Poz. Nov sam, predstavio sam se članovima, pa sada da vam izložim moj problem.
Pazario sam od porodičnog prijatelja Golf 3 TDI '99. god karavan. Raste porodica, pa mora da raste i konfor
Auto je u njegovom posedu 8 god. i za to vreme je sa njim prešao nešto malo preko 59 000.
Garažirao ga je zimi i iznajmljivao garažu, inače živi u Užicu. Nije ga zimi vozio, osim prve 2 god.
Kaže da je kod njega došao sa 140 000 2004. god iz uvoza iz Nemačke. Kada je uradio veliki servis,
resetovao je cajger na 0 i sada na njemu stoji kilometraža koju je on prešao. Čovek me je gledao
kako odrastam, moj ćale mu je bio šef, znači znamo se ceo život i nikada ne bi nešto slagao.
U startu mi je rekao da ima problem sa paljenjem i da vergla po 5, 6 puta kada je motor hladan i da
nakon toga izbije beo dim. Kada je motor vruć tih problema nema, pali odmah. Sledeće na šta mi je
skrenuo pažnju je da ako me majstor pita da li troši ulje, da kažem da troši. Poseduje servisnu knjigu
od 2004 god. i čitao sam je celu. Na svakih 6, 7 k je menjao ulje i radio mali servis, a između servisa mi je
rekao da je dosipao ulje. Kaže da je primetio da malo slabije vuče, ali ja, koji sam prešao iz yuga, to ne
mogu da primetim. Terao sam ga na auto putu 140 i nisam išao preko, ali u petoj je lepo vukao.
Motor ravnomerno radi i nema nikakvih skokova, niti menja zvuk. Na nekih 900 obrtaja je na leru i perfektno
se čuje.
Gledao sam u servisnoj knjizi kada je menjano ulje i ustanovio sam da je na nekih približnih 2000 km potrošio
skoro litar ipo ulja !!!! To je izuzetno mnogo. I meni je posle 2 verglanja palio i isto izbacivao beo dim, a kasnije
dok je vruć motor nisam imao problema. Sva 4 grejača su menjana 2007. godine i kolega u firmi mi je rekao
da su grejači ispravni, da je problem do motora.
E sada, da li je neki žešći problem u pitanju i da li mora da se radi generalna ? Znam da je generalna skupa
i da su sami delovi 45000 din, a obradu i ruke kada zaračunaš, koliko sam čitao izađe preko 650e.
Ništa ne škripi, ništa ne cvili ili ispušta bilo kakve čudne zvukove što se motora tiče. Veliki servis je rađen pre
20 000 i glavni problem je gore navedeni. Šta mogu da očekujem ako odem kod majstora ?
Platio sam ga 2200, okačiću kasnije slike, nemam sada nijednu i mnogo mi da dajem sada još 700e preko toga.
Inače je auto perfektno očuvan i išao sam na to da znam od koga uzimam i svesno sam ga uzeo sa manama.
Svaka pomoć dobrodošla