Autor Tema: Automatski menjac... Moje iskustvo koje ce mozda nekome biti od pomoci!  (Pročitano 111117 puta)

0 Članovi i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže Zlocesti

• Ma .... LOoOOdilo :)
  • Hero Member
  • Pol: Muškarac
  • Auto: Vw Bora 1.9 tDI 131ks
Odg: Automatski menjac... Moje iskustvo koje ce mozda nekome biti od pomoci!
« Odgovor #180 poslato: Jun 12, 2010, 03:43:54 posle podne »
dajsrejo .. nije sada to toliko sterasno koliko ti pricas da jeste ..

nego mi rece geodra da si trebao da ides do njega ... da menjas sve to .. si uradio .. to . da te izbacujemo iz cluba :) automatica:)
[IMG]https://www.freepnglogos.com/uploads/vw-png-logo/pulman-volkswagen-new-pulman-motor-group-png-logo-3.png[\IMG]
******** I nishta  DRUGO  **************

Van mreže shooter

• VW Početnik
« Odgovor #181 poslato: Jun 12, 2010, 04:41:53 posle podne »
da se naprave nalepnice ,nesto na fazonu ,ja volim automatik ,i sreja da dobije broj jedan kao pocasni clan, lollol lollol lollol,nesto tu kod tebe drugo ne stima ,moj ide ka zmaj  drive drive,dok mi je ova pamet ,automatik ne menjam,vozim se tek jednu godinu ali sam za sada prezadovoljan ,osim zamene ulja nista ne diram

Van mreže Sreja

• Sr. Member
« Odgovor #182 poslato: Jun 12, 2010, 04:58:38 posle podne »
Bio sam kod Gedore i auto mi je ispravan 101% iako sam se ja nadao da je nesto neispravno pa da to otklonimo  :rolleyes:
Terao ga je i na neku BOSCH masineriju od dijagnostike i na njemu nema bukvalno nista da se radi, sve je u fabrickim parametrima.
Jedino ako je opet nesto do... hm, hhm znate vec cega - ne zelim vise da izgovaram tu rec  lollol lollol  lollol
Mada ne bih rekao jer cak i to radi perfektno.
Nego 1600kg i automatsko sranje i eto ti tolike potrosnje.
Plus ulje(kosta), plus filter(kosta), plus strecanje(kosta), plus nerviranje(skupo)...
Manuelni i saltaj brale i ne razmisljaj...  driving driving driving
A nisam menjao menjac, jer imam potencijalnu zrtvu da mu uvalim cela kola, da ne bih sada tu petljao, pa cu da kupim drugog  biggrin
Ljudska pamet je ograničena i to nije mnogo strašno, tragedija je što je glupost neograničena!!!

Van mreže Zlocesti

• Hero Member
« Odgovor #183 poslato: Jun 12, 2010, 05:41:49 posle podne »
batice .. jos jedna stvar .  gde sipas naftu .. ako je ti likovi nabavljju od knez pertola ima da ti trosi ko titanik jel je nafta .. katastrofa ..
na kamionu se dize potrosnja i do 60procenata pa ti vidi
[IMG]https://www.freepnglogos.com/uploads/vw-png-logo/pulman-volkswagen-new-pulman-motor-group-png-logo-3.png[\IMG]

Van mreže shooter

• VW Početnik
« Odgovor #184 poslato: Jun 12, 2010, 06:36:20 posle podne »
ma to je normalna potrosnja ,nije to nista strasno,pogledaj na proseku te potrosnje koja ti je prosecna brzina i kilometraza pa ce sva da ti bude jasno,cesto mi je prosek brzine 15 km na sat ,slicno je i na manuelu samo ljudi lazu same sebe ili im sluzi samo za glancanje i nedeljnu paradu sa autom pa potrosi 100 litara godisnje i onda mi on proca kako mu trosi 4,5 litara ,a i njima crkavaju i lamela i korpa ,ali cute i trpe, a i nikakvi litri nafte ne mogu da zamene slobodnu desnu ruku  lollol lollol lollol

Van mreže Zlocesti

• Hero Member
« Odgovor #185 poslato: Jun 12, 2010, 07:46:59 posle podne »
u narucju .. ili ti bolje receno medju nozicama .. neke ... osobe suprotnog pola :)

Van mreže pimbe

• Rig Pig
  • Master Member
  • VW MALTA
  • Auto: Tiguan 2.0TDI A3 1.6TDI Cabrio
« Odgovor #186 poslato: Jun 12, 2010, 10:17:10 posle podne »
i to sto kaes... manuelac pa muljaj mile do zore, deri lamele, a majstori ce tebe  lollol
Tiguan 2.0 TDI
  AUDI A3 1.6 TDI Cabrio

