Autor Tema: Golf 4 1.4 hladan start nece sauh  (Pročitano 3096 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Sale-2des

• VW Početnik
  • Pol: Muškarac
  • Tandrčak batoooo!!!
  • Auto: golf 4 1.4 16v
Golf 4 1.4 hladan start nece sauh
« poslato: Mart 25, 2013, 08:15:12 posle podne »
 ;) Drugari od skoro imam problem na Golf 4 1.4 2001.g., a to je da prilikom hladnog starta posle dužeg stajanja neće da podigne sauh, tj. da zadrži obrtaje na 1.200 već radi na oko 950 obrtaja, a motor hladan. Nakon neke kraće vožnje ili samog rada motora u leru, kada ostavim vozilo i pokušam ponovno paljenje posle dva- tri sata ili pola sata nebitno, aktivira sauh na 1200 obrtaja. Inače na autu nema drugih loših simptoma u radu  bonk sem ovog. Dijagnostikovano i nema nikakvih problema, mada i bez obzira na dijagnostiku čišćena je klapna i adaptirana, zamenjen senzor temperature, prva lambda sonda, svećice i dizne, ali bez obzira na sve to i dalje isti problem. Da li je neko upoznat ili ti može me uputiti u eventualni kvar?

Van mreže Darko80

• Master Member
  • Auto: Audi A3 LZ9Y
Odg: Golf 4 1.4 hladan start nece sauh
« Odgovor #1 poslato: Mart 25, 2013, 08:29:28 posle podne »
Jasno mi je sta te muci, kosi se i sa mojom logikom, ali i moj se isto ponasa.
Mozda i nije kvar :)

Van mreže Sale-2des

• VW Početnik
  • Tandrčak batoooo!!!
« Odgovor #2 poslato: Mart 25, 2013, 08:56:54 posle podne »
 ;) ;) Nezna ni majstor šta bi moglo biti, a ja još gore. Auto sve radi besprekorno i potrošnja je ok. Nije to toliko tragično ali je nešto što me nervira. Ispada kao da su mu se pomešali živci, na hladno neće a na toplo hoće. Doduše majstor hoće da nađemo i odggovarajući motorni kompjuter kako bi ga prikačili da probamo da nije možda u pitanju do njega. Da li se kod tebe isto manifestuje?

Van mreže Darko80

• Master Member
  • Auto: Audi A3 LZ9Y
« Odgovor #3 poslato: Mart 25, 2013, 10:14:39 posle podne »
Sve isto kao sto si opisao, ali mi ne pada na pamet da diram komp., posto je kao sto kazes sve ok.
Zasto te nervira? Meni je cak i bolje da kad je hladan radi na manjem broju obrtaja, a radi lepo, ravnomerno.
Taj povecani ler, traje nekih 20-30sec. pa polako spusti.
Mozda gresim,  ali mislim da nije kvar. A ako kasnije ipak utvrdimo da jeste... ne znam... ne svidja mi se ta varijanta   biggrin
« Poslednja izmena: Mart 25, 2013, 10:16:34 posle podne od strane Darko80 »

Van mreže denko

• VW Početnik
  • Auto: Golf IV
« Odgovor #4 poslato: Mart 26, 2013, 01:20:42 posle podne »
A jedno pitanjce vezano za tu klapnu,jel to ona klapna ispod filtera vazduha gde se kazi i onaj egr erg ventil?
Ako je ta onda konkretno me interesuje  adaptacija klapne kako se to radi?

Van mreže Sale-2des

• VW Početnik
  • Tandrčak batoooo!!!
« Odgovor #5 poslato: Mart 31, 2013, 07:30:43 posle podne »
 coilleo2tj E Darko ma zadnja bi mi bila opcija da menjam komp, ali smo sada očistili i senzor usisne grane koji je bio prljav, za sada je podigao sauh, a videću za naredni period kako će se ponašati. biggrin biggrin
Jeste Denko to je klapna ispod filtera za vazdug i adaptacija se nakon čišćenja ako je to potrebno radi sa dijagnostikom, prikače i vidi da li je ok ili odradi nešto svoje da bi funkcionisalo. Pozz. mahac