Pozdrav
Predpostavljam da ćete me psovati jer nisam pretražio ceo forum ali jesam koliko sam mogao i znao.
Elem,
uzeo Tourana 1,9 2006. godište lepog i ko za mene velikog. Išao auto ko bleav 10-ak meseci i onda ode bregasta. Kažu da je to skoro normalno. Zamenim u Pančevu kod majstora, specijalista za VW bregastu i te djindjuve što idu tamo u glavu (neke šolje, 'bem li ga) i filtere i kaiševe i sve to što kao treba kad se radi veliki servis, računam da ga odradim jer mi ostaje za dugo vremena da ga vozim u sreći i veselju. Završim sve to kad jadac, neće turbina da bekne. Pre operacije "Glava" znala je da se isključi pa restuješ gašenjem vozila i ponovo .... ma znate već. Još mi majstor kao čistio i turbinu ("Bila je garava, bruka jedna. Sve sam ti očistio i sad je ko nova") Posle operacije i čišćenja neće nikako da sastavi turbo. Povuče i odmah ugasi. Skinem turbinu i odem u Turbo servis Užice, tamo mi daju drugu remontovanu i proverenu,

nazad u Pančevo, montiramo i ja sav srećan po gasu, kad ono, jadac, ide, oseti se da radi turbina ali kao da radi sa 50% kapaciteta. Kaže moj majstor da možda tako treba. Tu malo izgubim strpljenje i ja napustim tog majstora. Odem na preporuku kod drugog koji kao radi fušeracije posle radnog vremena provedenog u Porše servisu. Stručnjak. Dobar majstor ko leba, trudio se jadničko, menjali EGR ventile, protokometre, proveravali sve vakuume, punjenje turbine, dijagnostikovali, skidali i proveravali interkuler hladnjak, menjali šolje amortizera i opruge na prednim točkovima (valjda to zna pa ko veli da ne ispadne da ne zna ništa), kad u jednom momentu skine bregastu i konstatuje da oni bregovi koji otvaraju dizne (ili je*em li ga šta) nisu isti sa originalno skinutom. Pljuc po predhodnom majstoru i nabavka odgovarajuće bregaste, one "prave".Šta se desilo kada smo je montirali, .... pogadjate, jadac. Ne da bekne. Znači prva - ide onako, druga - onako, treća ..... a u šestoj 3000 - 3100 rpm i da ga j***š neće više.
Vapaj:
Dajte mi nekog ko zna da popravi a ne samo da pogadja. Znači muka mi je i od muke se zajebavam. Ovo je počelo u decembru prošle godine i još nemam auto kakv treba da bude.
O finansijskoj katastrfi neću ovom prilikom.