Autor Tema: Automatski menjac... Moje iskustvo koje ce mozda nekome biti od pomoci!  (Pročitano 111129 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Sreja

• Sr. Member
  • Pol: Muškarac
Odg: Automatski menjac... Moje iskustvo koje ce mozda nekome biti od pomoci!
« Odgovor #200 poslato: Jun 17, 2010, 12:57:19 pre podne »
WELE, ma sto prostije bre... Sto ima vise tih dzidza-bidza vece su sanse da se nesto zajebe!
Najbolja bi bila neka KAMPANJOLA, samo sa lepom sasijom i modernim dizajnom  lollol lollol

Salu na stranu,
u planu je AUDI - ili C4 ili B4. Uverio sam se toliko puta da su to automobili koji su napravljeni da traju i traju...
To se prosto ni ne kvari, a i kada se pokvari popravke su malo skuplje nego za juga. Delova koliko hoces - bagatela  biggrin
Limarija je pocinkovana i samo je caka u tome da se nadje neudaran auto. O motorima i da ne pricamo, prelaze milion, pogotovo 2,3 benzinac.
Samo ja necu preko 2,0. Auto ni po cemu ne zaostaje za Passatom b5,5 iako je starijeg godista, cak je i bolji. Jer AUDI je lux verzija VW. Ima n.pr. da se kupi A6 95.- 96. za 3500
« Poslednja izmena: Jun 17, 2010, 01:08:38 pre podne od strane SrejaTDI »
Ljudska pamet je ograničena i to nije mnogo strašno, tragedija je što je glupost neograničena!!!

Van mreže gedora

• sve za srpstvo i motorsport
  • Ultimate Member
« Odgovor #201 poslato: Jun 17, 2010, 01:38:57 pre podne »
brate znam ja taj auto na pamet, sve su ti kombinacije moguce ;)

Van mreže Sreja

• Sr. Member
« Odgovor #202 poslato: Jun 17, 2010, 03:21:30 pre podne »

Pa GEDORO bre, jel ima nesto sto ti ne znas  lollol
Pa odakle sada znas ovaj auto napamet kada taj auto mozes da sretnes jednom u godinu dana i to ako imas srece da natrcis na njega  biggrin
Istina je da ima dosta slicnosti i sa C3 i sa C4, pa pretpostavljam da ga znas napamet poznavajuci te automobile  bonk
Bas me raduje to sto si mi rekao da moze sve da se kombinuje, a jos me vise raduje sto ga znas u dusu  bicedobro

Evo stavio sam neke slike (sa neta su - nije ovaj moj primerak) da i ostali znaju o cemu se tu radi...
I molim da neko uradi ove slike da se otvaraju odmah, ovako bas smara, a ja nisam umeo to da namestim.

I da, spominjao sam motor od 2.0 i drugi menjac - znaci komplet ubacivanje!
Ovo sto na drugoj i petoj slici podseca na menjac takodje ide napolje - da me ne prozivate odmah  lollol Sve treba da bude priblizno kao na trecoj slici...   clap Gedoro brate, moze li to tako?  big_boss Mnogo je mocna i ova sesta slika, sa belim enterijerom (jedino sto i na njoj ne valja menjac  lollol), bas pretsednicki  big_boss
Skoro svaki V8 je iz fabrike izasao kao automatik. Auto je prava retkost, a jos veca retkost je manuelni menjac na njemu.

« Poslednja izmena: Jun 17, 2010, 06:07:41 posle podne od strane Sreja »
Ljudska pamet je ograničena i to nije mnogo strašno, tragedija je što je glupost neograničena!!!

Van mreže bojsha

• VW Početnik
« Odgovor #203 poslato: Jun 17, 2010, 09:52:45 pre podne »
 blink Brate, pa dal ces to da vozis posle Passata??? Obama bi se vozio u njemu samo zato sto ga je vozio njegov deda na divljem zapadu... Uzmi neki dobar A4 1.8 T i uzivaj u voznji!

wagenman

• Gost
« Odgovor #204 poslato: Jun 17, 2010, 10:44:34 pre podne »
Ljudi taj auto kada se pojavio bio je vrh, danasnji A8 je nista prema njemu onda! Nije imao skoro nikakvu konkurenciju, a cena je grizla za oci! Prvi je u beogradu kupio direktor Jugoexprt-a ili Centrotextil-a, nisam vise siguran, a to dosta govori. Imao je svoje paking mesto u kolarcevoj ulici. Auto i dan danas besno izleda. Jedan drugar ga je inao pre nekoliko godina i ponekad moze da bude zurka naci neke delove.