Van mreže Sreja

• Sr. Member
« Odgovor #187 poslato: Jun 16, 2010, 01:55:20 posle podne »
E pa drugari posto ste hteli da me izbacite iz kluba automatika...  biggrin
Evo sada me brisite slobodno. Ustvari sam sam se obrisao.
Auto sam najzad prodao i time sam stvio tacku na automatske menjace.  lollol lollol lollol
Zivot pise drame... Kupio sam ga zbog tog prokletog menjaca, a sada sam ga zbog toga i prodao. Mogu vam reci da je prodaja isla vrlo tesko, jer ko god me je zvao kada cuje da je automatik nista dalje ni ne pita. Bas sam zadovoljan jer sam ga prodao iznad svih ocekivanja i to u trenutcima kada sam vec i poceo da gubim nadu i razmisljao o zameni menjaca... A steta, auto mi je bio bas tip-top. Nema veze, samo neka je on otputovao, ima jos dobrih automobila  lollol

Za mene je ova prica zavrsena, a Vama zelim da Vam menjaci traju i da ih vi dozivljavate da su pouzdani kao da su manuelni.
Pimbe rece da cu sada da derem lamele... Ne bih se slozio, ipak sam ja profesionalac, a i ako se i desi da je oderem sigurno nece da kosta ovoliko koliko me je kostao ovaj izlet...

Drustvo, zelim vam mnogo srece i mnogo predjenih kilometara sa Vasim menjacima, jos jednom!

A onima koji rezmisljaju o kupovini automatika savetujem da izdvoje sat vremena i da procitaju celu ovo temu, ako treba i vise puta i da dobro razmisle sta zapravo zele, sta dobijaju, a sta gube... TRI PUTA MERI; JEDNOM SECI  blink
Mozda moze desna ruka da bude na suvozacicinom kolenu i na menuelcu, probajte da saltate levom, meni to bar nije nikakav problem big_boss  bonk

POZDRAV OD SREJE...

« Poslednja izmena: Jun 16, 2010, 09:26:32 posle podne od strane SrejaTDI »
Ljudska pamet je ograničena i to nije mnogo strašno, tragedija je što je glupost neograničena!!!

Andrija

• Gost
« Odgovor #188 poslato: Jun 16, 2010, 02:00:36 posle podne »
E, nek' si ga prod'o!  lollol

Van mreže aleksandra_bg

• VIP
  • Full Member
  • **
  • Pol: Žena
    • http://www.aikido.org.rs
  • Auto: Golf IV 1.9 TDI
« Odgovor #189 poslato: Jun 16, 2010, 02:13:02 posle podne »
Allways keep smile when u drive!!

Van mreže shooter

• VW Početnik
« Odgovor #190 poslato: Jun 16, 2010, 03:07:44 posle podne »
neka ti je sa srecom prodaja,ali bojim se da ubrzo ne otvoris temu ponovo o potrosnji novog automobila ,osim ako uzmes nesto malolitrazno,1.1 - 1.4,oni mozda malo manje trose,ali svako zadovoljstvo se placa

Van mreže pimbe

• Rig Pig
  • Master Member
  • VW MALTA
« Odgovor #191 poslato: Jun 16, 2010, 07:12:24 posle podne »
Mojne ti meni stavljas automatika sa DSG u istu vrecu  :angry:  DSG je konza bre tebra . . .
Tiguan 2.0 TDI
  AUDI A3 1.6 TDI Cabrio

Van mreže shooter

• VW Početnik
« Odgovor #192 poslato: Jun 16, 2010, 08:07:05 posle podne »
kakva je razlika izmedju automatik tiptronika koji ja imam 2003 godiste i dsg menjaca,mislim sta se oseca u toku voznje ,ne zanima me sta je unutra ,samo da ide  lollol lollol,ja sam sa mojim prezadovoljan ,super vuce ,ubrzava ka zmaj ljuti,ne seca i ne stuca prilikom promene brzina ,jedva i da osetim,osim ako ga udavim negde pred uspon sa mali gas ,sto se kod mene jako retko desava ,obicno je solidan gas  drive

Van mreže Sreja

• Sr. Member
« Odgovor #193 poslato: Jun 16, 2010, 09:30:50 posle podne »
Ma ne ljuti se bre PIMBE, ja ih ne stavljam tebi nego sebi u istu vrecu. Taj DSG je verovatno revolucija kao sto je bio i ovaj kada se pojavio...
Ali ne daj Boze, bice mu i revolucionarnija popravka ako zakaze. Kazem ako zakaze - i kazem ne daj Boze...  :huh:

Mozda cu i da promenim misljenje, ali da bi se to desilo u ruke treba da  mi padne neki drzavni DSG  lollol jer ja da dajem pare na menjace vise necu! Moj red je prosao  beer

