Autor Tema: Fabricka VW Gamma ili aftermarket Sony  (Pročitano 6098 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže capricorno

• VW Početnik
  • Pol: Muškarac
Fabricka VW Gamma ili aftermarket Sony
« poslato: Maj 07, 2013, 12:33:13 pre podne »
Pozdrav svima, imam jednu dilemu...naime, skoro me povezao drugar starim opel kadettom kad gle cuda u njemu vw gamma V, koja se cini mi se fabricki ugradjivala u golfa 4. Naravno on pojma nema oko toga, niti je znao iz kog auta je plejer niti bilo sta, tako je kupio auto...a meni se ideja da imam fabricki plejer u autu veoma svidela pa sam ga ubedjivao da mi proda ili nesto, sve u svemu dobio bih ga za smesne pare ili u zameni za moj trenutni plejer u autu(mozda i uz njegovu doplatu posto moj cita CD, a gamma ne). E sad ako bih se odlucio da uzmem taj plejer muci me vise pitanja, prvo sem sa radia kako slusati muziku, posto su kasete otisle u istoriju davno, a fmtransmiteri i slicno mi se bas i ne dopadaju posto daju jako los zvuk. Nasao sam nesto na vwvortex-u sto bi mi odgovaralo samo nzm da li je bas ovako lako izvodljivo kao sto pisu http://forums.vwvortex.com/showthread.php?4988871-DIY-quot-JB-Mod-quot-Auxiliary-iPod-Input-to-OEM-Head-Unit-via-Tape-Deck-Hack .Druga stvar koja me muci je da li mi treba kod? Msm trenutno kod njega radi sve normalno... treca stvar je kakav zvuk daje taj plejer posto sam cuo da nije bas najbolji...msm ja nisam mnogo zahtevan po tom pitanju ali ne bih ni da bude zvuk kao u jugu sa radiom sa buvljaka. Auto ima 4 zvucnika u vratima i mislim 2 ona mala u visini spoljnih retrovizora. I poslednja stvar je da li se uopste isplati igrati se sa tim svim i menjati postojeci plejer Sony CDX MP40... Ocekujem sugestije, i savete... Hvala unapred..  :30

Van mreže NikolaRS

• Master Member
  • Auto: Passat
Odg: Fabricka VW Gamma ili aftermarket Sony
« Odgovor #1 poslato: Maj 07, 2013, 12:33:46 pre podne »
ja sta ti ispisa ne mogu ni citat kontao sam bice slika :D

Van mreže capricorno

• VW Početnik
« Odgovor #2 poslato: Maj 07, 2013, 12:39:23 pre podne »
Xaxaxa...nema slika...:D msm mogu ubaciti sliku neke zgodne cice, ako ce ti to dati motiva da procitas... bleh

Van mreže NikolaRS

• Master Member
  • Auto: Passat
« Odgovor #3 poslato: Maj 07, 2013, 12:40:22 pre podne »
ubaci neku kako drizi fabricku gamu :)

Van mreže bajic85

• Jr. Member
  • *
  • Auto: Polo 1.4, Bora 1.6

Van mreže driv3r

• VW Početnik
  • Auto: Passat b5.5
« Odgovor #5 poslato: Maj 15, 2013, 01:59:16 pre podne »
Ja u svom passatu b5.5 imam original gamu,fabricku njegovu sa kodom,kod mi se nalazi u knjizi od auta.Ja nisam hteo da ga menjam jer se i meni svidjalo da imam original muziku,mislim kad ga dosad niko nije menjao necu ni ja a imam ekstra blaupunkt plejer i odlucio sam da ga ne ubacujem.Uglavnom kao sto sam kazes kasete su otisle u istoriju ali sam ja sam kod mene na tavanu nasao jedan odapter.Pre sam se uvek pitao cemu to sluzi u onda mi je sinulo,ubio sam se trazuci dok nisam nasao.Izgleda ovako kao na slici.Znaci jednostavno ubacis kasetu i povezes na sta hoces,Mobilni,mp4,tablet i tepas,a zvuk je ekstra.znaci ja sam se odusevio koliko bije sa fabrickim ozvucenjem kao da imam vufer u autu.E sad vidi ako uspes ovo negde da ndjes bilo bi dobro.

Van mreže dzoni_ml

• Hero Member
« Odgovor #6 poslato: Maj 15, 2013, 03:59:44 pre podne »
Ma gde ce tu kasetu...bolje je cak i neki radio transmiter ili kako se vec zovu. Da ne pominjem da imaju oni kao emulatori cd sarzera koji rade na usb. Tu kasetu ubacis,ide muzika a radio je vrti onako tandrce  boodala

Van mreže Shomi

• Hero Member
  • Auto: Vozim shta stignem ;)
« Odgovor #7 poslato: Maj 15, 2013, 10:25:43 pre podne »
kaseta je govno. Sjebe zvuk samo tako. Plus sto rekoshe tandrce kad se okrece. Adapter za mp3 reshava problem.
Ja imam i transmiter, i kasetu, i ne koristim uopshte. Sve cu to da pobacam kad nabavim ovaj mp3 emulator shto ima na forumu za 40 eura.
Samo da zamolim isfrustrirane osobe, nedovoljno razvijenog intelekta da shvate ironiju i sarkazam u mojim porukama, da mi sjashu sa karme i preskoce citanje mojih postova na forumu. Hvala!

