Autor Tema: Zašto VW?  (Pročitano 8099 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže DzonyVw

• Full Member
Odg: Zašto VW?
« Odgovor #40 poslato: Septembar 26, 2013, 02:28:36 posle podne »
Xaxaxa  4000 soma za stila  lollol    Daj boze,daj boze :)

Ne znam zasto se ovde neki ljudi kunu SAMO u Vw? Folcika do kraja zivota i td! Dobar je Vw i volim ga i ja ali nije jedini  na svetu a bogami ni najbolji,razumem ja da je ono sto imate najbolje i sve je to ok. Ali budite bar malo realni...

« Poslednja izmena: Septembar 26, 2013, 02:45:30 posle podne od strane DzonyVw »
Vreme leti,vreme leti Danijela ti se seti,jednog momka ispod breze ako neces nema veze !!!

Van mreže Joca

• _______ x X x _______
  • Ultimate Member
  • Pol: Muškarac
  • Only TDI Power
  • Auto: Black Elegance ;)
« Odgovor #41 poslato: Septembar 26, 2013, 02:34:53 posle podne »
nije samo VW najbolji...  imas i audi, seat, skoda...    biggrin

Van mreže bokivs

• Sr. Member
  • vorsprung durch technik
« Odgovor #42 poslato: Septembar 26, 2013, 02:59:39 posle podne »
Porsche. Die beste xD
na 90 strana serete i izmisljate toplu vodu

Van mreže Madison

• Uprava Kluba
  • Ultimate Member
  • Auto: mk1 cabrio GTI 16v, Golf 5 GTI
« Odgovor #43 poslato: Septembar 26, 2013, 04:30:32 posle podne »

Ne znam zasto se ovde neki ljudi kunu SAMO u Vw? Folcika do kraja zivota i td! Dobar je Vw i volim ga i ja ali nije jedini  na svetu a bogami ni najbolji,razumem ja da je ono sto imate najbolje i sve je to ok. Ali budite bar malo realni...

biggrin

Van mreže cDa

• Hero Member
  • Auto: Škoda Octavia mk4 1.5 TSI
« Odgovor #44 poslato: Septembar 26, 2013, 04:39:22 posle podne »
od malih nogu sam voleo zvuk dizela a i miris, otac je uvek bio protiv dizela, uz sve klasicne zamerke, to nece da pali zimi,slabo vuce, sta ce meni dizel itd itd...  golfove sam nekako isto tako zavoleo zbog oblika, kada je doslo vreme za polaganje, igrom slucaja ucio voznju na dvojci dizelki..  a svi koji me poznaju duze, znaju da sam govorio uvek da cu golfa kupiti makar kad svi ostali budu vozili helikoptere.. Zasto..?  e zato.

Van mreže s.radonjic

• VW Početnik
« Odgovor #45 poslato: Septembar 26, 2013, 10:49:34 posle podne »
Pa zato sto je VW.Uostalom,ne vozim nista gde ispod haube ne pisa ACHTUNG!!!!!

Van mreže Joca

• _______ x X x _______
  • Ultimate Member
  • Only TDI Power
  • Auto: Black Elegance ;)
« Odgovor #46 poslato: Septembar 26, 2013, 11:16:41 posle podne »
ACHTUNG, ACHTUNG!!!!!    lollol     tapsac 

sve sto sam vozio drugo, zajebo sam se...

Van mreže BladeBG

• Ultimate Member
  • Gram rada, vredniji je od tone teorije.
  • Auto: VW Passat B5.5 1.9TDI Variant
« Odgovor #47 poslato: Septembar 27, 2013, 11:48:33 pre podne »
Zasto VW?

Pa zbog svega po malo. Ima tu i ljubavi. A cim ima ljubavi ima i ostrascenosti. Moj otac vozi VAG-ove od kad ja znam za sebe. pretezno dizele. Tako da volim i zvuk dizela. Kod mene vam je, kako to moj surak kaze: Samo vag i samo dizel. Vise znam oko dizela. Do sada su svi automobili koje sam imao bili dizeli i 90% ce i sledeci biti dizel. Ovih 10% ostavljam zbog onoga: Nikad ne reci nikad. Kao sto ce, ako me ne natera neka muka ili tako nesto, sledeci auto sigurno biti iz VAG grupacije, kao je ovaj i ostali pre njega kojima sam bio vlasnik.

VW je da se mi ne lazemo, radnicki auto. Mnogo pristupacniji prosecnom Srbinu u odnosu na svog premijum brata Audija. Slobodan sam da kazem da je jedan od razloga sto mi je VW omiljeni auto, to sto je kvalitetan i izdrzljiv. Kada pogledamo stare automobile na nasim ulicama, koji se jos uvek voze, stare 20 godina i vise, 80% su VAG-ovi. To valjda o kvalitetu nesto govori.

