Autor Tema: problem sa menjacem  (Pročitano 949 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže majac

• VW Početnik
  • Pol: Žena
  • Auto: golf 4
problem sa menjacem
« poslato: Jul 09, 2013, 12:02:33 posle podne »
vozim golf 4 vec dve godine, auto je '99. godiste, i sve vreme imam isti problem sa menjacem, koji je automatski. povremeno mu se desava da kada ubacim u D menjac upadne samo u trecu brzinu i ne menja brzine. i tako bude sve dok ne odem kod mehanicara koji obrise greske, i onda menjac radi neko vreme i tako u krug. kaze mi da je problem u kablu, ondosno dzeku koji prenosi povezuje menjac sa ne znam cim. kaze da je neko nekad stavio jednu stranu dzeka sa golfa 3 a druga je originalna od golfa 4, pa verovatno ponekad gubi kontakt, i onda mora da se obrise greskada bi opet proradio.

ranije se to desavalo jednom u par meseci, ali zadnjih par puta kad mi obrise gresku, menjac radi pola sata ili jedan dan i opet prestane da radi. ne znam da li mogu negde da narucim taj kabl ovde u bgu, i koliko bi takva popravka kostala u zvanicnom servisu.

Hvala unapred na savetima.

Van mreže Shone

• Sr. Member
  • Pol: Muškarac
Odg: problem sa menjacem
« Odgovor #1 poslato: Jul 09, 2013, 01:17:35 posle podne »
To sto ti menjac ostaje samo u jednoj brzini je pomocni rezim rada menjaca u koji menjac ulazi usled memorisanja greske u radu, greska ne treba samo da se brise, vec da se otkloni, tesko da je to do kabla, ali nije iskljuceno, probaj da nadjes nekog ko se bavi iskljuciva automatskim menjacima pa da cujes njegovo misljenje...

Van mreže Lepi

• Moderator
  • Master Member
  • Pol: Muškarac
  • Auto: Rabbit 2.5
Odg: problem sa menjacem
« Odgovor #2 poslato: Jul 09, 2013, 01:46:56 posle podne »

Poštovanje Marija,

Po pravilima ovog foruma tvoja prva i osnovna dužnost je da se pročitaš pravila i predstaviš se, a tek nakon toga da postavljaš pitanja, teme, postove i slično.
Na ovom linku možeš pročitati pravila ovog foruma:
http://www.vw-club.rs/forum/index.php?topic=159.0

Nakon toga ovde možeš videti kako su se drugi predstavili i ti to isto da uradiš.
http://www.vw-club.rs/forum/index.php?board=9.0

Ukoliko bude bilo nešto nejasno slobnodo mi pošalji privatnu poruku i uvek ću biti srećan da izadjem u susret i pomognem.

Dok se ne predstaviš tema će otići pod ključ.

Hvala puno na razumevanju. :46