Van mreže Aleksandar1

• VW Početnik
  • Auto: Golf 3
« Odgovor #8 poslato: Maj 15, 2013, 01:21:26 posle podne »

Van mreže BladeBG

• Ultimate Member
  • Gram rada, vredniji je od tone teorije.
  • Auto: VW Passat B5.5 1.9TDI Variant
« Odgovor #9 poslato: Maj 15, 2013, 01:38:13 posle podne »
Ja mislim da je ovo sto je predlozio ovaj momak ciji je post iznad mog najbolje resenje. Mozz ti da kupis X-car link, ali on ti je skoro 3 puta skuplji, nego ova sprava koju je kolega prikazao. I lepo prikopcas to na svoj fabricki plejer, izvedes ga u kasetu, ako bas neces da se vidi kablic u koji udaras USB i  :18

Najbolji način da nešto uradite je da prekinete pričate i počnete da radite.

Van mreže ortodox09

• Hero Member
  • Ja ♥ mog čađu
  • Auto: Passat b5
« Odgovor #10 poslato: Maj 15, 2013, 01:54:33 posle podne »
Pazari to od topmarka, čini mi se da je dobra spravica ako baš hoćeš gamu. I ja sam bio zagrižen da držim fabričku muziku pa budžim nešto, ali sam od toga odustao čim sam našao dobar radio s usbom i plavim osvetljenjem.

Van mreže BladeBG

• Ultimate Member
« Odgovor #11 poslato: Maj 15, 2013, 02:46:29 posle podne »
Kolege, nemojte da se lazemo. Ni jedan aftermarket audio uredjaj nije kvalitetan kao fabricki, ne cuje se kao fabricki i ne uklapa se kao isti.  Ja sam u nekadasnjem passatu b5 imao aftermaket radio i vracao sam fabricki zbog svega sto sam naveo. Nasao sam CD sazrez, cak i USB izveo pomocu fm transmitera.

Ali postujem i kad neko jednostavno hoce aftermaket zbog ovoga sto je kolega iznad naveo. jednostavno covek nece da se je..va i jednostavnije mu je da nadje afkermarket radio i resi problem.

Van mreže Shomi

• Hero Member
« Odgovor #12 poslato: Maj 15, 2013, 02:52:51 posle podne »
Uzmi bilo koji aftermarket krshteni, koji nov koshtaju oko 200 eura pa uporedi sa fabrickom gamom.

Ortak je Puko 180e za neki pionir, ne da ubija i ne da se čuje nego je to vrh. Svetlo Moz da birash kod svik malo skupljih. Oko kvaliteta bolje da ne diskutujemo, lepshe ce se čuti nov pionir iz 2013 nego gama iz 2001. Ako Nishta drugo onda su elektroliti oslabili za sve te godine.

potpuno je druga priča shto se u enterijer bar po mom ukusu ne uklapaju uopshte.... Ali o kvalitetu zvuka, je suvishno pričati.
Samo da zamolim isfrustrirane osobe, nedovoljno razvijenog intelekta da shvate ironiju i sarkazam u mojim porukama, da mi sjashu sa karme i preskoce citanje mojih postova na forumu. Hvala!

Van mreže BladeBG

• Ultimate Member
« Odgovor #13 poslato: Maj 15, 2013, 06:54:34 posle podne »
Svaka cast, ali drugar, hajde da gledamo iz ugla prosecnog Srbina.

Taj koji kosta 200 evra, verujem da razbija. To uopste ne dovodim u sumnju. Ima i za vise i taj mora da je jos bolji. Ali smatram da se fabricka gamma sasvim dobro cuje, neki cak stave i pojacalo, ako hoce da bas gruva. A taj nov od 200 evra...naravno, napredovala je tehnologija, sigurno gruva i bez pojacala.

E sada, druga je prica da govorimo koji ce ti moj to, nekome je merak da se cuje ne samo u autu nego 6 blokova dalje...To je vec svoja prica.

Ali dok nas kolega kupi tu gamu za smesne pare, pa ako hoce cd sarzer, pa hoce u ovo za usb...To ce opet biti manje od 100, a ne 180 evra.

Sve ovo pisem ovoliko jer smatram da je to najbolje za dobijeno-ulozeno. A da kupuje taj od 180 evra, smatram bacanjem para u odnosu na varijantu sa gamom. A gama se cuje sasvim dobro, tako da za necim jacim mislim da nema potrebe. Posebno imajuci u vidu kakav je nas standard. I vazno je da gledamo sta se i koliko dobija za ulozeno!