Retki su automobili koji ce izdrzati to da ga zapostavis zato sto pravis kucu i ne odrzavas ga. Pretvoris u kamion, jer sa njim teglis materijal za kucu. I kamion tegli, ali trazi odrzavanje. Nije to doterao sam plocice jednom, nego je vise godina tegljenja. A pritom se ne menja ulje i ostalo. jer se za taj auto nikad nema para, jer se kuca pravi. To vi koji ste pravili kuce, vrlo dobro znate kako izgleda. Mada iskreno mislim da ni VAG ne pravi mazge, kakve su bile VW Passat B2, Audi 80 kocka i legenda VW Golf 2. Ovi sada mislim da ne bi izgrzali pola od izrabljivanja, koje su izdrzali stariji VAG-ovi.

Prednost Audija u odnosu na passata je sto ima, da kazem perverzniji enterijer, sto i treba da ima, on pre VAG-ov premijum auto. Passat je jednostavini, ali ne bi rekao da je nekvalitetniji. Ako uporedimo Passata B5.5 i Audi A4 B6 istog godista , Audi je bar 1000 evra skuplji. A da placam 1000 evra vise znacku i perverzniji enterijer, nisam u mogucnosti. Mislim da je kad pogledamo odnos placeno-dobijeno, Passat u prednosti.

VAG je jeftiniji za odrzavanje u odnosu na druge. Od nekih manje, od nekih vise. Bar ja tako mislim.

Retko se ko zapita zasto je Alfa 156, koju ja smatram najboljim izborom za njenu cenu i dobrim automobilom, skoro duplo jeftinija od passata istih godina. Ne sigurno jer je bolja. Ja sam tu Alfu vozio i dobar je to auto. Ali kada sednem u mog Cadju posle Alfe...Je..ga brate, koliko para, toliko muzike, sto nas narod kaze. Jedno je koji je auto bolji, a drugo je koji je najbolji auto za novac koji neko ima i hoce da kupi auto.  Alfa romeo 156 je za 2000 evra i neku stotku preko, najbolji izbor, po mom misljenju.

Hvala na strpljenu sto ste citali sve ovo. :26  A ako vas ne zanima, ne bi voleo da ste svoje vreme trosili na citanje istog.

Najbolji način da nešto uradite je da prekinete pričate i počnete da radite.

Van mreže Pile

• Majstor Kvarisa
  • Master Member
  • Auto: Bmw 2jz, Skyline R33 GTR
« Odgovor #48 poslato: Septembar 27, 2013, 12:01:49 posle podne »

Van mreže bokivs

• Sr. Member
« Odgovor #49 poslato: Septembar 27, 2013, 12:06:49 posle podne »
hahahahaaha, + Pile

Van mreže Ponja

• VW Početnik
  • Auto: Passat 32b
« Odgovor #50 poslato: Oktobar 07, 2013, 02:24:47 pre podne »
Zenu mozes da uzmes na kakvu naletis, sa sela, iz grada, vaku- naku, pismenu , ne pismenu , ali auto samo iz Nemache hehehehe  i jos ako je VW grupa  driving

Van mreže 2busy

• Master Member
  • Family guy
« Odgovor #51 poslato: Oktobar 07, 2013, 09:26:44 pre podne »
@BladeBG  Složio bih se sa 72% tvog poslednjeg komentara.Ali da je VW brend sirotinjsku auto u sirotinjskoj zemlji to se ne bi složio.Evo,ja na primer nisam imao para da kupim Golfa ili Passata karavana pa sam kupio Škodu.Odavno je VW prestao da bude "narodni" auto.Pogledaj cene njihovog automobila niže srednje (Golf) klase tj. Golfa mk7 i cene konkurenata.
Ovaj primat narodnog auta preuzela je Škoda u VAG.Nemci je kupuju u krajnjoj nuždi,tj. kad ih stisnu rate kredita,a hoće da ostanu verni VAG.Npr. neko ko je godinama vozio Passata,sad nema para za mk7 Passata,pa je kupio NOVU Oktaviju ili Superb.Škoda je narodni auto u Nemačkoj,Francuskoj (možda).
Kod nas je i dalje Yugo ili mk2 Golf krajnji domet kupovine/održavanja motorizovanog građanina Srbije.I tako će ostati barem još 5 godina,ako ne i duže.Pogledaj samo postove na forumu/forumima u kojima ljudi koji imaju Golfa mk4,mk5,Pola,Passata repariraju pokvarene delove motora,vešanja ( :9).U zemlji u kojoj ljudi imaju za pristojan život od plate,uzmeš lepo pare i oteraš kod majstora auto da ti zameni pokvareni deo za ispravan.Pod uslovom da imaš poverenja u majstora,pošto mnogi ljudi "čekićaju" po ceo dan kod majstora zagledajući šta će ovaj da im ugradi u auto jer mnogi majstori,znaju da uštekaju novi deo koji si im doneo ili dao da kupe...O malim i velikim servisima da ne pričamo.
To ti je onaj naš mentalitet:ako je Janko dobio dobar auto od tetke iz Nemačke,koja mu šalje da ga održava i vozi,što ne bi mogao i ja da kupim još bolji iako mi kuća prokišnjava i račun za struju mi je preko 100000 RSD...   :33
Rupa + alu felna = Reparirano rame