Van mreže Zlocesti

• Hero Member
« Odgovor #194 poslato: Jun 16, 2010, 09:53:01 posle podne »
srejo brate .... bio si tako poletan kada si nam se prikljucio u klub . a sada .. iskreno mi je i zao ..

nego kada si vec kod manualnih menjaca ...
ortak je pre 3 dana menjao leteci zamajac .. korpu i lamelu .. cirka sa rukama sve 830eura ...

hm ... a gde ej ostalo sto moze da zvekete .. i jos kada dadas na to da za maunalne imas pun qac turskih i kineskih delova ....

ali ako si ti tako dolucio .. onda je to najbolje ..

dans sam bio kod gedore ..
kaze auto ti je u perverzno dobrom stanju .. ni da zastekce ... na dijagnostici ni jedno slovo  da izbaci .. ali ako si ga udomio .. tja neko ima da se navoza

Van mreže gedora

• sve za srpstvo i motorsport
  • Ultimate Member
« Odgovor #195 poslato: Jun 16, 2010, 09:56:21 posle podne »
bora prede ko macak, provjereno ;)

Van mreže Sreja

• Sr. Member
« Odgovor #196 poslato: Jun 16, 2010, 10:13:30 posle podne »
Zloco, ponavljam: Svidja mi se da ga vozim. I svidja mi se i sada, kao i tada! U medjuvremenu sam imao trosak oko menjaca, a i provalio sam da zbog menjaca trosi kao tenk. Onda strecanje i glupi osecaj jer je sa mnom stalno bilo prisutno to pitanje: sta ako crkne ponovo. Pogotovo kada krecem negde dalje. Prosli put je crkao bez najave, samo KRK i cao! A imam decu, zamisli da me sa njima tamo negde u pickovcu snadje to KRK. Ma i samog da me snadje - pa samo da ga polijem benzinom i da ga zapalis  angry2
I vremenom mi je od njega postajalo lose. Sve losije i losije! Mnogo bre para kosta to. Normalan covek u Srbiji treba da radi 4 meseca samo da popravi automatski menjac!!! A gde je Hleb, pivo i kisela voda za ta 4 meseca???  lollol lollol lollol
Prema tome posedovanje automobila ne znaci samo uzitak u voznji, nego i odrzavanje... A da bi voznja bila sa uzitkom covek treba da zna da mu je auto pouzdan.
Ja sam dao oglas da prodajem menjac... Znas li koliko ljudi me je zvalo - mnogo, ne mozes ni da pretpostavis! U Srbiji verovatno svakog dana crkne po neki automatski menjac. Meni ga je dosta.

Ali to nije razlog da mi ne ostanemo drugari...  beer beer beer

Van mreže pimbe

• Rig Pig
  • Master Member
  • VW MALTA
« Odgovor #197 poslato: Jun 16, 2010, 10:23:21 posle podne »
kakva je razlika izmedju automatik tiptronika koji ja imam 2003 godiste i dsg menjaca,mislim sta se oseca u toku voznje ,ne zanima me sta je unutra ,samo da ide  lollol lollol,ja sam sa mojim prezadovoljan ,super vuce ,ubrzava ka zmaj ljuti,ne seca i ne stuca prilikom promene brzina ,jedva i da osetim,osim ako ga udavim negde pred uspon sa mali gas ,sto se kod mene jako retko desava ,obicno je solidan gas  drive

Tvoj menjac je DSG, a jedna od opcija na DSG menjacu je tiptronic...
Citat
Transverse DSG

At the time of launch in 2003[2][6] - it became the world's first dual clutch transmission in a series production car,[2][6] in the German-market Volkswagen Golf Mk4 R32[2][6] and shortly afterwards, worldwide in the original Audi TT 3.2

A evo sta ima u njemu:

Tiguan 2.0 TDI
  AUDI A3 1.6 TDI Cabrio

Van mreže Wele

• Ultimate Member
  • Lupo GTI, Arti
« Odgovor #198 poslato: Jun 17, 2010, 12:19:27 pre podne »
Srejo da si znao da ima ovoliko lepih zupcanika u njemu jel da da ga ne bi nikad prodao?
Svaka pobuna, svaki otpor počinje jednom rečju - Ne!

Van mreže Zlocesti

• Hero Member
« Odgovor #199 poslato: Jun 17, 2010, 12:29:39 pre podne »
:)
srejo brate ... naravno da uvek mozemo da odemo na pivce ... da se druzimo ...

razumem te ja  koga jednom pcela ujede i muve se boji :) ...

da ne laprdam ja mnogo .. da i mene nesto ne snadje :)

sve u svemu cekamo tvoju novu makinu . da vidimo kakva ce ona biti ..

jel imas nesto u planu ili da otvorimo novu temu .. da ti nadjemo nesto :)