Pozdrav svima

Pre nego sto pocnem sa predstavljanjem svog auta moram da priznam da nisam pravi Vagenovac. Ljubitelj sam BMW ali usled trenutne nemogucnosti da kupim kakav zelim (iako imam E34) odlucio sam se za VW, postujem jako taj brend.
Dakle, doslo je vreme da se modernizujem pa sam birao izmedju Passata B5.5 i Golfa 4. Odlucio sam se za Golf, nekako mi se oduvek svidjao, bas mi je smekerski kad je lepo sredjen

Uzeo sam TDI od 130 ks + neki chip na 165 ks, 6 brzina. 2002. je god, ne razumem se bas u VW ali mislim da je neka GTI oprema u pitanju. Ima trokraki volan, kadice, 17ice, kacket iznad zadnje soferke. Zatim neke Monroe sport amorte i crvene opruge, distancere pozadi, prednji i zadnji naslon za ruku, 4 podizaca, Gamma muziku, klimatronik, zastitu, bixenon svetla, ponegde LED diode…
Auto je placen 4000e, uradjen mali i veliki servis, zadnje plocice, stavljene su nove Semperit 225/45-17, akumulator je nov, zatamnjen je u Black glass-u, registrovan je do aprila. Iskreno, ne planiram da ga zadrzavam ne znam koliko, dok se ne steknu uslovi za ono sto zelim, ali dok bude kod mene bice mazen, pazen i odrzavan, kao da je BMW

Utegnut je bas, sve radi, sve je na svom mestu, nista ne drnda, shtof je neostecen, ima cak i kamericu na lajsni zadnjeg branika, vidi se da ga je prvi vlasnik bas voleo i pazio, klesta ofarbana u crveno. itd..., jedina mana je sto se skida onaj sloj gume na rukohvatima i centralnoj konzoli.
Auto je pregledan kod Tike u servisu gde ce biti i odrzavan u buducnosti (planiram da kompletan mali servis radim na 15.000 km, a ulje i filter da menjam na svakih 7.500 km, tako radim i sa sluzbenim VW-ima, mislim da je to ok?). Od ulaganja imam: prednje diskove i plocice, 2 spone, silen blokovi napred, karter je krpljen tako da ce biti zamenjen i neka v… pumpa za gorivo, zaboravio sam kako se zove…u motornom prostoru se nalazi, malo vlazi. Mozda ce pomoci zamena dihtunga, a mozda ce trebati remont, EGR je blokiran… I to je to. Uvezen je iz Italije pa ga je krace vreme vozio decko od kojeg sam ga kupio, on je odmah odradio sve sto je trebalo da se odradi. Sudeci po nalepnici km je prava, sto i on tvrdi posto mu drugar radi sa kolima bla bla, 171.000 km.
Utisak: auto je kupljen pre 3 dana, presao sam za to vreme oko 1000 km. BG-NS, BG-Zlatibor (prosek je bio 6.6 l zestoke voznje), voznja po lokalu...onako jedna prava test voznja. BMW koji imam je 2.8 i stvarno ide, ali ovo je vec show

Bas je prackica od auta

Ibarska magistrala…preticanje kao od shale, 2-3 slepera u cugu bez ikakve drame i razmisljanja mogu-ne mogu, samo migavac i odeee. Mane su mu sto je trvddd, razbija bubrege, al trpecu dok budem mogao. I smeta mi sto chadi preko 3000 obrataja, kad ga zgazim, onako crn dim pichi iza mene, nije bas da se ne vidim ali onako solidno zadimi. Vageni koje sluzbeno vozim ne chade tako da mi je to malo neobicno, no navici cu se vremenom, kazu mi da i chip doprinosi crnom dimu?!?! Uglavnom prezadovoljan sam autom, u toku nedelje ce biti sredjeno to sto treba da se ulaze, preveo sam ga na sebe i sad cu da se vozimmmm samo

haha

Imam samo jednu sliku koju cu podeliti sa vama, pa cu napraviti jos kad budem imao vremena. Eto toliko od mene, mislim da sam kao novi clan bio korektan

Dobronamerni komentari su dobrodosli