Autor Tema: Dim prilikom paljenja  (Pročitano 980 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Vinap

• Full Member
  • Pol: Muškarac
  • Auto: VW POLO 6N
Dim prilikom paljenja
« poslato: Mart 06, 2013, 12:25:30 posle podne »
Drugari imam problem.... Prilikom paljenja primetio sam da mi automobil izbaci beli dim kad je zagrejan, odmah nakon toga nestane, ustvari nisam siguran da li je skroz beo ili ima malo plavicaste, da naglasim jos da mi auto trosi izmedju 200 i 300 gr ulja na 1000 km, sad koliko je to normalno nemam pojma...Ulje je ELF TurboDiesel 10W - 40, a rec je o Polu 1.9D `97....  Unapred zahvalan.... mahac
jedva cekaju u porsche bg da im neko dodje s pasatom trojkom na plin. oni samo pasate dvojke i trojke i rade.
ajd vidi sa tim majstorom da se uclani na foum ovde. treba nam strucnih kadrova uvijek.

Van mreže SKYLINE

• Sr. Member
  • Auto: Corrado G60
Odg: Dim prilikom paljenja
« Odgovor #1 poslato: Mart 06, 2013, 12:46:02 posle podne »
Potrošnja ulja ti je OK samo promeni ulje, trebaš da sipaš 15w/40 i samo za dizele bez tog turba i tada će ti sigurno manje trošiti ulje a možeš i ostati na 10w/40 jer sve zavisi koliko ti je auto prešao.

Van mreže Vinap

• Full Member
« Odgovor #2 poslato: Mart 06, 2013, 01:21:03 posle podne »
Hval drug... Presao je 280.000km.... Kada sam ga kupio bilo je Sipano neko Comma 15W - 40, pa je prilikom servisa sipano gore pomenuto.... A ovaj dim kada je vruc jel moze da bude zbog ovog Biodizela sto su uveli na pumpama, jer sam u zadnje vreme sipao njega...  clap
jedva cekaju u porsche bg da im neko dodje s pasatom trojkom na plin. oni samo pasate dvojke i trojke i rade.
ajd vidi sa tim majstorom da se uclani na foum ovde. treba nam strucnih kadrova uvijek.

Van mreže SKYLINE

• Sr. Member
  • Auto: Corrado G60
« Odgovor #3 poslato: Mart 06, 2013, 01:37:05 posle podne »
Moguće je.

Van mreže Vinap

• Full Member
« Odgovor #4 poslato: Mart 06, 2013, 01:45:37 posle podne »
Tnx  alealeee. Posto nemam pojma ni sta vise da sipam D2 ovde kod nas nema, samo EuroDiesel i ovaj BioDiesel, mslm ima nesto kao D2 ali je ustvari loz ulje.. angry2.. Prosto nisam pametan..  bonk.. zop...  B)