Autor Tema: passat gubi vucu  (Pročitano 1505 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže sunce

• VW Početnik
  • Pol: Muškarac
  • Auto: passat
passat gubi vucu
« poslato: April 26, 2013, 03:03:05 posle podne »
pozdrav po prvi put sam na ovom forumu pa bi molio strucno misljenje o mom problemu.
vozim passat b5 2002 god 74kw 1,9 tdi. prosle godine sam uzeo vozilo i nakon 3 mjeseca na odredjenim obrtajima gubio je snagu. onda moram stati ugasiti upaliti i vuce normalno. i tako odlucim da to popravim i prvo mi mehanicar zamjeni 2 neka ventila vezano za turbinu mislim da se zovu regel ventil il tako nesto. i auto uredu 2 mjeseca i opet isti problem. odvezem drugom mehanicaru al to se nije stalno desavalo i fakticki auto sam mu otjerao ispravno malo je podlje nekih 130 km od mene i normalno je vukao znaci nije se iskljucivala turbina. posto nije comp registrovao niti jednu gresku on je samo stavio na normalu neki pritisak tlaka sto mi je prije izbacivao tu gresku prvi put kad sam otjerao mehanicaru. i opet nista poceo opet da gubi vucu. kasnije odem kod trceg mehanicara i on mi kaze da moram ocistiti turbinu i pregledati mehanicka ostecenja. posto se covjek samo bavi elektrikom auta odem svom mehanicaru i on skine turbinu i onaj prepeler sto ima klimao se kaze da moram raditi reparaturu turbine. kasnije je on posalje u banja luku i valjda su oni tamo rekli da nema potrebe za tim vec su je samo ocistili i uradili geometriju. e sad auto negubi skroz snagu kao prije vec na nekih 3500 do 4000 obrtaja nece dalje da vuce. auto jeste da ima 100 konja al brate vozio sam ga 210 km/h a sad 150 jedva ufati  PA BI MOLIO AKO JE NEKO STRUCNO MISLJENE STA BI MOGLO DA BUDE UNAPRIJED HVALA
« Poslednja izmena: April 26, 2013, 09:38:28 posle podne od strane Modus »

Van mreže Peca_Nis

• VW KLUB Maniac
  • Ultimate Member
Odg: passat b5 1,9 tdi
« Odgovor #1 poslato: April 26, 2013, 05:17:24 posle podne »
Posle ciscenja turbine i meni se to desilo na golfu, treba i ja to da sredim. Povuce dobro i onda tesko se uvrti u obrtaje. Proveri protokomer, mada meni majstor kaze da treba da se nasteluje neki pritisak turbine.
nemam ja. to su gile i ljilja iz borce. kruska jebe tu zenu on ima br

Van mreže sunce

• VW Početnik
  • Auto: passat
Odg: passat b5 1,9 tdi
« Odgovor #2 poslato: April 26, 2013, 05:36:13 posle podne »
e pa to je problem ja ga pitam(mehanicara)  moze li se to kako nastelovati pojacati smanjiti kaze da nemoze mada nism mehanicar niti se razumijem toliko u mehaniku al mislim da moze i smanjiti i pojacati. i sad kad krenem autom kad mu dam gas kao da malo zakasni turbina i onda naglo povuce i sve ok do vecih obrtaja kada prestaje da vuce al odrzava tu brzinu sto nije bio slucaj dok je nisam ocistio prije bi iskljucila se turbina i morao bi stati i uplaiti auto i to se ponenekad desavalo a kad se nije desavalo auto je isao i do 200. najtacnije da opisem sta se desava kao da je blokada motora na nekih 3500 do 4000 obrtaja