Van mreže Sreja

• Sr. Member
« Odgovor #205 poslato: Jun 17, 2010, 12:05:15 posle podne »
BOJSHA, taj auto je mnogo bolji od Pasata! Verovatno nikada nisi sedeo u njemu. Takodje je imao bolji kvallitet i od danasnjeg A8. To sve primetis cim se u njemu provozas. Ovako ti deluje mozda kao krsina, ali samo zbog godista. Ja ga vec imam kao sto si procitao i jedini je problem taj motor 3,6. Ustvari to su dva motora 1,8GTI stavljena u V raspored i spojena dole na radilici, pa sada ti vidi koliko kosta to odrzavanje - a o registraciji da i ne govorimo. Da mu samo cujes zvuk...  driving Zvuci kao da rezi, dubok zvuk, prijatan, mocan...   wacko Svakome ko ga cuje uzburka se krv, niko pored njega ne moze da ostane ravnodusan. Imas utisak kao da ce da te pojede ili kao da ce da pojede asfalt ispod sebe  wub Ali dzabe sve to, auto nije uopste isplativ za imati ga.
Ako moze da se stavi u njega 2.0 vozicu ga sa zadovoljstvom. Provozacu i tebe da promenis misljenje...  biggrin
WAGENMAN, slazem se da je tesko nabaviti nesto za njega. Ali on je radjen na platformi AUDI-ja 100 C3, a ima dosta zajednickog i sa stotkom C4. Zato sam i govorio o promeni motora i menjaca. Ako se to odradi auto dobija na vrednosti, kako upotrebnoj, tako i ekonomskoj, prevazidjen je problem registracije, odrzavanja i nabavke delova. Delova za stotku ima na svakoj trafici  bonk a i cena im je vise nego DZ. Uz to se ni ne kvare. A ovakav auto voziti pod tim okolnostima za mene je veoma lepa zamisao!
Ovako ni ne znamo sta da radimo sa njim. Provozamo ga svremena na vreme ovako neregistrovanog  lollol cisto da malo radi! Ne moze ni da se proda, a sa 2.0 bi kupci stajali u redu ili bi licitirali na sred Bubanj potoka  beer Mada ga da je 2.0 ne bih nikada ni prodavao.
Najbolji auto ikada napravljen  big_boss
« Poslednja izmena: Jun 17, 2010, 06:01:40 posle podne od strane Sreja »

Van mreže pimbe

• Rig Pig
  • Master Member
  • VW MALTA
  • Auto: Tiguan 2.0TDI A3 1.6TDI Cabrio
« Odgovor #206 poslato: Jun 17, 2010, 11:01:18 posle podne »
I odma da mu plin ugradis  lollol a pistolj da kupis (ako nemas) trebace ti da pljackas benzinske pumpe i takodje ga mozes koristiti kad ti stane auto  lollol
Tiguan 2.0 TDI
  AUDI A3 1.6 TDI Cabrio

Van mreže gedora

• Ultimate Member
« Odgovor #207 poslato: Jun 17, 2010, 11:08:36 posle podne »
audi V8, 200, 200 turbo kvatro, audi 200 iz 1990 koji je radjen za ameriku su tih 90ih godina imali takvu opremu kao sto sad nemaju pasati 5,5 i novi a6 ;)

Van mreže micko

• Master Member
  • Auto: audi A4 TDI avant
« Odgovor #208 poslato: Jun 17, 2010, 11:10:16 posle podne »
ne znam da li moze da se nadje u takvom stanju 200,ali ako moze samo napred.uvek me je odusevljavao taj auto clap

Andrija

• Gost
« Odgovor #209 poslato: Jun 17, 2010, 11:11:43 posle podne »
Srejo, mora da se salis. Ne mogu da verujem da bi se toliko cimao sa motorom i menjacem zbog ovog auta? Kazes izgleda kao da je 2001. ili '02. god.? Ne, bas se vidi da je dizajniran pre 20 godina. Kupi auto sebi, ne pravi budzevine bezveze.

Van mreže gedora

• Ultimate Member
« Odgovor #210 poslato: Jun 17, 2010, 11:21:36 posle podne »
on da je iole pametan da stavi radi registracije 2,0 16v motor u taj auto i da se navoza ko svi sretni ljudi ;)

Van mreže Sreja

• Sr. Member
« Odgovor #211 poslato: Jun 18, 2010, 05:49:19 posle podne »
Gedoro, pa ti mi citas misli  biggrin
2.0 16V 140ks (ako se ne varam) i ne treba nista vise. Plin vec imam u njemu, ali ce IvanT da ga preuredi i vozicu se kao covek i to za sintne, sitne pare! Ne znad da li je manji trosak za gorivo ili za odrzavanje. A kvalitet je svakako iznad pasata b5.5!
Sa ovim motorom je trosio 20-25L plina, a sa 2.0 ne bi trebalo da prelazi 14.

GEDORO, moze li u njega lepo da se spakuje 2.0 16V iz stotke C4 zajedno sa menjacem? I jel moze ovaj V8 3.6 da stane u tvog golfa za trke?  lollol lollol lollol
I ovo ti sigurno znas, cuo sam da posto ne postoji fabricki V8 sa motorom manjim od 3.6 treba da se radi neki atest na masinkom fakultetu u slucaju da mu se ubaci 2.0.

