Autor Tema: 1,6D trosi ulje  (Pročitano 9467 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Dzimi

• VW Početnik
1,6D trosi ulje
« poslato: Mart 16, 2009, 11:16:29 pre podne »
Interesuje me a verujem i mnoge forumase  koliko treba po standardu Golf 2 1.6d da trosi ulja.Interesuje me jer moj posle generalne (totalne ili kako se vec kaze ) trosi po malo .Na 3000 mi sa normalnog padne na minimum sipke za merenj.Negde sam procitao da ipak treba da trosi po malo ipak je to dizelas.

Van mreže golftdi

• Old.Jr Member
  • **
  • Pol: Muškarac
Odg: 1,6D trosi ulje
« Odgovor #1 poslato: Mart 16, 2009, 06:42:51 posle podne »
po fabrickim upustvima uglavnom moze naci podatak da je normalna potrosnja ulja 1l/1000km, kad je nov. Inace mislim da je razmak izmedju max i min tacno 1l, sto ce reci u tvom slucaju i vise nego odlicno, s obzirom na kilometrazu od 3000km, a to sto se potrosnje tice, da, normalno je s obzirom na godine i predjenu ukupnu kilometrazu

Van mreže banderash

• Sr. Member
  • vw builds cars-others just try to do it
« Odgovor #2 poslato: Mart 16, 2009, 07:03:02 posle podne »
ne bih da sam sebe malerisem---ali cisto da kazem--motor 1.6 benzinac 87 god.presao 300000km-ni gram ulja ne trosi
DRIVE IT WITH PRIDE

Van mreže Rogi

• In Car Electronic
  • Master Member
  • VW
  • Auto: Golf 5
« Odgovor #3 poslato: Mart 16, 2009, 09:04:35 posle podne »
Eeee sad.....ne trosi ni grama... kako meris,sipas u epruvete?  biggrin

Van mreže zarko

• Sr. Member
« Odgovor #4 poslato: Mart 17, 2009, 11:33:26 pre podne »
ne bih da sam sebe malerisem---ali cisto da kazem--motor 1.6 benzinac 87 god.presao 300000km-ni gram ulja ne trosi

ja sam na MK II zamenio gumice na 176 000km, i sada sa 256 000 ne trosi ni gram ulja na interval zamene od 5000 km.

Van mreže Dzimi

• VW Početnik
« Odgovor #5 poslato: Mart 17, 2009, 02:26:32 posle podne »
Hvala ljudi za informacije .Zabrinuo sam se ,jer sam pre generalne sipao litar na 300 km pa rekoh necu valjda opet da ga tankam cesto.

Van mreže pedjaTDI

• VW Početnik
  • Auto: VW Sharan 1.9 tdi 4motion
« Odgovor #6 poslato: Mart 17, 2009, 06:43:57 posle podne »
Pa valjda je normalno da dizel motor tro

Van mreže mujo_g1

• Sr. Member
« Odgovor #7 poslato: Mart 17, 2009, 08:58:47 posle podne »

ja sam na MK II zamenio gumice na 176 000km, i sada sa 256 000 ne trosi ni gram ulja na interval zamene od 5000 km.

izgleda da cu i ja morati da menjam te gumice, reci mi zajeban je to posao i da li ima neke razlike u kvalitetu gumica i koje bi mi preporucio???
NORTH SIDE TEAM Subotica

Van mreže Turbo

• Master Member
  • Auto: Passat B6
« Odgovor #8 poslato: Mart 17, 2009, 10:06:28 posle podne »
Probaj potraziti, Dandy je nekad pisao o tim gumicama, mijenjao ih je vise puta i nasao neke koje valjaju.

