Autor Tema: klapna / leptir/gasa  (Pročitano 4772 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže delpo

• VW Početnik
  • Pol: Muškarac
  • mehanicari zive od TDI-ja
  • Auto: golf 5
klapna / leptir/gasa
« poslato: April 09, 2013, 05:26:25 posle podne »
molio bih za savet ,kako sam da ocistim leptir ili klapnu gasa , ako neko zna ili je radio to sam neka ispise redosled rada i sa cime se cisti , jos ako ima slike biggrin bilo bi fenomenalno , i da li uopste smem sam to da radim u pitanju je motor 1.6 sr benzin 8v 1998. problem je da na leru ponekad variraju obraji  od 800-1200 pa nije tecan ni pri promeni brzina jer trznu obrtaji i smeta  :angry:

Van mreže kuzmav

• VW Početnik
  • Auto: Golf4 1.6 16v
Odg: klapna / leptir/gasa
« Odgovor #1 poslato: April 10, 2013, 09:54:39 pre podne »
Delpo, meni je majstor pre neki dan cistio klapnu, skinuo je, uzeo sprej za ciscenje karburatora i njime isprao. Posto nije mogao sve njime da skine onda je uzeo neku tecnost za odmascivanje motora, uzeo cetkicu za zube i tako je istljao pa obrisao i kao nova. Samo je posle na one osovinice oko kojih se vrti leptir naprskao sa VD 40 i vratio na auto, pa zatim dijagnostikom uradio adaptaciju. Nadam se da sam ti bar malo pomogao.

Van mreže canibal86

• Sr. Member
  • Auto: Golf IV 1.6 16vTNG
« Odgovor #2 poslato: April 10, 2013, 01:01:22 posle podne »
Ne moras skidati to sve kupis carb cleaner uprskas na klapnu dok je zatvorena ostavis malo da odstoji,zatim upalis kola i neko daje gas a ti upskavas u karb.Posle toga ocistis malo krpicom i trebalo bi da je ok.

Van mreže frantar

• VW Početnik
  • Auto: pasat
« Odgovor #3 poslato: April 10, 2013, 04:16:05 posle podne »
naj bolje je skinuti klapnu oprati je sprejem za odmascivanje diskova , ponovo montirati i obavezno uraditi adaptaciju klapne dijagnostickim uredjajem dok je motor ugasen s

Van mreže delpo

• VW Početnik
« Odgovor #4 poslato: April 10, 2013, 09:25:54 posle podne »
hvala momci pomogli ste mi mnogo , samo ako moze koje ste simptome imali pre ciscenja klapne i jel posle ciscenja to otklonjeno mahac

Van mreže srkimaskarada

• VW Početnik
  • Auto: audi a3
« Odgovor #5 poslato: Decembar 21, 2013, 12:11:34 pre podne »
Delpo druze jesi li otklonio ovaj kvar sa ler gasom? Pozdrav

Van mreže delpo

• VW Početnik
« Odgovor #6 poslato: Decembar 28, 2013, 05:24:18 posle podne »
 сркимаскарада mogu ti reci da sam izgubio volju za tim problemom, ali uspeo sam da malo ublazim, raspitivao sam se svugde i kod raznih majstora .....ali nista posebno.. cesto sam proveravao dijagnostiku i uvek sve u redu ne prijavljuje nikakvu gresku, ocistio klapnu malo bolje ne sasvim , i posle primetim da je taj problem sa variranjem lera izrazeni kada vrtim volan levo desno, raskacim senzor ili kako ga vec zovu na servo pumpi i mnogo je bolje alii ima pomalo ponekad malih oscilacija, cini mi se da je malo izrazenije kada je toplije napolju odnosno kada je vanjska temperatura iznad 10c ili mi se samo cini.....majstori ko majstori kao to mora pomalo nije strasno, jos cu da probam da nadjem drugu klapnu da probam da vidim da nije do nje , neko savetuje da ocistim dizne ,neznam nisam vise pametan, koji je motor u tvom autu i koji su simtomi ako ti nesto resis ili otklonis javi pozdrav