Stvarno planiram da ti poklonim ovaj motor, za trke bi bio do jaja. Ovako, za svakodnevnu upotrebu moras da budes mafijas da bi imao dovoljno para za njegovu eksploataciju. Prema tome meni on bas nista ne znaci. A u extra je stanju. Presao je 200.000km. Naravno imam saobracajnu.

Ovim se otvara i konkurs za motor 2.0 16V sa domacim papirima da bih mogao da ga upisem u saobracajnu i da ga registujem, pa ako neko ima tako nesto neka javi...! Uz motor se podrazumeva i menjac  biggrin

Krajnje je vreme da i ja pocnem da licim na gazdu  big_boss lollol lollol lollol

Van mreže shooter

• VW Početnik
« Odgovor #212 poslato: Jun 18, 2010, 06:21:40 posle podne »
samo se zavaravas oko tog motora ,pa ti dok kupis motor i menjac i platis nekome svu tu ugradnju,nakon toga ide atest,koji nije preterano skup ali je takodje cimanje ,a sve to opet i kosta  imao si da kupis brdo dizela i da se vozis u passatu kao covek,ako je tebi bilo skupo odrzavanje passata i sipanje goriva u njega ovo ce ti biti jos skuplja varijanta ,ni benzinac od 140 konja nece da ide dok ne povuce plin dobro,nego razmisli ti o kupovini nekog mnoigo manjeg i lakseg auta ukoliko hoces da se vozis za male pare

Andrija

• Gost
« Odgovor #213 poslato: Jun 18, 2010, 06:23:47 posle podne »
Bas bih voleo da vidim kako ce izgledati taj svemirac kome passat nije ni do kolena  lollol Nadam se da ces naci odgovarajuci motor, ali obzirom na tvoje dosadasnje postove na ovom forumu, mislim da ces i njemu vrlo brzo naci manu, ne jednu, nego milion, jer savrsen auto ne postoji, a ti izgleda takav trazis. U svakom slucaju srecno  ;)

Van mreže Zlocesti

• Ma .... LOoOOdilo :)
  • Hero Member
  • Auto: Vw Bora 1.9 tDI 131ks
« Odgovor #214 poslato: Jun 18, 2010, 08:00:12 posle podne »
sto ne ubacis neki g60 nda .. sa kompresorom .... pa da imas ono sto ti treba ...

malo je to konja za ovakvu grdosiju .. a i samim tim ne znam kako ce da ti izdrzava menjac ... lamela korpa ....
[IMG]https://www.freepnglogos.com/uploads/vw-png-logo/pulman-volkswagen-new-pulman-motor-group-png-logo-3.png[\IMG]
******** I nishta  DRUGO  **************

Van mreže pimbe

• Rig Pig
  • Master Member
  • VW MALTA
« Odgovor #215 poslato: Jun 18, 2010, 08:20:13 posle podne »
sto ne ubacis neki g60 nda .. sa kompresorom .... pa da imas ono sto ti treba ...

malo je to konja za ovakvu grdosiju .. a i samim tim ne znam kako ce da ti izdrzava menjac ... lamela korpa ....
E onda ce da ubaci automatika  lollol lollol lollol
Tiguan 2.0 TDI
  AUDI A3 1.6 TDI Cabrio

Van mreže gedora

• Ultimate Member
« Odgovor #216 poslato: Jun 18, 2010, 11:41:45 posle podne »
kakav mjenjac od c4 ne budalasaj, stavi 2,o 16v i ostavi kvatro pgon ;)

Andrija

• Gost
« Odgovor #217 poslato: Jun 18, 2010, 11:44:37 posle podne »
@gedora: Nemoj da ga lozis, vidis da i ovako nema jasnu sliku o tome kakav auto treba da vozi  blow

Van mreže gedora

• Ultimate Member
« Odgovor #218 poslato: Jun 18, 2010, 11:48:25 posle podne »
onda nek kupi pezejca, ima jedan ovde na altini za 4000 dinara ko casa je ;)  salim se malo, sory za off  beer

Van mreže pimbe

• Rig Pig
  • Master Member
  • VW MALTA
« Odgovor #219 poslato: Jun 19, 2010, 12:10:19 pre podne »
Ma Ladu da kupi, i to sa prikljucima za top, mitraljez, drljace i plugove  lollol lollol lollol Ovde ide off vec 5 strana u nazad... Tema je automatski menjac, a ne kojekakvi karabudz automobili  big_boss Sto bi UOPSTE dirao taj V8 motor? Ako nemoze da ga izdrzava, nek kupi Lupa ili Pola...
Tiguan 2.0 TDI
  AUDI A3 1.6 TDI Cabrio