Imam odredjenih problema sa svojim ljubimcem pa se nadam da cu ovde dobiti par korisnih saveta...
Radi se o golfu 4 1.6 16v 2002 godiste...
Pri hladnom startu golf zna da zadrhti malo i dimi na auspuhu... Dim je svetlo plave boje...
Druga stvar je potrosnja ulja... Veliki i mali servis sam radio pre nekih 2000 km a od pre 20-ak dana mi se ovo desava...
Vec drugi put za ovih 20 dana mi se desava da golf upali lampicu za nivo ulja i kada pogledam merac, nivo je zaista ispod minimuma, dopsem ulje i vozim dalje, ali se posle nekog vremena opet desi isto...
Koristim Castrol Magnatec 5-40 sinteticko ulje...
Na bordu mi konstatno svetli zuta cesmica koja ukazuje na neki problem ali kada sam isao na dijagnostiku rekli su mi da postoji greska u ventilu benzinskih isparenja i da je to normalno s obzirom da vozim na plin...
Sledeceg meseca sam planirao da idem na more pa bih zeleo da resim ovaj problem do tada...
Inace motor radi tiho, vuce solidno, potrosnja u granicama normale, jedino motor malo podrhtava u leru sto se oseti u kabini na menjacu i pedalama...
Definitivno cu posetiti majstora cim primim platu a do tada bih zeleo da cujem ako neko ima neku ideju sta moze da izazove ovakvo ponasanje motora...
Da rezimiramo, problemi su sledeci:
-podrhtavanje na leru
-dimi pri paljenju
-trosi ulje
Svako misljenje ce biti uvazeno.