Autor Tema: Rucna Golf4  (Pročitano 2081 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže denko

• VW Početnik
  • Pol: Muškarac
  • Auto: Golf IV
Rucna Golf4
« poslato: Avgust 02, 2013, 11:51:08 posle podne »
Pozdrav!!!
Imam jedan problemcic u vezi rucne,danas kad sam hteo da je povucem kao da je pukla i sad landara tj nema nikakav otpor i ne hvata nista?!
E sad kad se sve to desilo razmisljao  sam da zamenim sajlu rucne zato sto jehvatala  samo na jednom tocku dok se drugi okretao bez problema, i danas mi se desi ovo i ne znam sta da radim.  kakav je proces da se zameni sajla,koju uzeti(nasao sam za 1200 din kazu da je ok kao njegova) i hteo bih to sve sam da zamenim
Gledao sam i pokusao da ispratim kuda ide sajla medjutim onaj deo gde se spajaju u jedno nisam mogao da ispratim od zastitnog lima iznad cevi od auspuha...

Van mreže RUS

• Moderator
  • Ultimate Member
  • Boban-Rus
  • Auto: GOLF 5 1.9 TDI-DSG
Odg: Rucna Golf4
« Odgovor #1 poslato: Avgust 03, 2013, 06:46:00 pre podne »
Pa taj deo mozes da vidis kad skines zastitni lim. A za Golfa 4 imas 2 tipa sajli (po duzini se razlikuju) ako se ne varam u zavisnosti od godine proizvodnje. To sto 1 tocak nije hvatao moze biti da je i sama poluga u cilindru zapekla (zaribala) pa zato nije hvatala, a moze biti i do zaribale sajle. Ako nisi nikada radio oko rucne na VW vozilima koji imaju pozadi diskove, onda ti savetujem da oteras auto kod nekog majstora. Nije sve tako jednostavno kao sto se cini. I Ima finesa oko stelovanja kada je sve ispravno i funcionise besprekorno.
Boban-Rus

Van mreže denko

• VW Početnik
  • Auto: Golf IV
« Odgovor #2 poslato: Avgust 03, 2013, 12:58:38 posle podne »
Ne znam moracu da proverim.... Pa da, da oteram kod majstora kao sto sam terao Calibru kod jednog od "majstora" i ovaj poceo nesto da se proserava kao neka stelovanja  blabla blabla blabla trte mrte i trazio mi 5000 da mi zameni sajlu za rucnu blink,ja ga lepo oteram u pm i uzmem sam i zamenim,koje crno stelovanje rucne osim onih zubaca,ne kapiram majke mi,inace kad sam zamenio SAM na Calibri rucna je kidala samo tako i nije bagovala i sl.tockovi su sljakali bez ikakvih problema
Moracu opet kod drugara na kanal i da proverim cilindre,nego meni veci problem pretstavlja onaj zastitni lim iznad cevi auspuha,ne mogu da provalim kako da ga skinem?!?!?!

Van mreže topmarko

• Master Member
  • Firefighter K-540
  • Auto: golf
« Odgovor #3 poslato: Avgust 03, 2013, 05:48:00 posle podne »
svak sajla ima svoj tunel kroz koji prolazi