Peta godina kako se grejem na norveske radijatore, prvo kupio jedan od 2 kw a potom jos jedan ok 1 kw. Pored ta dva dva radijatora imam TA pec od 3,5 kw (koja sluzi uglavnom za ssusenje decijeg vesa) i uz sve ostale potrosace preko zime najveci racun koji mi je stigao je prosle godine bio oko 8500 dinara. Napominjem da imam dvoje male dece tako da masina za ves radi non-stop (plus ostali standardni potrosaci). Stan je velicine izmedju 55 i 60 kvadrata. Veoma vazna napomena je da mi je stan ušuškan gotovo sa svih strana, znaci jedna strana stana je spoljna, ispod mene imam komsiju kao i iznad mene (ne celom povrsinom stana vec od prilike 70%). Pre kupovine radijatora dobro procitati clanke na sajtu uvoznika, gde se lepo kaze kakvim prostorijama su namenjeni norveski radijatori, kakvim stanovima, sa kolikim procentom izolatornosti, itd, itd. Ja sam zadovoljan, inace oni ne mogu da se pokvare, imaju jednu zicu u sebi koja je u stvari grejac ali koji se nikada ne uzari tako da traje dugo. Termostat koji se nalazi na radijatoru je veoma osetljiv, cim detektuje pad temperatuje od 0,5 stepena celzijusa, on se aktivira.
Znaci za maksimalnu iskoriscenost nor. radijatora potrebno je da se ispune odredjeni preduslovi, sve ih imas na sajtu uvoznika.
Nisam te razumeo sta si mislio u prvom postu pod zamenom u odnosu na Rovex? Rovex je koliko se secam jedini i uvozi norveske radijatore...
Pozdrav