Ne radi ti dobro na benzinu zato sto ga ti stalno vozis na plin i auto je zagrejan na radnu temperaturu, pa samim tim zagrejan je i sistem za ubrizgavanje benzina. Zagrejan je, ali je suv, jer kroz njega ne protice benzin. I od toga se desava da zapeknu dizne ili sta vec imas. Isto se desilo i meni na FIATu, radio je extra i na benzin i na plin i onda je poceo da trokira na benzin, pa sve vise i vise...
Pokusaj da resis to tako sto ces u rezervoar da sipas aditiv za ciscenje sistema za ubrizgavanje goriva. Imas ih raznih i na svakoj vecoj pumpi (OMV; MOL).
Uspeh ti nije zagarantovan ali velike su sanse da proradi, ali moras da ga vozis na benzin. I inace samo sekvencijalni plin ce uvek da radi dobro, zato sto on sam prebacuje na plin kada se zagreje motor do 40 stepeni C i do tada uvek radi na benzin. A kod ovih obicnih sistema svi odmah prebace na plin, ako uopste i pale na benzin.
Ne moze auto lepo da radi na oba goriva. Znam coveka koji je 7 godina vozio audi jaje 1.8S samo na plin, cak mu je i skinuo rezervorar da mu ne zauzima mesto u gepeku. I auto je radio extra sve vreme.
A ovako benzin - plin... ma to je samo glavobolja ako neko hoce da mu sve radi kako treba.
DIZEL je zakon!