Van mreže Limited

• Master Member
  • Auto: IMT 539
« Odgovor #52 poslato: Oktobar 07, 2013, 10:20:10 pre podne »
"To ti je onaj naš mentalitet:ako je Janko dobio dobar auto od tetke iz Nemačke,koja mu šalje da ga održava i vozi,što ne bi mogao i ja da kupim još bolji iako mi kuća prokišnjava i račun za struju mi je preko 100000 RSD."
+1
pre 3 godine kupio moj drug passata b5.5 i pitam ga ja pre nekoliko dana kad si zadnji put promenio trapove uradio reglazu itd kaze on meni "to nije golf 2 pa svake godine da menjam ovo je novo auto (staro 11god) njemu nema potrebe da se to menja" al je bitno da on vozi passata b5.5 

Van mreže Ponja

• VW Početnik
  • Auto: Passat 32b
« Odgovor #53 poslato: Oktobar 07, 2013, 03:54:19 posle podne »
Hahahaha  "svake godine" to je taj nas mentalitet ako imam "bolje" moraram da pljujem na sve ostalo i starije,  a kad taj 5.5 bude trebao da se radi ako tetka ne posalje kintu za delove auto ode na dobos jbg

Van mreže BladeBG

• Ultimate Member
« Odgovor #54 poslato: Oktobar 07, 2013, 06:10:45 posle podne »
@2busy,

U pravu si ti za mnoge stvari. Ali evo sada recimo nemas za passat b5.5 i hoces skodu superB 1. Koja je ,,isti,, auto kao passat b5.5. Razlikuju se znacke, onda...u duzini zadnjih vrata, u tome sto superB ima lufter ventilacije za zadnju klupu, a passat ne, i tako neke sitnice. A ona je neretko skuplja od passata. Neki kazu da je ona u klasi sa Audijem A6 i VW Phaetonom. Sto meni malo nije jasno, kako dva ,,ista,, auta mogu da budu u razlicitim klasama. A da parkiras jedan pored drugog, 80% su isti. A kazu da su u klasi Audi A4, VW Passat i Skoda Octavia. A Octavia jeste jeftinija od Passata.
Druze, nas narod ce pre da se odrekne da ne jede hleba, nego da vozi auto. Ti si iz NS, ali ni tamo nije situacija za pocenjivanje sto se tice guzve u saobracaju. Pogledaj oko sebe...Sve po jedan u kolima, a automobila koliko neces. I nisu svi losi. Mahom su bolji nego moj auto.
A kad dodje neko ko nema auto ili ima nekog renoa starog preko 20 godina i kaze tebi da je tvoj auto mator i krs, a ti ima passata b5, 1998 god, recimo...Sto je cista pakost i ljubomora. A to kad te neko poceni tvoj auto, a ima bolji auto od tebe, jos i mogu da razumem. Meni je moj auto uvek bio najbolji. Ne pocenjujem ni one koji imaju gori od mene, niti se takmicim sa onima koji imaju bolji auto od mene. Svakome zelim da ima dobar i onaj koji zeli. Meni je moj auto najbolji i za bolji trenutno nemam. Ko ima bolji, neka ima, svaka mu cast. I da Bog da imao jos bolji.
To sto si ti rekao u ovom primeru sa Jankom je tacno. Sve je to lepo, ali ja da imam u dvoristu Audi A6 C7, a imam 3 zaostale rate za kredit, salju mi opomenu da ce mi oseci stuju,i tako to...ne bi mogao da zivim tako. Ako nemam da jedem 3 puta dnevno, jescu 2 puta dnevno, ali necu da dugujem. To mi je neki princip u zivotu. A ako mi se auto pokvari, a trenutno nemam para da zamenim neki deo, parkiram i na sipku. Pa kad bude plata, menjam. Za auto sam picajzla i redovno ga, cak i preterano odrzavam. Cak i na ustreb garderobe kojoj nisam rob, sto ne znaci da idem kao ciganin da bi imao da vozim auto. I jos nekih stvari. Sto ne tvrdim da je ispravno. Ok je da se ti odreknes nekih drugih stvari. Ali ne da ides u ekstrem da ne placas struju i vodu, da bi se vozio autom.
I ovo za majstore je tacno. Ima raznih majstora, kao sto ima i raznih doktora. A pravih je malo. I taj sto cekica kod majstora, sigurno ne cekica jer mu je dosadno. Nego sto su majstori lopine (cast izuzecima) , kao sto nam je i cela drzava lopovska.

