci

• Master Member
  • Auto: 2003 Golf mk4 TDI GTI
« Odgovor #1184 poslato: Maj 16, 2011, 12:23:04 posle podne »
3.000 dinara
Zauzimanje dva i više mesta prilikom parkiranja

ovo je smesno...za ovi bi pauk trebalo da nosi kola...il da se lupi kazna 2-3 puta veca...ionako nema dovoljno parking mesta, a jos kad neki profi vozavi zauzmu po dva...da se upucas...

sto se tice ostalih kazni, visoke su, da bi se narod pridrzavao, e sad ko se ne pridrzava jbg placa...jes da su na nekim mestima glupa ogranicenja, al jbg....
kod mene u kraju je stajala patrola sa radarom 2-3 godine za redom na svakih par dana i napisala se kazni i kazni, al zato tesko da neko juri ovim putem iako patrole nije bilo pola godine...

@Wele
"zmigavac na prestojavanju" - sto ti to smeta...? treba neki mentol da ti se ubaci bez zmigavca, pa da ga opalis, da platis kaznu i jos da ti kola budu sjebana ?
« Poslednja izmena: Maj 16, 2011, 12:27:45 posle podne od strane martini »

Van mreže Wele

• Ultimate Member
  • Lupo GTI, Arti
« Odgovor #1185 poslato: Maj 16, 2011, 01:18:59 posle podne »
Ne, nisam mislio da mi smeta vec da ove stvari koje do sada niko nije ni obracao paznju mogu da se uoce kamerom sada. Mislio sam u vezi "tolerisanja" sto je valjda Svrle spomenuo, tj. sad kad kamere snime sve sta bi realno mogli da zamere kao krsenje zakona ima da prste kazne na sve strane.
Iako vozim po pravilima, iako sam ja taj koji uvek uocava druge u prekrsaju (juce pandur 2x polukruzno preko pune linije u 29.nov, a 3 pandurska vozila ka Pancevu voze zaustavnom preko dozvoljenog ogranicenja i bez pojasa), nekako me hvata fobija da cu morati da platim zacrtanu prosecnu cifru gradjanina Srbije za neki takav prekrsaj. Budzetska norma.

Van mreže svrle

• Master Member
« Odgovor #1186 poslato: Maj 16, 2011, 02:00:51 posle podne »
Sinoc su se sva vozila u trenutku kada sam prelazio brankov most, kretala brzinom od bar 70km/h, a ogranicenje je 50km/h jel? Kamere ce da skljocaju kao lude... Moraju od necega da plate one nove dzipove sto voze saobracajci, kao i nove motocikle. Stvarno ne vidim svrhu toga da panduri voze motore, da nece mozda da se trkaju i da jure nekoga po gradu? Juce gledam pandure, stoje nedaleko od moje kuce mesecima i pisu kazne posto je ogranicenje puta 40km/h iako niko tuda ne vozi niko ispod 60km/h jer je to ogranicenje besmisleno... Neki covek je verovatno vozio malo brze i posto je snimio patrolu skrenuo je u ulicu kod mene da bi izbegao patrolu, posle 10 sekundi, ja sam prelazio tu ulicu jer sam isao do komsije, delic sekunde me je delio od smrti jer je dzip saobracajaca proleteo bar 100km/h kroz ulicu ne bi li stigao tog lika i uzeo mu hiljadarku... Inace ulica je slepa, mnogo dece se igra tu posto skoro svaka kuca ima dete, sta bi bilo da je zgazio nekoga sa tim dzipom? Prosle godine su saobracajci udarili dete na tom istom putu i nikom nista, gde su zurili, zar za njih ne vazi ogranicenje? Verovatno su jurili dobro mesto da zauzmu...
Neprimeren potpis