Van mreže al bandi

• VW Početnik
« Odgovor #9 poslato: Mart 17, 2009, 11:30:32 posle podne »

izgleda da cu i ja morati da menjam te gumice, reci mi zajeban je to posao i da li ima neke razlike u kvalitetu gumica i koje bi mi preporucio???
[/quote]

Posao i nije naro?ito zeznut ako ima
" Ko pita ne skita" - http://kocekoga.blogspot.com

Van mreže tasa

• Full Member
  • Auto: passat b6 2.0tdi
« Odgovor #10 poslato: Mart 22, 2009, 06:40:50 posle podne »

clap isti slucaj je bio i kod mene, prodao kola, i zove me novi vlasnik, i covek onako zbunjen, kaze: ''pa on ne trosi ulje'', a ja spreman za zaje*anciju kazem, da pa. Pa kao obicno nesto ne valja kada se kola prodaju. Eto sto je kod nas mentalitet, cim prodajes kola tu nesto nije bas kako treba, a ti jednostavno hoces da promenis kola  biggrin biggrin
Dzaba ti 100 konja, kada je magarac za volanom :-)))

Van mreže golftdi

• Old.Jr Member
  • **
« Odgovor #11 poslato: Mart 22, 2009, 06:48:39 posle podne »
ja imam slicno iskustvo, kad sam prodao dvojku 1.6d, lik me pitao da li ima ulja da naspe, da ne zariba do kuce, a ja, mozes slobodno na more, ako zelis. I ja sam zeleo da promenim kola, zato sto mi je doslo da uzmem noviji, bolji i tako, dok ostalih 98% bi zelelo da proda kola samo zato sto nesto ne valja i to je prosto cinjenica, zato smo svi skepticni po tom pitanju, i to je normalno.

Van mreže DANDY

• Sr. Member
« Odgovor #12 poslato: Mart 22, 2009, 07:23:19 posle podne »
po fabrickim specifikacijama potrosnja za 1,6d je oko 700 grama na 10 000 km,,,tako da potrosnja od 1 litar na 1000 km kako kolega rece dovodi do cifre od 10 litara na 10 000km,,,pa sto onda mijenjati ulje uopste,,,,ako dosipas litar na hiljadu km,,,
a to da ne trosi ni grama,,,,pa malo morgen,,,volio bi da vidim taj motor kako izgleda,,,iskreno,,,,mora da potroi bar nesto jer ima mazajucu kariku koja stalno nanosi ulje po cilindrima i ako nista drugo onda ce bar da ispari bar nesto na 10 000,,,

A sto se tice gumica ventila,,,problem kod golfa je sto ja nisam dugo mogao naci odgovarajuce, jer je svuda bilo victor reintz i getz koje nisu ni za sta,,,pa cim 8 komada kosta 300 dinara sta ocekivati,,,,nasao sam neke mislim da su getz, ali original u ventu(prodavnica autodijelova) i pokazale su se odlicne,,,,za sada
ali ako stradaju gumice ventila teba provjeriti ventile i vodjice,,,nece gumice tako lako da stradaju same od sebe,,,oce ali poslije mnogo kilometara, ali najcesce se desava da dodje do zazora vodjice ventila, i da toplota i pritisak sjebu gumice,,,
Vozi sigurno.......vozi TENK
www.vw-club.rs

Van mreže mujo_g1

• Sr. Member
« Odgovor #13 poslato: Mart 22, 2009, 07:59:16 posle podne »
a da li je moguce da ja zbog tih gumica sipam na 700 km litru???
kompresiju nisam merio ali na minusu pali iz prve i to jako malo vergla mozda 2 sec.
NORTH SIDE TEAM Subotica

Van mreže pedjaTDI

• VW Početnik
« Odgovor #14 poslato: Mart 22, 2009, 08:40:34 posle podne »
Ajde da se nadove

Van mreže DANDY

• Sr. Member
« Odgovor #15 poslato: Mart 22, 2009, 10:10:25 posle podne »
pa drugar osvjezavanje motora moze jako cesto da doprinese i vecoj potrosnji ulja nego sto je bila,,,sve zavisi sta je radjeno,,,naravno, nije pravilo ali se desava,,,
ako su zamijenjene samo karike, postoji mogucnost da je cilindar bio narisan,ili da je klip dobio jajast oblik i ne znam zbog cega ali se dogadja da se potrosnja ulja ili ne promijeni ili poveca,,,
drugi razlog koji je jako cest su gumice ventila, i same vodjice i ventili i to moze znatno da poveca potrosnju,,,kao i turbina na td motorima,,,,te gumice su mene izludjivale,,,mijenjao sam ih maltene cesce nego ulje, uh,,,kad se samo sjetim,,,,ali srecom napravio sam alatkice za relativno lako mijenjanje gumica pa sam se snalazio