Ja sam tako imao peh sa jednim majstorom kad sam imao passata b5. On je covek svoj posao sa mehanicke strane uradio za 10. Ali dodjem ja da uzmem auto i vidim fali mi preko 20 litara goriva. I ja ga pitam o cemu se radi. I on kaze: Ako ti fali goriva, mogao sam ga samo ja izvaditi, ako mislis da sam ukrao da idem da kupim, bla, bla...A pricao mi je bio kako mu je otac bolestan i kako mora u Bosnu kod njega u bolnicu i tada mi je to proslo kroz glavu i zato sam rekao, nema veze. A kao je za to slagao, neka mu je na cast. To je greh i sramota od Boga, da se za to laze. Znaci ili je sa mojim autom isao da se vozi nedge ili je izvadio gorivo. Naravno kod njega zbog toga i jos nekih razloga (aljkavost izmedju ostalog), nisam vise nikad otisao.

sony2229

• Gost
« Odgovor #55 poslato: Oktobar 07, 2013, 07:23:59 posle podne »
VW Golf 4 sam kupio igrom slucaja.....u fazonu price golfa je tesko kupiti ,a lako odrzavati lollol lollol lollol bicedobro bicedobro
Moj iduci auto boze zdravlja I srece je neki od opela I to samo benzin...

Van mreže bokivs

• Sr. Member
« Odgovor #56 poslato: Oktobar 08, 2013, 08:35:24 pre podne »
'El može da se daje minus?  :63

Van mreže Pile

• Majstor Kvarisa
  • Master Member
  • Auto: Bmw 2jz, Skyline R33 GTR
« Odgovor #57 poslato: Oktobar 12, 2013, 08:31:13 posle podne »
"To ti je onaj naš mentalitet:ako je Janko dobio dobar auto od tetke iz Nemačke,koja mu šalje da ga održava i vozi,što ne bi mogao i ja da kupim još bolji iako mi kuća prokišnjava i račun za struju mi je preko 100000 RSD."
+1
pre 3 godine kupio moj drug passata b5.5 i pitam ga ja pre nekoliko dana kad si zadnji put promenio trapove uradio reglazu itd kaze on meni "to nije golf 2 pa svake godine da menjam ovo je novo auto (staro 11god) njemu nema potrebe da se to menja" al je bitno da on vozi passata b5.5 
Kazi tom drugu da ga duva.
Moj matori jos vozi dvojku td, evo cetvrta godina i samo menja ulje i sipa lozak. Trap ko pracka.

Van mreže Radomir89

• Hero Member
  • Auto: VW Golf 5 GTI DSG
« Odgovor #58 poslato: Oktobar 12, 2013, 09:49:16 posle podne »
Ćale: Passat mk2
Brat: Jetta mk2
Ja: Golf mk2   
VW motorsport

Van mreže BladeBG

• Ultimate Member
« Odgovor #59 poslato: Oktobar 12, 2013, 09:55:52 posle podne »
Znate li koliko se puta desi da neko kupi los primerak nekog VW-a i onda isti pocne da mu se kvari iz dana u dan i onda pocne da kune VW da je krs i da vise to nije kao sto je bilo, bla, bla, mu.a, valcer...Desi se i da neko naleti na bas dobar primerak i bude prezadovoljan.

A desi se i da neko ko je kupio los primerak, sredi isti, zameni mu sve zivo. I onda ga proda. I taj sledeci vlasnik se sit navoza. I ima sa VW-om dobro iskustvo. A ljudi o automobilima pricaju po tome kakva su iskustva imali sa odredjenom markom.

Moj cale je imao starog Audija 80 B2 (1981. god). Au braco moja vagenovci, sta je sve taj auto izdrzao, to ne bi izdrzao ni konj. Prevukao je ,,Boga-Oca,, , odrzavan mogu slobodno da kazem da nije. Vise puta je prelazio po dupli interval za zamenu ulja.  A o voznji sa neispravnim trapom i ostalim da ne pricam. A stao nije nikad. Nikad mog oca na putu ostavio nije. Nazalost, taj legendarni auto vise nije u nasem vlasnistvu. Ali uvek ga se rado setim.