Pozdrav drugari, imam jedan problem sa svojim golfom pa sam hteo da cujem misljenje forumasa pre nego sto auto oteram u servis.
Pre desetak dana mi se na bord compu ispisalo EMISSIONS WORKSHOP i sada kada upalim auto ispise se ova poruka i posle par sekundi se ugasi... Nemam nekih problema u voznji ali s vremena na vreme se pojavi ovaj natpis na par sekundi i onda nestane.
Da napomenem da se radi o golfu mk4 1.6 16v 2001 godiste...
Odradjen je veliki i mali servis pre nesto manje od 1000 kilometara...
Takodje sam primetio pre par dana kada sam upalio motor zapusio je auspuh malo vise nego inace ali to mi se desilo samo taj jedan jedini put i nikad pre toga a ni posle toga, i u tom trenutku mi je ispisao emissions workshop pa je moguce da je povezano jedno s drugim?
Takodje kada se auto zagreje pocinje da podrhtava na leru... Kada dam gas sve je ok ali kada se zaustavim i pustim motor da radi u leru poprilicno podrhtava i cuje se kako tiho bubji auspuh odnosno nema ravnomeran rad vec kao da radi sa prekidima...
O automobilima znam poprilicno dosta ali o ovom problemu ne znam bas nista

Meni je prvo pao na pamet katalizator ali sam hteo da cujem jos neko misljenje, sta vi mislite na sta bi jos mogao da se odnosi ovaj problem?
I jos da napomenem ako je bitno da gorivo sipam iskljucivo na NIS pumpama, imam ugradjen sekvent plinski uredjaj, i golf ne trrosi ni kap ulja (inace sipam castrol 5-40 full sintetika)...
Sigurno cu ici do servisa da preispitam ovaj problem ali bih pre toga voleo da cujem par ideja sta bi moglo da bude u pitanju da znam sta da ocekujem?
Hvala unapred i izvinjavam se ako tema vec postoji negde, nisam uspeo da je pronadjem