E sada ako ti je merak da das 200 evra za taj, onda je to vec druga prica :26
« Poslednja izmena: Maj 15, 2013, 08:33:14 posle podne od strane Modus »

Van mreže Miok

• Jr. Member
  • *
  • Auto: VW Golf mk4 1.9TD(I)
« Odgovor #14 poslato: Maj 15, 2013, 06:58:30 posle podne »
kaseta je govno. Sjebe zvuk samo tako.
Nisam stekao takav utisak, ja koristim tu kasetu. Zvuk je stvarno ekstra, ne mogu ni sam da poverujem kako kida. A za to sto tandrce, to je istina, al jbg kad pustis muziku, ne cujes :)
VW

Van mreže Shomi

• Hero Member
« Odgovor #15 poslato: Maj 15, 2013, 07:47:52 posle podne »
@blade brate, ti si neka podeljena licnost?  samo jedan post ranije nas ubedjujesh da se ni jedan aftermarket ne čuje kao gama... A posle okreces priču na drugu stranu... Mislim neću da diskutujem vishe... Mashish poentu mog posta.
@miok ja uzeh jednu od kvalitetnijih kasetica, i nisam zadovoljan. Zamorno mi je njeno tandrkanje jer muziku slušam poprilicno tiho u kolima. Glasna muzika me zamara i smanjuje mi koncentraciju na duze staze.... Zato kazem da je losha, al to je moje mišljenje. ;)

Van mreže Miok

• Jr. Member
  • *
  • Auto: VW Golf mk4 1.9TD(I)
« Odgovor #16 poslato: Maj 15, 2013, 08:05:44 posle podne »
Naravno, svako ima svoje misljenje. Meni to ne smeta, bitan mi je manje vise taj zvuk, na koji stvarno ne mogu da se pozalim. Ne odvrcem ni ja sad nesto muziku, al odvrnem dovoljno da to ne cujem, iako mi u principu ne smeta.
VW

Van mreže BladeBG

• Ultimate Member
« Odgovor #17 poslato: Maj 15, 2013, 11:00:17 posle podne »
@blade brate, ti si neka podeljena licnost?  samo jedan post ranije nas ubedjujesh da se ni jedan aftermarket ne čuje kao gama... A posle okreces priču na drugu stranu... Mislim neću da diskutujem vishe... Mashish poentu mog posta. 

Nisam podeljena licnost. Daleko bilo. Mozda sam se izrazio lose, ali poenta onoga sto sam zeleo da kazem je jasna. A jezik mi, da ti posteno kazem, nikad nije bio jaca strana. :53   Ne vidim zasto to shvatas kao atak na sebe.
Izvinjavam se , ako sam time sto sam se pogresno izrazio uneo pometnju, trudicu se da to vise ne radim i da budem precizniji kad nesto pisem.  Primi moje izvinjenje, ako mislis da sam imao nameru da te provociram ili tako nesto.  :26 To mi stvarno ni na kraj pameti nije bilo.

Ali ni taj afermarket uredaj od 200 evra koji je nov, sigurno nije kvalitetniji od audio uredjaja iz novog golfa. Koji je od prilike proizveden kad i taj aftermarket uredjaj.

To si ti u pravu sto kazes da mora da bude bolji od game iz 2001, a pritom toliko kosta.

To ti je isto kao kad bi rekao da je bolji novi Alfa Romeo od 12 godina starog Passata. Naravno da jeste. Ali nije bolji od novog Passata. Nadam se da smo sada resili nesporazum.

Van mreže Wele

• Ultimate Member
  • Lupo GTI, Arti
« Odgovor #18 poslato: Maj 17, 2013, 01:54:26 posle podne »
2013. godina mi pričamo o kasetama... pa bre i diskovi su prevaziđeni, usb i sd standard godinama
Svaka pobuna, svaki otpor počinje jednom rečju - Ne!

Van mreže BladeBG

• Ultimate Member
Одг: Fabricka VW Gamma ili aftermarket Sony
« Odgovor #19 poslato: Maj 17, 2013, 03:50:27 posle podne »
Moze fm transmiter i drugacije da se resi. Da ga kas ne hvata kao radio stanicu, nego da ima ulaz sa istog. Kad kupis fm transmiter, imas u pakovanju kablic koji ubodes u isti. A druvi kraj na ulaz kasetofona, ako ga ima. I opet imas dobar zvuk.

Mada ja opet kazem da je za gammu najbolji ovaj zuti kablic sto nas kolega sa foruma prodaje. Ko hoce da slusa muziku sa usb-a preko fabricke gamme. Nije skupo kao x-car link, a zavrsava posao.

Послато са U8500 користећи Тапаток 2