Van mreže Acca

• Master Member
  • Auto: passat b5,5>vw GOLF 5
« Odgovor #1187 poslato: Maj 16, 2011, 02:51:51 posle podne »
kamera na brankovom mostu snima samo zutu traku,nista vise,nema nikakve veze sa brzinom,stalno prolazim tuda i sto kazes niko ne vozi isopod 70km/h
u zadnje dve nedelje idem cesto preko njega i nafilujem ga nekad i na 80-90-100km/h, drugar sto trenira samnom je saobracajac i reko mi je on da snima samo zutu traku na brankovom mostu
dok kamera kod sajma,cim prodjes ispod gazele i nastavis ka sajmu i adi snima i brzinu i sve...
  champ1

Van mreže svrle

• Master Member
« Odgovor #1188 poslato: Maj 16, 2011, 04:01:21 posle podne »
Aco mozda si u pravu da se snima samo zuta, ali ne mora da znaci da nece i ostale trake snimati. Kada se krene preko brankovog mosta ka novom beogradu ima stub jedan koji ceka da se na njega montiraju kamere koje sigurno nece snimati zutu traku.
Neprimeren potpis

Van mreže kiza91

• Hero Member
  • vw rulez
  • Auto: Bugatti Veyron
« Odgovor #1189 poslato: Maj 16, 2011, 04:26:12 posle podne »
ja mislim da ta na brankovom ni ne radi,par puta sam prosao zutom tuda i nista...  biggrin

Van mreže Wele

• Ultimate Member
  • Lupo GTI, Arti
« Odgovor #1190 poslato: Maj 16, 2011, 04:50:13 posle podne »
prođi posle 1.juna, pa nam javi kako je bilo

Van mreže Stefan91

• GTIjevi
  • Master Member
« Odgovor #1191 poslato: Maj 16, 2011, 05:23:10 posle podne »
Ko zna koliko vremena treba od pravljenja prekrsaja do kazne, sada kad napravis prekrsaj do poziva kod sudije za prekrsaje prodje par meseci, dok se tu proces zavrsi isto tako i na kraju budes kaznjen posle duze od godinu dana

Van mreže Boban

• Auto Union
  • Uprava Kluba
  • Ultimate Member
  • Vorsprung durch Technik
    • vw club serbia-forum
  • Auto: Comfort Coupe
« Odgovor #1192 poslato: Jun 11, 2011, 12:24:04 posle podne »

Van mreže cvijander

• Master Member
  • Auto: Golf 2 Tas+Mexico
« Odgovor #1193 poslato: Jun 15, 2011, 12:00:10 posle podne »
http://www.b92.net/automobili/vesti.php?yyyy=2011&mm=06&nav_id=518985

Snimci sigurnosnih kamera na autoputu Beograd-Niš otkrili su trojicu Zemunaca koji su prerušeni u lažne saobraćajne policajce zaustavljali vozila sa stranim tablicama i vozačima naplaćivali kazne za navodne prekršaje.

Zbog ovog dela, u akciji Uprave kriminalističke policije uhapšeni su Čani Ibišević (34), Damir Dželadinović (24) i Destan Arifović (40).

Oni su u jednoj rentakar agenciji iznajmljivali vozila, na njih potom kačili rotaciona svetla, i tako zaustavljali vozače.

Radili su isključivo noću i uvek su zaustavljali strana vozila od čijih su vozača uglavnom uzimali do sto evra.

- Za sada su protiv njih prikupljeni dokazi za dva slučaja pljačke jednog bugarskog vozača kombija, i jednog Albanca koji je kroz Srbiju prolazio putničkim vozilom. Osumnjičeni su obojicu zaustavili na autoputu E75. U oba slučaja su najpre izvršili pretres vozila, a zatim vozačima za prekršaje uzeli novac. Od bugarskog državljanina su uzeli sto evra i mobilni telefon, a od Albanca samo novac.

Interesantno je da su vozaču iz Bugarske čak razbili i zadnji prozor kombija - kaže izvor „Blica“ iz MUP Srbije.

