Autor Tema: golf 2 1.3 benz/plin dimi  (Pročitano 2479 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Mare93

• VW Početnik
  • Pol: Muškarac
  • Auto: Golf 2 1.6
golf 2 1.3 benz/plin dimi
« poslato: Septembar 30, 2013, 07:19:25 posle podne »
Ljudi, ako neko moze da me posavetuje bio bih zahvalan.
Imam Golf 2 1.3 benzinac sa plunom 87. godiste... auto mi je juce u toku voznje stao.. naime, nije hteo da primi jaci gas i zaustavio se.. nije hteo da krene. Stajao sam 2 minuta na leru kada je uspeo da primi gas.. tada sam krenuo i auto je poceo da dimi na auspuh i ispusta smrad na auspuh... auto inace ne trosi gram ulja.. ulje uvek normalne boje.. dimi nekii plav dim... bas bas puno dimi... Sada malo neatabilno radi... pre mesec dana promenjeni kablovi, kapa, ruka, svecice... ne znam sta moze da mu bude.. sta da radim?

Van mreže mikula

• Hero Member
Odg: golf 2 1.3 benz/plin dimi
« Odgovor #1 poslato: Septembar 30, 2013, 09:39:52 posle podne »
pa jel sad auto radi posle toga, mislim jel ga vozas i dalje jesi ga vozio i danas, pitam jer me zanima jel i dalje isto dimi i nemirno radi ili kad si ga proterao danas da li isto dimi ko kad se to desilo juce ili manje, jesi pogledao nivo ulja nakon toga svega i kako pali sad

Van mreže Mare93

• VW Početnik
« Odgovor #2 poslato: Oktobar 01, 2013, 09:11:28 posle podne »
Pali normalno kao i ranije ali motor nestabilno radi... cak sam primetio i kada dodam jaci gas i oduzmem da se mogu cuti slabe detonacije na auspuhu... nivo ulja je dobar, tj. isti kao i pre toga sto mi se desilo... vozim ga i dalje i primetio sam da sada malo manje dimi... bio sam danas kod nekog majstora i on kaze da misli da mi ne valja dihtung glave... on kaze da nije bas siguran da je to kvar.. meni je malo besmisleno da radim glavu a nisam siguran da je to to... Danas sam ga probao na benzin i iste stvari se dogadjaju...

Van mreže mikula

• Hero Member
« Odgovor #3 poslato: Oktobar 01, 2013, 10:30:16 posle podne »
dobar ti taj majstor  lollol , jel skidao svecice i jel merio kompresiju ili nesto konkretno uradio ili samo odvalio odprilike, moze biti i do diktunga glave i do same glave i ventila a moze i do karika, ima dosta stari koje treba pregledati i prekontrolisati da bi se videlo gde je problem , obidji ti jos kojeg majstora ali nekog ozbiljnijeg, plav dim je od sagorevanja ulja, dok ne nadjes pouzdanog majstora prati nivo ulja

Van mreže Mare93

• VW Početnik
« Odgovor #4 poslato: Oktobar 01, 2013, 11:18:23 posle podne »
Majstor samo otprilike rekao a nije nista gledao, cak ni svecice.... hvala u svakom slucaju... :)

Van mreže BladeBG

• Ultimate Member
  • Gram rada, vredniji je od tone teorije.
  • Auto: VW Passat B5.5 1.9TDI Variant
« Odgovor #5 poslato: Oktobar 02, 2013, 12:02:48 pre podne »
jesi li mozda primetio kakve je boje cim? Crne?

Najbolji način da nešto uradite je da prekinete pričate i počnete da radite.

Van mreže dejan921

• Hero Member
  • Auto: ibiza 6L
« Odgovor #6 poslato: Oktobar 02, 2013, 01:12:50 pre podne »
blade citaj pazljivije. napisao je decko, dim je plave boje. a kao sto su mu vec rekli, plavi dim je od sagorevanja ulja.

druze, da ti dam jedan pametan savet. ostavi se obilazenja raznih majstora, po raznim supama. odvezi auto kod proverenog majstora, kostace te sigurno manje nego da obilazis razne "majstor"

Van mreže BladeBG

• Ultimate Member
  • Gram rada, vredniji je od tone teorije.
  • Auto: VW Passat B5.5 1.9TDI Variant
« Odgovor #7 poslato: Oktobar 02, 2013, 02:36:23 pre podne »
Nisam video. A citao sam, promaklo mi.

Jedini slucaj, u kome su bili ovakvi simptomi, a da sam ja video uzivo...uzrok je bio klip koji je pukao. Sto naravno ne mora da znaci da je i kod tebe.

kao sto ti vec kazu forumasi, poteraj to kod nekog krstenog majstora. Kada otkrijes sta je problem, je vise od pola posla. Lakse je da radis, kada znas sta trebas da radis.

Najbolji način da nešto uradite je da prekinete pričate i počnete da radite.