Autor Tema: Potrebna pomoć- problemi nakon velikog servisa  (Pročitano 1590 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže nesa1981

• VW Početnik
  • Pol: Muškarac
  • Auto: golf4 1.6 16v
Potrebna pomoć- problemi nakon velikog servisa
« poslato: Jun 25, 2013, 01:41:58 pre podne »
Zdravo ja sam nebojsa iz petrovca na mlavi imam par pitanja za sve vas kupio sam golf4 1.6 16v 2002god. uradio sam veliki servis drugi dan odmah(sve filtere ,gumice balanstangle ,stabilizatore, ulje,kaise sve... sve  sem kocnica) posle par dana voznje upali mi se lampica check i epc.... pazite kad mi se to upalilo bas sam prolazio pored servisa vw i oni su mi rekli da je egr ili ager ventil nisam strucan sa nazivima delova nemojte mi zameriti  nista odem kupim zameni mi majstor i lampica se vise nije palila sad citam ovaj forum i gledam sta se sve desava ljudima sa takvim motorima pa sam malo u strahu sta mi savetujete da bih trebao proverim obavezno u glavi mi se vrti par stvari  a sad mi vi kazite sta  da uradim odmah ........(OVO MI SE VRTI PO GLAVI  mozda i netreba ali svi vi kazite sta mislite .........ulje u menjacu  ulje za kocnice  servis klime svecice (mada mi izgledaju ok)  ciscenje klapne ,dizne, usisne i izduvne grane........... i da nedostaje mi rebrasto crevomislim da kroz njega ulazi vazdu nisam siguran sto prolazi pored veznog lima ja mislim da je njegova duzina 15 cm gde bih to moga da kupim polovno ili novo
« Poslednja izmena: Jun 25, 2013, 09:59:16 pre podne od strane leponiko »

Van mreže Shomi

• Hero Member
  • Auto: Vozim shta stignem ;)
Odg: POMOC MI TREBA HITNO
« Odgovor #1 poslato: Jun 25, 2013, 07:36:38 pre podne »
hitno da promeniš naziv teme. Ostalo nije tako hitno. ;) ulje za kočnice radis kad i kočnice. Ulje za servo proveri nivo, ako treba dosipace. Ulje u menjaču mozes preventivno, mada koliko ja znam felericni menjači su na 1,4 za r,h nisam čuo da se neko zalio.

To crevo nadjes na otpadu nekom, imas ovde temu sa otpadima pa zovi.
Čišćenje klapne nije loše da se odradi, al to ljudi rade tek kad krene da zeza, ako se cisti obaveno se radi i adaptacija klapne. Svecice i ostalo, kako hoces.

Inače za četvorku ti je najhitnije uvek bezbednosni sistem, Zeder/igla/dobar alarm ;) to je uvek na prvom mestu. ;)
Samo da zamolim isfrustrirane osobe, nedovoljno razvijenog intelekta da shvate ironiju i sarkazam u mojim porukama, da mi sjashu sa karme i preskoce citanje mojih postova na forumu. Hvala!

Van mreže nesa1981

• VW Početnik
Odg: POMOC MI TREBA HITNO
« Odgovor #2 poslato: Jun 25, 2013, 10:00:15 pre podne »
.......... ako treba dosipace..................Izvini nisam te razumeo najbolje  sta je to

Van mreže nesa1981

• VW Početnik
Odg: Potrebna pomoć- problemi nakon velikog servisa
« Odgovor #3 poslato: Jun 25, 2013, 10:05:51 pre podne »
hvala ti mnogo na savetu :)

Van mreže 2busy

• Master Member
  • Family guy
« Odgovor #4 poslato: Jun 25, 2013, 10:17:45 pre podne »
To znači,ako ti fali ulja u posudi za servo volan doliće ti majstor.
Veliki servis je jako širok pojam,ali u Srbiji se on jako usko shvata.Mi veliki servis zovemo ono što svi sada pišu po oglasima na polovniautomobili.com  :urađen veliki servis (filteri,zupčasti kaiš,španeri,roleri i ulje).Ali na zapadu VELIKI servis podrazumeva priomenu svih ulja u autu,filtera i kaiševa.
Rupa + alu felna = Reparirano rame

Van mreže nesa1981

• VW Početnik
« Odgovor #5 poslato: Jun 25, 2013, 10:28:28 pre podne »
 :)

Van mreže Niske

• VW Početnik
  • Auto: Golf 4 1.6, Golf 1
« Odgovor #6 poslato: Jun 25, 2013, 05:18:21 posle podne »
Problematični su DUU menjači a i ako imaš ovaj verovatno je već zakovao i neko ga je sredio