Autor Tema: Nemiran rad na leru  (Pročitano 3877 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže veljasd

• VW Početnik
  • Pol: Muškarac
  • Auto: golf 4
Nemiran rad na leru
« poslato: Jun 09, 2013, 12:42:18 pre podne »
imam problem sa golfom 4 25 years 1.6 16v 2002g.posle velikog servisa doslo je do promene rada motora,posle nekog vremena mi je izbacio gresku check engine.majstor mi je menjao lambda sondu nije bila neka promena u radu motora ali nije vise bilo greske,relativno brzo mi je izbacio i gresku EPC.auto je poceo da se gusi i nece da vuce.majsor nije mogao da pristupi gresci da je obrise.krenuo sam od majstora i greska se sama iskljucila i auto je bolje vukao ali ler gas je opet varirao,pa mi je posle par dana izbacio gresku Check Engine i EPC majsor je konstatovao da je crkla zadnja labda sonda ali posto nemam katalizator da to ne smeta.pre neki dan sam otisao sam kod drugog auto elektricara prikacio ga je na diagnostiku i prvo je rekao da je crko egr ventil,kad je skinuo poklopac motora videli smo da je presecena braon zica na EGR ventilu probao je da je spoji auto je jos losije radio gasio se i nije vukao.kacio ga je na diagnostiku i ustanovio je da EGR ventil nije crkao nego sumlja da ima neki problem u kompjuteru.trebao bi da mu oteram auto za neki dan neznam sta da radim.dali je imao neko ovakvih problema.zamolio bih ako moze neko da mi pomogne.unapred hvala na pomoci  :34

Van mreže desmond

• VW Početnik
  • Auto: golf 4 1.6 16v 2001
Odg: Nemiran rad na leru
« Odgovor #1 poslato: Jun 09, 2013, 12:34:56 posle podne »
Da ti nije mozda AZD motor?

Van mreže AcoVW

• Hero Member
  • Auto: Tiguan, Golf 6, Golf 2
« Odgovor #2 poslato: Jun 09, 2013, 01:14:04 posle podne »
A kako nemas katalizator.. Skinut, a?? Na tim motorima ako se izvadi katalizator hoce da prijavi gresku zbog one lambde iza njega.. Jedino resenje je softwersko gasenje lambde, ali ako ti je ECU marke Magneti Marelli, teskooo da ce bilo ko da prihvati da ti to radi..
A da li je do EGR-a najlakse ces da vidis tako sto ces jednostavno da skines dzek skroz sa EGR-a (tebi je presecen taj kabl, ali...), pa vidis ima li razlike, da li mirno radi isl...
A kada ti je majstor spojio taj kabl na EGR i auto losije radio.. Pa ja mislim da je bas do njega, neka me neko ispravi.. B)

Van mreže desmond

• VW Početnik
  • Auto: golf 4 1.6 16v 2001
« Odgovor #3 poslato: Jun 10, 2013, 10:58:48 posle podne »
Koliki je broj okretaja motora pri radnoj temperaturi?

Van mreže veljasd

• VW Početnik
« Odgovor #4 poslato: Jun 13, 2013, 06:58:40 posle podne »
da motor je azd.a obrtaji nekad variraju a kad ne variraju 800.izvinjavam se bio sam u guzvi nisam stigao odmah da odgovorim

Van mreže veljasd

• VW Početnik
« Odgovor #5 poslato: Jun 13, 2013, 07:21:41 posle podne »
Nije ni imao katalizator kad sam ga uzeo verovatno skinut ali nije bila upaljen check engine lampica ECU jesteMagneti Marelli. Neradi normalmo  kad spoim tu braon zicu a  kad je otkacim  za nijansu bolje. Majstor mi kaze da nije EGR jer on ili radi ili neradi a meni cas upali EPC  cas ugasi. Neznam vise ni sam sta jeste sta nije ... :34 :40

Van mreže veljasd

• VW Početnik
« Odgovor #6 poslato: Jun 13, 2013, 07:29:16 posle podne »
Koliki je broj okretaja motora pri radnoj temperaturi?
da motor je azd.a obrtaji nekad variraju a kad ne variraju 800.izvinjavam se bio sam u guzvi nisam stigao odmah da odgovorim

Van mreže veljasd

• VW Početnik
« Odgovor #7 poslato: Jun 13, 2013, 07:30:17 posle podne »
A kako nemas katalizator.. Skinut, a?? Na tim motorima ako se izvadi katalizator hoce da prijavi gresku zbog one lambde iza njega.. Jedino resenje je softwersko gasenje lambde, ali ako ti je ECU marke Magneti Marelli, teskooo da ce bilo ko da prihvati da ti to radi..
A da li je do EGR-a najlakse ces da vidis tako sto ces jednostavno da skines dzek skroz sa EGR-a (tebi je presecen taj kabl, ali...), pa vidis ima li razlike, da li mirno radi isl...
A kada ti je majstor spojio taj kabl na EGR i auto losije radio.. Pa ja mislim da je bas do njega, neka me neko ispravi.. B)
Nije ni imao katalizator kad sam ga uzeo verovatno skinut ali nije bila upaljen check engine lampica ECU jesteMagneti Marelli. Neradi normalmo  kad spoim tu braon zicu a  kad je otkacim  za nijansu bolje. Majstor mi kaze da nije EGR jer on ili radi ili neradi a meni cas upali EPC  cas ugasi. Neznam vise ni sam sta jeste sta nije ... 

Van mreže junackisin

• VW Početnik
  • Auto: vw golf 4 1,6
« Odgovor #8 poslato: Oktobar 09, 2013, 08:20:52 pre podne »
Kako ste rešili ovaj problem?
Druže, ja sam u istom sosu, i ali moj motor je BCB 1,6 16v 2003. Gde bre da nadjem taj kompjuter motora da promenim ili može li to da se popravi?

Van mreže shvexoman

• Master Member
« Odgovor #9 poslato: Oktobar 09, 2013, 02:53:34 posle podne »
Meni je to sve sumnjivo jer kazes da se to pojavilo posle velikog servisa, da nije taj lose uzubljen ?

Van mreže RUS

• Moderator
  • Ultimate Member
  • Boban-Rus
  • Auto: GOLF 5 1.9 TDI-DSG
« Odgovor #10 poslato: Oktobar 09, 2013, 03:01:28 posle podne »
Sva je prilika da je to.
Boban-Rus

Van mreže Cobrica

• VW Početnik
  • Auto: Golf IV TDI
« Odgovor #11 poslato: Oktobar 10, 2013, 02:27:05 posle podne »
Isti problem ima burazer na Corsi... Bio kod raznih majstora, menjali svašta. Na kraju, zaključak: menjanje EGR-a ili ECU-a