Autor Tema: kako izvaditi stopicu kabla iz konektora autoradijha  (Pročitano 2262 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže slavisa71

• VW Početnik
  • Pol: Muškarac
  • Auto: golf4 sdi
kako izvaditi stopicu kabla iz konektora autoradijha
« poslato: Septembar 11, 2013, 12:05:00 posle podne »
mam problem izvaditi stopicu kabla iz konektora na autoradiju jer moram zamijeniti stalni i kontakt plus kabal da mi radio ne gubi memoriju.Pokusavao sam na razne nacine ali ne ide.Izvadim i onaj zuti osigurac ali ne vrijedi.Inace na internetu sam nasao uputstvo za moj radio i tamo pise da su kod Wv zamijenjeni A4 i A7 kabal(crveni i zuti) i da im samo trba zamijeniti mjesta da radio ne bi gubio memoriju.

Van mreže RUS

• Moderator
  • Ultimate Member
  • Boban-Rus
  • Auto: GOLF 5 1.9 TDI-DSG
Odg: kako izvaditi stopicu kabla iz konektora autoradijha
« Odgovor #1 poslato: Septembar 11, 2013, 05:15:36 posle podne »
Svaki autoelektricar ce ti to zameniti dok trepnes. Mnogo si nezan pa zato i nece da izadje konektor....ili nemas iskustva. :46 :26
Boban-Rus

Van mreže nemanja2468

• VW Početnik
  • Auto: Golf 4 1.9 TDI, Golf 2 1.3
« Odgovor #2 poslato: Septembar 11, 2013, 11:59:46 posle podne »
Ovaj forum postaje smesan. Aman ljudi pa dal morate za svaku sitnicu da postavljate temu i za svaku glupost koja vam padne na pamet. Ja ne mogu da poverujem. Sledece sto ocekujem je da neko pita kako se kuca ekser dal cekicem ili sirom. A mozda neko pita i kako se dupe brise

Van mreže slavisa71

• VW Početnik
  • Auto: golf4 sdi
« Odgovor #3 poslato: Septembar 12, 2013, 12:26:55 posle podne »
ne znam samo da li si sam pokusao to uraditi i ne znam da li je kod svih auta isto.Ja sam pokusavao to cupati toliko sam vukao da se izolacija pocijepala ali stopica ne mrda.T sigurno ima neku caku koju ja ne znam pa saM MISLIO DA JE NEKO IMAO VEC ISKUSTVA SA TIM A  NE DA MI SE DRZE PREDAVANJA O NJEZNIM RUKAMA I ZAKUCAVANJU EKSERA.,HVALA!
« Poslednja izmena: Septembar 12, 2013, 02:19:29 posle podne od strane Modus »

Van mreže Ivan

• One & Only
  • Super Moderator
  • Ultimate Member
« Odgovor #4 poslato: Septembar 12, 2013, 03:19:39 posle podne »
Uzmi neki tanak srafciger i zavuci u ove rupice obelezene na slici.
Kad gurnes do kraja onda lagano mrdaj srafciger levo-desno kako bi skupio osigurace koji ne daju buksni da ispadne napolje.

Moze da se desi da ne ispadne iz prve pa ce ti trebati malo vise zivaca dok to ne odradis. Ove osigurace imas sa obe strane buksne.

@ nemanja2468

Zamolio bih te da se suzdrzis od ovakvih komentara jer ti nemas prava da nekog opominjes.
Ako se neko ne snalazi bolje da pita nego da nesto pokvari, slomi i sl.

Clan je nov pa nije ni znao da je ovo pitanje mogao da postavi i u drugoj temi.
Zato nema nervoze. Naucice i on gde, sta i kako...

Van mreže RUS

• Moderator
  • Ultimate Member
  • Boban-Rus
  • Auto: GOLF 5 1.9 TDI-DSG
« Odgovor #5 poslato: Septembar 12, 2013, 08:13:55 posle podne »
Slusaj Slavisa, ja ti kratko i jasno napisah da verovatno nemas iskustva, a posao je dosta jednostavan. Nisam imao vremena da trazim slike konektora po internetu i objasnjavam kao sto je Ivan uradio a inace toliko je prosto da to i klinac od 15 godina u 8-mom razredu na casu Opstetehnickog vaspitanja moze da uradi. U krajnjoj liniji si mogao preseci kablove i postaviti kako tebi odgovara. A da si zagledao pazljivije video bi pipke (osigurace) koji drze i uradio ovo sto je Ivan  napisao. A za nezne ruke opet sam bio misljenja da nisi dovoljno povlacio kabal. Ja sam konj sto sam se trudio uopste i pisao nesto u zelji da resis problem kod elektricara kad sam vec zakljucio da nemas nikakvog iskustva oko konektora i slicnog. Hvala za ljutnju, tako mi treba. Znas ima ona narodna, dobar i lud su braca, e ja sam taj.... :46
Boban-Rus

Van mreže nemanja2468

• VW Početnik
  • Auto: Golf 4 1.9 TDI, Golf 2 1.3
« Odgovor #6 poslato: Septembar 13, 2013, 12:58:49 pre podne »
@Ivan
Nije mi bila namera da ikog vredjam vec sam ovo napisao iz jednog mnogo prostog razloga. Prvo ovo je mogo da pita u temi "Blic pitanja" i da istog trenutka dobije kratak i jasan odgovor. Druga stvar je sto na forumu ima bezbroj nekorisnih tema koje svako otvara ko kako hoce. E a onda se javlja jedan problem a to je da kad ukucas nesto u search mozes samo da sanjas da ces da nadjes to sto ti treba u gomili gluposti. Svakodnevno prodjem kroz manje vise sve teme i procitam mnogo bitnih i dobrih stvari a onda kad mi to zatreba naprimer posle dva meseca i ukucam da nadjem mogu samo da sanjam da cu da ga nadjem.
@Boban-Rus druze svaka ti je na mestu, bolje od ovoga nisi mogo da kazes.