Autor Tema: Polo guta ulje  (Pročitano 5047 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Vinap

• Full Member
  • Pol: Muškarac
  • Auto: VW POLO 6N
Polo guta ulje
« poslato: Avgust 25, 2013, 01:34:39 pre podne »
Drustvo poceo Polo da mi guta ulje, motor je 1.9D... Pali odlicno na pola kljuca, dobro vuce, nema dima ni pri visim obrtajima, osim pri prvom paljenu, bio kod majstora, merio kompresiju kaze da je odlicna. Znam da su mi gumice ventila rekle pa-pa, ali nisam siguran moze li kroz njih da popije 1l na 1000km, gledao sam nigde ne curi niti ima dima na cepu i na meracu ulja, a i ne prska kada izvucem merac, ulje je Castrol GTX 15W-40....  mahac
jedva cekaju u porsche bg da im neko dodje s pasatom trojkom na plin. oni samo pasate dvojke i trojke i rade.
ajd vidi sa tim majstorom da se uclani na foum ovde. treba nam strucnih kadrova uvijek.

Van mreže Ivan

• One & Only
  • Super Moderator
  • Ultimate Member
Odg: Polo guta ulje
« Odgovor #1 poslato: Avgust 25, 2013, 02:12:38 pre podne »
Promeni ulje pa probaj.

Van mreže 2busy

• Master Member
  • Family guy
« Odgovor #2 poslato: Avgust 25, 2013, 09:38:22 pre podne »
Ako ti je to rekao majstor iz tvojih prethodnih tema,budi siguran da je motor odsvirao jer tako svi idu,pale,ali i troše ulje. blabla
Rupa + alu felna = Reparirano rame

Van mreže Vinap

• Full Member
« Odgovor #3 poslato: Avgust 25, 2013, 10:36:01 pre podne »
Evo upravo gledao na meracu posle 500km od servisa potrosio je 1dl, ali sam mi sada sipao GTX High mileage. Videcu kako se odvija situacija dalje.
jedva cekaju u porsche bg da im neko dodje s pasatom trojkom na plin. oni samo pasate dvojke i trojke i rade.
ajd vidi sa tim majstorom da se uclani na foum ovde. treba nam strucnih kadrova uvijek.

Van mreže Gandra

• Full Member
  • Auto: тројкаш
« Odgovor #4 poslato: Avgust 25, 2013, 11:43:49 pre podne »
Tebi taj polo bas pravi muku... malo, malo pa nesto.

Van mreže boćanac GTD

• Master Member
  • Mašinac
« Odgovor #5 poslato: Avgust 25, 2013, 01:17:38 posle podne »
dolivaj i vozi , i meni trosi ulja , a pali dobro tako da ono , redovno proveravam merac i voznja.

Van mreže zorancile

• Hero Member
  • Auto: golf 2 gtd
« Odgovor #6 poslato: Avgust 25, 2013, 02:38:32 posle podne »
Popravi naslov teme.
I nemoj brzo da voziš manje će ti trošiti ulja.

Van mreže Vinap

• Full Member
Odg: Polo guta uje???
« Odgovor #7 poslato: Avgust 25, 2013, 07:58:48 posle podne »
Pa ovako: meni je cale uzeo njega dok sam bio ja na moru. Auto stvarno lepo izgleda, medjutim kako vreme prolazi vidi se da je bio nasminkan za prodaju. Prvi iznenadjenje je bila bos pumpa, zatim sva 4 kineticka. E posle prvog servisa pocinje povecana potrosnja ulja. Medjutim kada sam menjao centralnu konzolu pronadjem racun na kojem vidim da je kupovan neki aditiv za manju pozrosnju ulja. Sada sam sipao ovaj Castrol High mileage i sa njim se potrosnja znatno smanjila, njega trosi 2dl na 1000km. Ma bicedobro
« Poslednja izmena: Avgust 25, 2013, 08:05:29 posle podne od strane Vinap »

Van mreže Markos87

• VW Početnik
  • Auto: VW Polo 1.2 12v
« Odgovor #8 poslato: Avgust 26, 2013, 08:59:37 posle podne »
Pozdrav,evo i ja da se ukljucim u temu,imao sam isti problem na Polu 1.2 sa 3 cilindra,da je trosio skoro 1l ulja/1000km,a dobro je palio,vukao,nije pusio...Morali smo da otvorimo motor i naravno da odradimo polu generalnu jer su gumice potpuno izgorele,a ventili nisu bili bas u sjajnom stanju.Pokusavao sam i ja sa zamenom ulja,ali nista nije pomoglo,bilo sta da sam sipao on je trosio kao lud.

Van mreže Vinap

• Full Member
« Odgovor #9 poslato: Avgust 26, 2013, 09:20:40 posle podne »
Ostavicu ga za sada ovako, ne diram nista, nije mi tesko da dolijem 2-3dl na 1000km, pa cu pred zimu da odradim sve komplet kao sto sam i planirao i posle toga  driving

Van mreže Vinap

• Full Member
« Odgovor #10 poslato: Avgust 28, 2013, 09:25:26 posle podne »
Problem resen.... Skinuta glava, gumice skroz izgorele, to je sredjeno... Karike su sve na svom mestu, stubline isto tako. Posle zamene potrosnja se smanjila ali za nekih 100gr. Odem opet kod mehanicara,nastavimo potragu, skinemo suspleh, pa smo imali sta i videti, blago receno katastrofa, sve masno od ulja, ceo auto ispod isprskan i po koja kapljica na zadnjem braniku... Semering radilice prosvirao, pa je napravio katastrofu. Sve sredjeno. Posle toga otisao sa covekom na  :26.
P.S. Neko je prekaricio motor  :35
« Poslednja izmena: Avgust 28, 2013, 09:32:26 posle podne od strane Vinap »

Van mreže saGTInaTDi

• Jr. Member
  • *
  • Auto: pasat B6 2.0 TDI
« Odgovor #11 poslato: Avgust 29, 2013, 08:27:51 pre podne »
pa ti reče da si gledao i da nigde ne curi  blink sa takvim semeringom morao je da ostavlja trag i posle parkiranja u svakom slučaju super što si rešio problem  driving

Van mreže Vinap

• Full Member
« Odgovor #12 poslato: Avgust 29, 2013, 11:50:42 pre podne »
Pa bila je crna mrlja ali sam mislio da nije moja, teseio se, mozda se neko pre mene parkirao pa ostalo iz njega, kad ono jbg lollol