@2busy,
U pravu si ti za mnoge stvari. Ali evo sada recimo nemas za passat b5.5 i hoces skodu superB 1. Koja je ,,isti,, auto kao passat b5.5. Razlikuju se znacke, onda...u duzini zadnjih vrata, u tome sto superB ima lufter ventilacije za zadnju klupu, a passat ne, i tako neke sitnice. A ona je neretko skuplja od passata. Neki kazu da je ona u klasi sa Audijem A6 i VW Phaetonom. Sto meni malo nije jasno, kako dva ,,ista,, auta mogu da budu u razlicitim klasama. A da parkiras jedan pored drugog, 80% su isti. A kazu da su u klasi Audi A4, VW Passat i Skoda Octavia. A Octavia jeste jeftinija od Passata.
Druze, nas narod ce pre da se odrekne da ne jede hleba, nego da vozi auto. Ti si iz NS, ali ni tamo nije situacija za pocenjivanje sto se tice guzve u saobracaju. Pogledaj oko sebe...Sve po jedan u kolima, a automobila koliko neces. I nisu svi losi. Mahom su bolji nego moj auto.
A kad dodje neko ko nema auto ili ima nekog renoa starog preko 20 godina i kaze tebi da je tvoj auto mator i krs, a ti ima passata b5, 1998 god, recimo...Sto je cista pakost i ljubomora. A to kad te neko poceni tvoj auto, a ima bolji auto od tebe, jos i mogu da razumem. Meni je moj auto uvek bio najbolji. Ne pocenjujem ni one koji imaju gori od mene, niti se takmicim sa onima koji imaju bolji auto od mene. Svakome zelim da ima dobar i onaj koji zeli. Meni je moj auto najbolji i za bolji trenutno nemam. Ko ima bolji, neka ima, svaka mu cast. I da Bog da imao jos bolji.
To sto si ti rekao u ovom primeru sa Jankom je tacno. Sve je to lepo, ali ja da imam u dvoristu Audi A6 C7, a imam 3 zaostale rate za kredit, salju mi opomenu da ce mi oseci stuju,i tako to...ne bi mogao da zivim tako. Ako nemam da jedem 3 puta dnevno, jescu 2 puta dnevno, ali necu da dugujem. To mi je neki princip u zivotu. A ako mi se auto pokvari, a trenutno nemam para da zamenim neki deo, parkiram i na sipku. Pa kad bude plata, menjam. Za auto sam picajzla i redovno ga, cak i preterano odrzavam. Cak i na ustreb garderobe kojoj nisam rob, sto ne znaci da idem kao ciganin da bi imao da vozim auto. I jos nekih stvari. Sto ne tvrdim da je ispravno. Ok je da se ti odreknes nekih drugih stvari. Ali ne da ides u ekstrem da ne placas struju i vodu, da bi se vozio autom.
I ovo za majstore je tacno. Ima raznih majstora, kao sto ima i raznih doktora. A pravih je malo. I taj sto cekica kod majstora, sigurno ne cekica jer mu je dosadno. Nego sto su majstori lopine (cast izuzecima) , kao sto nam je i cela drzava lopovska.
Ja sam tako imao peh sa jednim majstorom kad sam imao passata b5. On je covek svoj posao sa mehanicke strane uradio za 10. Ali dodjem ja da uzmem auto i vidim fali mi preko 20 litara goriva. I ja ga pitam o cemu se radi. I on kaze: Ako ti fali goriva, mogao sam ga samo ja izvaditi, ako mislis da sam ukrao da idem da kupim, bla, bla...A pricao mi je bio kako mu je otac bolestan i kako mora u Bosnu kod njega u bolnicu i tada mi je to proslo kroz glavu i zato sam rekao, nema veze. A kao je za to slagao, neka mu je na cast. To je greh i sramota od Boga, da se za to laze. Znaci ili je sa mojim autom isao da se vozi nedge ili je izvadio gorivo. Naravno kod njega zbog toga i jos nekih razloga (aljkavost izmedju ostalog), nisam vise nikad otisao.