On navodi da se pretpostavlja da je osumnjičena trojka na ovaj način prevarila i opljačkala na desetine vozača.

- Policiji su prijavljena samo dva slučaja, i za njih su prikupljeni dokazi. Problem je što su većina ostalih opljačkanih vozača stranci koji su kroz Srbiju samo prolazili, bili su u tranzitu, i koji posle ovakvog noćnog zaustavljanja nisu znali da li, gde i kome da prijave incident. Zbog toga pozivamo sve građane koji sumnjaju da su na ovaj način prevareni, da pozovu policiju - kažu u MUP Srbije.

Izvor „Blica“ navodi i da su osumnjičeni otkriveni zahvaljujući sigurnosnim kamerama koje su postavljene na autoputu.

- Otkriveno je da su bili u iznajmljenom Citroenu C3, nakon čega je utvrđeno preko koje su agencije iznajmili vozilo, a uhapšeni su u svojim kućama na Vojnom putu u Zemunu. Pretresom su kod njih nađena rotaciona svetla koja su kačili na vozila kojima su išli u presretački pohod.

Tražili i po 400 evra

Posle objavljivanja informacije o hapšenju lažnih presretača, objavljeno je nekoliko komentara čitalaca koji navode primere ovakvih pljački. U jednom komentaru navodi se slučaj strane državljanke kojoj su „saobraćajci“ na autoputu tražili 400 evra i pretili batinama u stanici ako ne da novac.

Izvor - BlicOnline

Van mreže d3k1

• VW Početnik
« Odgovor #1194 poslato: Jun 15, 2011, 12:07:28 posle podne »
Nista..
sad su prosli obuku,mogu da se zaposle  kolce

killah

• Gost
« Odgovor #1195 poslato: Jun 21, 2011, 01:31:04 posle podne »
Stigla danas presuda za onaj radar posle wagenfesta lollol

6000 din kazna,1000 din troskovi suda,3 kaznena poena i metar dana dozvola biggrin

Inace sudjenje je bilo 6 juna i nisam isao na njega jer je trebalo u ljig da se ide pa je tim strucnjaka sastavljao pisanu odbarnu i zato tako mala kazna lollol

beer

Van mreže dzoni_ml

• Hero Member
« Odgovor #1196 poslato: Jun 22, 2011, 01:17:23 pre podne »
Da castis pivo  lollol
Meni za 27km/h 6000din,4 boda i mesec dana...jos 8 dana ostalo  biggrin
U medjuvremenu mi stigao onaj papir za zatvor tako da cu morati neki dan da odem da platim  bonk
« Poslednja izmena: Jun 22, 2011, 01:21:25 pre podne od strane dzoni_ml »

killah

• Gost
« Odgovor #1197 poslato: Jun 22, 2011, 03:13:00 posle podne »
Meni za 43 km/h preko ogranicenja lollol

Van mreže Stefan91

• GTIjevi
  • Master Member
« Odgovor #1198 poslato: Jun 22, 2011, 03:51:12 posle podne »
Mozda nije mesto ovde al ajde

Drugar povezao kolege sa posla i da ih ostavi na sajmu stao u zutu traku, ukljucio sva 4
i posle desetak dana stigla cestitka, sa 4 slike
5000din

Rekli ako hoce da se zali da angazuje advokata- u prevodu vise se isplati da odma da pare

znaci ako nekog trebate da ostavite tako negde, na sred ulice da stanete pa ako ga nesto nedaj boze zgazi koga briga
i sad o kojoj oni bezbednosti prde meni nije jasno

Van mreže martini_u_kuci

• Master Member
  • Auto: 2003 Golf mk4 TDI GTI
« Odgovor #1199 poslato: Jun 22, 2011, 06:45:50 posle podne »
pa verovatno postoji znak za zabranjen parking i zabranjeno zaustavljanje...
mislim bzv je sto mu je stigla kazna al jbg...stoji u zutoj traci...