dizel sa dobrom naftom, cistim diznama i dobrim grijacima ce da upali i sa kompresijom ispod 20,,,,tako da to paljenje zimi koje uzimaju kao reper moze a ne mora da bude pravilan pokazatelj,,

oko ulja se ne razumijem,,,ali znam koga da pitam i sipam samo marley, do sada fantazija,,,,sta radim motorima i sta izdrzavaju,,,stvarno ne mogu da ne kazem sve rijeci hvale,,,,i uzimam iskljucivo od covjeka kod plavog mosta,,,leek se 25 godina bavi samo uljima, i za sada nisam cuo da je nekad pogrijesio,,,
« Poslednja izmena: Mart 22, 2009, 10:13:15 posle podne od strane DANDY »
Vozi sigurno.......vozi TENK
www.vw-club.rs

Van mreže pimbe

• Rig Pig
  • Master Member
  • VW MALTA
  • Auto: Tiguan 2.0TDI A3 1.6TDI Cabrio
« Odgovor #16 poslato: Mart 23, 2009, 04:18:53 pre podne »
greska
« Poslednja izmena: Mart 23, 2009, 05:08:13 pre podne od strane pimbe »
Tiguan 2.0 TDI
  AUDI A3 1.6 TDI Cabrio

Van mreže pedjaTDI

• VW Početnik
« Odgovor #17 poslato: Mart 23, 2009, 07:35:12 pre podne »
pa drugar osvjezavanje motora moze jako cesto da doprinese i vecoj potrosnji ulja nego sto je bila,,,sve zavisi sta je radjeno,,,naravno, nije pravilo ali se desava,,,
ako su zamijenjene samo karike, postoji mogucnost da je cilindar bio narisan,ili da je klip dobio jajast oblik i ne znam zbog cega ali se dogadja da se potrosnja ulja ili ne promijeni ili poveca,,,
drugi razlog koji je jako cest su gumice ventila, i same vodjice i ventili i to moze znatno da poveca potrosnju,,,kao i turbina na td motorima,,,,te gumice su mene izludjivale,,,mijenjao sam ih maltene cesce nego ulje, uh,,,kad se samo sjetim,,,,ali srecom napravio sam alatkice za relativno lako mijenjanje gumica pa sam se snalazio

dizel sa dobrom naftom, cistim diznama i dobrim grijacima ce da upali i sa kompresijom ispod 20,,,,tako da to paljenje zimi koje uzimaju kao reper moze a ne mora da bude pravilan pokazatelj,,

oko ulja se ne razumijem,,,ali znam koga da pitam i sipam samo marley, do sada fantazija,,,,sta radim motorima i sta izdrzavaju,,,stvarno ne mogu da ne kazem sve rijeci hvale,,,,i uzimam iskljucivo od covjeka kod plavog mosta,,,leek se 25 godina bavi samo uljima, i za sada nisam cuo da je nekad pogrijesio,,,

Ma ok, meni posle zamene karika je  za prvih 6000 km potro

Van mreže banderash

• Sr. Member
  • vw builds cars-others just try to do it
« Odgovor #18 poslato: Mart 23, 2009, 08:51:07 pre podne »
Eeee sad.....ne trosi ni grama... kako meris,sipas u epruvete?  biggrin
lollol lollol lollol lollol lollol lollol lollol
lave zaista ne trosi jbg,kod svake zamene ulja ostane isto --e sad bas da ga merim nezelim ali i po sipci mreaca ulja vidim da je uvek na istom nivou
DRIVE IT WITH PRIDE

Van mreže milanmk2

• VW Početnik
« Odgovor #19 poslato: Mart 23, 2009, 02:18:09 posle podne »
ja kad radim servis,do 5000km ni gram ne potrosi,a posle trosi oko 1L na 1000km,i ulje postaje crno...inace motor je 1.6 benzin+plin,a sipam total qarc...sta mislite sta to moze biti?